هزینه تحصیل در چین :
- دورۀ کارشناسی: 10,000 تا 41,000 یوان در سال
- دورۀ کارشناسی ارشد : 20,000 تا 60,000 یوان در سال
- دورۀ دکتری: 11,000 تا 51,000 یوان در سال
هزینه تحصیل در چین :
چین به سرعت در حال تبدیلشدن به مقصدی جذاب برای دانشجویان بینالمللی است، از این رو دانشگاهها با سرمایه گذاری مشترک (joint venture) تلاش میکنند گزینههای بیشتری در اختیار دانشجویان قرار دهند. در سال 2017، حدود 489.200 دانشجوی بینالمللی، تحصیلات خود را در چین ادامه دادند که این نرخ در دومین سال متوالی، بیش از 10 درصد رشد داشته است. هرساله تعداد دانشجویان کارشناسی از 241.500 نفر (49.38% از کل)، به بیش از 15.04 درصد افزایش مییابد.
طبق گزارشهای آموزشوپرورش چین، تعداد دانشجویان خارجی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا دارند رو به افزایش است. وجود رشتههای متعدد و بورسیههای اعطاییِ دولت چین، نقش بسزایی در جذب دانشجویان بینالمللی داشته است که دانشجویان اقدام به درخواست تحصیل در چین میکنند.
براساس رتبهبندی دانشگاههای آسیا در سال تحصیلی 2019 در نشریۀ تحصیلات عالی تایمز (Times Higher Education ) دانشگاههای چین در حال تبدیلشدن به بازیکنی بزرگ در عرصۀ آموزش عالی هستند. تعدادی زیادی از ابتکارات و بودجههای دولتی به چین کمک کرده است تا جایگاه خود را به عنوان مقصدی جذاب برای دانشجویان بینالمللی حفظ کند. البته به نظر نمیرسد که کشوری بتواند این جایگاه را در آیندۀ نزدیک تصاحب کند.
یکی از مهمترین دلایل و مزایای تحصیل در چین می توان به مقرون به صرفه بودن هزینه های تحصیل و زندگی در چین اشاره کرد. در مقایسه با کشورهای آمریکایی، اروپایی و حتی آسیایی نظیر هند، مالزی و… هزینۀ زندگی و تحصیل در چین بسیار مقرون به صرفهتر و ارزانتر است. از طرف دیگر دانشگاه های چین مورد تایید وزارت علوم و بهداشت ایران هستند که دانشجویان پس از فارغ التحصیلی و بازگشت به ایران نگرانی از این بابت نخواهند داشت.
از دیگر دلایل تحصیل در چین کیفیت بالای دانشگاه های چین خواهد بود و در رتبه بندی برترین دانشگاه های جهان در سال 2020 به نقل از موسسه QS تعداد دانشگاههای با رتبۀ زیر 300 چین بسیار زیاد است.
همچنین زبان تدریس در دانشگاه های معتبر چین انگلیسی می باشد حتی بدون اینکه مدرک زبان انگلیسی ارائه دهید، میتوانید در اکثر دانشگاههای شانگهای به زبان انگلیسی درس بخوانید ولی باید سعی کنید در حد آیلتس 5.5 آکادمیک به زبان انگلیسی تسلط داشته باشید و این خود یکی از مهمترین دلایل برای دانشجویان بین المللی به خصوص ایرانی برای انتخاب چین به عنوان کشور مقصد برای تحصیل است.
چون در دانشگاههای چین پذیرش به صورت مستقیم صورت می گیرد دانشجویان می توانند از مافیت تحصیلی بهره ببرید.
از آنجایی که اقتصاد چین بهسرعت در حال توسعه است و میتواند محل کاری جذاب، برای دانشجویانی باشد که به دنبال کسب تجربۀ کار در خارج از کشور هستند؛ با تحصیل رشتۀMBA در چین میتوانید با اصول کسب و کار و برنامههای کاربردی در زمینۀ تجارت و اقتصاد آشنا شوید و با هزینهای مناسب در کشوری مدرن و پیشرفته، که دومین قدرت اقتصادی جهان لقب گرفته است، به تحصیل و زندگی بپردازید و آیندۀ کاری خود را تضمین کنید.
برای بسیاری از دانشجویانی که قصد ادامۀ تحصیل در خارج از کشور را دارند مهم است که دانشگاه مدنظرشان به تأیید وزارت علوم و بهداشت کشورمان برسد. فهرست زیر دانشگاههای چین را نشان میدهد که تأیید وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران در سال تحصیلی 2022– 2021 تأیید کرده است..
گروه الف:
استان Anhui
استان Beijing
استان Fujian
استان Guangdong
استانHangzhou
استان Heilongjiang
استان Hubei
استان Hunan
استان Jiangsu
استان Shaanxi
استان Shandong
استان Shanghai
استان Sichuan
استان Tianjin
استان Xuzhou
گروه ب:
استان Anhui
استان Beijing
استان Chongqing
استان Fujian
استان Gansu
استان Guangdong
استان Guangxi
استان Guizhou
استان Heilongjiang
استان Henan
استان Hubei
استان Hunan
استان Jiangsu
استان Jiangxi
استان Jilin
استان Liaoning
استان Shaanxi
استان Shandong
استان Shanghai
استان Sichuan
استان Tianjin
استان Yunnan
گروه ج:
استان Beijing
استان Guangdong
استان Hainan
استان Heilongjiang
استانHenan
استان Inner Mongolia
استان Jilin
استان Liaoning
استان Ningxia
استان Shanghai
استانXinjiang
1. Anhui Medical University
2. Army Medical University
3. Beijin Normal University
4. Beijing University of Chinese Medicine فقط برای طب سنتی و داروسازی در مقطع تحصیلات تکمیلی برای دارندگان مدارک پزشکی
5. Capital Medical University
6. Central South University
7. China agricultural university
8. China Med University
9. China Pharmaceutical University
10. Chinese University Hong Kong
11. Chongqing Medical University
12. Dalian Medical University
13. East China Normal University
14. East China University of Science and Technology
15. Fudan University
16. Guangzhou Medical University
17. Harbin Medical University
18. Huazhong Agricultural University
19. Huazhong University of Science and Technology
20. Jiangsu University
21. Jilin University
22. Jinan University
23. Nanjing Agriculture University
24. Nanjing Medical University
25. Nanjing University
26. Nanjing University of Chinese Medicine
27. Nankai University
28. Nantong university
29. Northwest A&F University
30. Ocean University of China
31. Peking University
32. Peking Union Medical College
33. Shandong University
34. Shanghai jiao Tong University
35. Shanghai University of Traditional Chinese Medicine
36. Shantou University
37. SiChuan University
38. Soochow University
39. South China University of Technology
40. Southeast University
41. Southern Medical University
42. Southwest University
43. Sun Yat-Sen University
44. Tianjin Medical University
45. Tianjin University
46. Tongji University
47. Tsinghua University
48. University Hong Kong
49. University of Science and Technology of China
50. Wenzhou Medical University
51. Wuhan University
52. Xiamen University
53. Xian jiaotong University
54. Zhejiang University
55. Zhejiang University of Technology
56. Zhengzhou University
در ادامه به معرفی 10 دانشگاه برتر چین در سال 2022 به نقل از مؤسسۀ QS میپردازیم.
ردیف | نام دانشگاه | رتبه |
1 | دانشگاه چینهوا (Tsinghua) | 17 |
2 | دانشگاه پکینگ ( Peking University) | 18 |
3 | دانشگاه فودان ( Fudan University ) | 31 |
4 | دانشگاه ژجیانگ (Zhejiang University) | 45 |
5 | دانشگاه جیائو تونگ شانگهای (Shanghai Jiao Tong University) | 50 |
6 | دانشگاه علم وفناوری چین (University of Science and Technology in China) | 98 |
7 | دانشگاه نانجینگ (Nanjing) | 131 |
8 | دانشگاه تونگجی (Tongji University) | 211 |
9 | دانشگاه ووهان (Wuhan University) | 225 |
10 | موسسه تکنولوژی هاربین ( Harbin Institute of Technology) | 236 |
تحصیل رایگان بدین معناست که دانشجویان حین تحصیل در خارج از کشور، هزینهای بابت شهریۀ دانشگاه پرداخت نمیکنند، اما این هزینه شامل مخارج اضافی آنها نمیشود. ممکن است برخی بورسیههای دانشجویی پول بیشتری برای کمک به مخارج زندگی دانشجویان اختصاص دهند، با این حال دانشجویان باید در نظر داشته باشند که داشتن پسانداز برای پرداخت هزینههای احتمالی طی تحصیل خود در خارج از کشور الزامی است.
اگر دانشجویی هنگام تحصیل در چین تمام تلاش خود را بکند، میتواند از بورسیۀ تحصیلی کامل برخوردار شود، اما از آنجایی که بین زمان اقدام به تحصیل و نتایج آن، فاصله زمانی وجود دارد، بهتر است برای سالهایی که در خارج از کشور مشغول به تحصیل است، پول پسانداز کند.
دانشجویان زیادی با درخواست پذیرش از چین، خواهان تحصیل با هزینههای کم و حتی رایگان در این کشور هستند. دیموند برنامۀ بورسیۀ کاملِ چین را برای دانشجویان بینالملل تهیه کرده است تا بتوانند اطلاعات کاملتری در این زمینه داشته باشند.
چین کشوری جذاب است و چشماندازی عظیم از تاریخ گذشته، مناظر زیبا، غذاهای خوب، جاذبههای شهری و فرهنگی محصورکننده دارد. این کشور همگام با افزایش تعداد دانشگاههایش، بهسرعت در حال تبدیلشدن به کشوری آیندهنگر برای دانشجویان بینالمللی است که نه فقط از کشورهای همسایه دانشجو جذب میکند بلکه کوشش دارد از کشورهای غربی هم دانشجو جذب کند. تحصیل کارشناسی در چین و اخذ مدرک کارشناسی از برجستگیهای چشمگیر این کشورهیجان انگیزاست که در بازار رقابتی امروز، به افراد امتیاز خوبی برای در اختیارگرفتن فرصتهای شغلی بینالمللی میدهد.
کشور چین بهسرعت درحال تبدیلشدن به مقصد مطالعاتی بینالمللی است که دورههای تحصیلی بیشماری در زمینۀ کارشناسی ارائه میدهد. این کشوربا سیستم آموزشی خود به شهرت جهانی دست یافته است و با در دست داشتن امکانات تراز اول، وارد رقابتهای بینالمللی با مؤسسههای آموزشی برجستۀ آمریکای شمالی، اروپا، ژاپن، استرالیا و دیگر کشورها شده است. دانشجویان پس از اتمام دورههای کارشناسی، مدرک لیسانس خود را دریافت میکنند. این مدارک در سرتاسر جهان اعتبار دارد.
مدرک کاردانی و کارشناسیِ دانشگاههای چین، اعتباری جهانی دارد. دورههای کارشناسی که در مؤسسههای چین برگزار میشود، به دلیل بالابودن سطح آموزش، فرصتهای گستردۀ پژوهشی، کادر آموزشی برجسته و فرصتهای کاری سودآور شهرت خاصی دارند.
سیستم آموزشی چین کاملاً مشابهِ سیستم آموزشی آمریکا است. دانشجویان میتوانند در دورههای کارشناسی ثبت نام کرده و برای 2 تا 6 سال به تحصیل ادامه دهند. به دانشجویان براساس رشتهای که انتخاب میکنند، مدرک کاردانی یا کارشناسی اعطا میشود.
چشمانداز متفاوت، اقتصاد قوی و سرمایهگذاری عظیم دولت در آموزش عالی، تحصیل دورۀ کارشناسی ارشد در چین را به مقصدی بینظیر برای دانشجویان خارجی تبدیل کرده است. تفاوتی نمیکند که دانشجویی قصد ادامۀ تحصیل در رشتههای فنی را داشته باشد یا علوم انسانی. برمبنای اهداف کاری شما، گزینههای تحصیلی بیشماری وجود دارد.
کلاسهای انگلیسی زبان بیشتر به دروس پزشکی، بازرگانی، مهندسی، علوم کامپیوتر و فناوری مرتبط است.
هزینههای تحصیلی و زندگی در چین بهنسبت پایین است. در حقیقت ممکن است بسیاری از ملزومات روزمره، از کشور خود شما بسیار ارزان تر باشد. براساس مؤسسه و رشتۀ تحصیلی، هزینههای تحصیل متفاوت است در نتیجه مقایسۀ دورههای متفاوت میتواند ایدۀ خوبی باشد. شما میتوانید با جستوجو در دورههای کارشناسی ارشد چین (Chinese Masters degrees) در لیست کلاسهای درسی از این مسئله آگاهی یابید.
چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، همیشه در حال گسترش سیستم آموزش عالی خود است. این فرصتی عالی برای دانشجویان بینالمللی در مقطع دکتراست. کشور چین عضو اصلی گروه BRICS است. این گروه از کشورهای (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تشکیل شده که اقتصاد آنها به سرعت روبهپیشرفت است، دانشگاههای تحقیقاتی برجستۀ این گروه هم در کشور چین واقع شده است. این مسئله علاوه بر پروژههای آموزشی بینالمللی چشمانداز روشنی برای همکاریهای علمی و تخصصی ارائه میدهد.
سیستم آموزش عالی چین که بهطورمداوم در حال پیشرفت است، بین 1998 تا 2010 بیش از 170%متقاضی داشته است.
از این رو، دولت با توجه به طرحهای مهم از جمله پروژۀ-958 و طرح دانشگاههای تراز اول دوگانه در چین (Double First Class University Plan) بودجۀ بیشتری در دانشگاههای کشور سرمایهگذاری میکند. هدف از این اقدامات، تولید دانشگاههای جهانی علاوه بر افزایش جایگاه مؤسسههای چینی است و جذب دانشجویان ممتاز مقطع دکترا بخش مهمی از این اهداف است.
نکتههای زیر برخی از دلایلی است که میتوان برای تحصیل دکترا در چین در نظر گرفت:
بالاترین رتبه در میان کشورهای بریکس: در ردهبندی بریکس (BRICS) آموزش عالی تایمز، دانشگاه چین در میان دو دانشگاه برتر قرار دارد و شش دانشگاه دیگر در میان 10 دانشگاه برتر جای دارند.
سیستم آموزش جهانی و رو به توسعه: دانشگاههای چین بهسرعت در صدر جدول ردهبندی جهانی قرار گرفتهاند و از سوی طرحهای مالی دولت پشتیبانی میشوند.
جذب فارع التحصیلان کارشناسی ارشد توسط دولت چین: دولت چین با اختصاص بودجۀ تحصیل در مقطع دکتری، برای مشارکت دانشجویان بینالملل ارزش بسیاری قائل شده است.
افزایش شهرت بین دانشجویان بینالمللی: کشور چین با هدف میزبانی 500.000 دانشجوی بینالمللی تا سال 2020، در صدد تبدیلشدن به دومین کشور قدرتمند در زمینۀ تحصیل است.
کشور چین با داشتن 5000 سال قدمت و فرهنگ، یکی از مشهورترین مقصدهای گردشگری در جهان است. فرهنگ مهماننوازی در این کشور، اقامت را برای دانشجویان بینالمللی آسان میکند.
هستۀ تشکیل دهندۀ دورۀ دکترا در چین کاملاً مشابهِ انگلستان و دیگر کشورها است. دانشجویان میتوانند با پشتیبانی استاد راهنمای منتخب خود، در زمینههای جدیدی مشغول به پژوهش شوند و پس از پایان، یافتههای دقیق خود را با ارائۀ رساله، به نمایش بگذارند.
در صورت ثبت نامِ تماموقت، اکثر دانشجویان دورههای دکترا برای پژوهش (پایان نامۀ دکتری)، 3 تا 4 سال زمان دارند. دانشجویان دکترا میتوانند بهصورت پاره وقت هم به پژوهش بپردازند، اما دانشجویان بینالملل به دلیل اعتبار 5 ساله ی ویزای X-1، نمیتوانند از این روش استفاده کنند. بعضی مؤسسهها فقط 5 سال به دانشجویان فرصت میدهند تا از رسالۀ خود دفاع کنند، این درحالی است که دیگر مؤسسهها این زمان را به 4 سال کاهش دادهاند.
سال تحصیلی تماموقت به دو ترم بهار(مارس تا اواسط جولای) و پاییز (اواسط سپتامبر تا ژانویه) تقسیم میشود. برخی مؤسسهها به دانشجویان این فرصت را میدهند که مطابق با تاریخ شروع سال تحصیلی انگلستان، زمان خود را تا اواخر سپتامبر به تعویق بیندازند.
*ترجمه رسمی گواهی کارشناسی (Notarized Photocopy of Degree Certificate)
* ترجمه رسمی ریزنمرات کارشناسی
* ترجمه رسمی گواهی کارشناسی ارشد (برای دوره دکترا(
* ترجمه رسمی ریزنمرات کارشناسی ارشد (Original or Notarized Academic Transcripts)
* رزومه: به زبان انگلیسی که در آن محلهای تحصیل، کار، موضوع تألیفات مثل پایاننامهها و مقالات و سوابق کاری و پژوهشی شما آورده شده باشد.
* شرححال: (Personal Statement)
معمولا شرح حال به اندازه ۱۰۰۰ کلمه برای کارشناسی ارشد ، و ۱۵۰۰ کلمه برای دکترا و به زبان انگلیسی باید تهیه شود. شرح حال شامل تجارب کاری وتحصیلی، موفقیت ها و دستاوردهای پژوهشی به همراه اینکه چرا میخواهید در چین درس بخوانید و هدفتان در آینده چیست میباشد.
* تصویر پاسپورت (A Photocopy of Passport, Pages With Photo)
* تصویر از مدرک زبان انگلیسی
* دو توصیهنامه از اساتی (Recommendation Letters From Two Professors or Associate Professors)
* تصویری از مقاله چاپ شده
اگرچه زبان آموزش در دانشگاه های پزشکی چین انگلیسی است، اما دانشجویان به منظور ارتباط و تعامل با بیماران در بیمارستان ها، باید زبان چینی بیاموزند. دانشجویان بعضی از دانشکده های پزشکی باید آزمون HSK (مهارت های زبان چینی) را قبل از فارغ التحصیلی بگذرانند.
همچنین متقاضیان بورسیههای تحصیلات تکمیلی که میبایست به زبان چینی تحصیل کنند و سطح زبان چینی آنها کافی نیست، باید دورههای زبان چینی را به مدت یک تا دو سال تحصیلی بگذرانند تا بتوانند قبل از شروع دورۀ اصلی سطح زبان خود را با نیاز دانشگاههای میزبان تطبیق دهند.
دانشگاههای چین عمدتاً دورههای آموزشی را برای یادگیری زبان چینی ارائه میدهند. دانشجویان بینالمللی که خواهان تحصیل در چین هستند اما رشتۀ مد نظرآنها فقط به زبان چینی تدریس میشود میتوانند ابتدا این دورهها را در دانشگاه محبوب خود بگذرانند، سپس در رشتۀ مطلوبشان مشغول به تحصیل شوند.
دانشگاههای چین دورههای آموزش زبان چینی با بهترین کیفیت را ارائه میکنند و اکثر استادان این دورهها نویسندگان کتابهای درسی چین هستند.اگر قصد تحصیل در چین به زبان چینی را دارید باید در آزمونی به نام Chinese proficiency test شرکت کنید که همان آزمون تسلط به زبان چینی است. نمرۀ قبولی در این آزمون حداکثر نمرۀ ۱۱ است و دانشگاههای مختلف حدنصاب متفاوتی را برای قبولی در آن در نظر دارند.
همچنین متقاضیان بورسیههای تحصیلات تکمیلی که میبایست به زبان چینی تحصیل کنند و سطح زبان چینی آنها کافی نیست، باید دورههای زبان چینی را به مدت یک تا دو سال تحصیلی بگذرانند تا بتوانند قبل از شروع دورۀ اصلی سطح زبان خود را با نیاز دانشگاههای میزبان تطبیق دهند.
این دانشجویان اگر نتوانند مهارت لازم در زبان چینی را به دست بیاورند، بورسیۀ تحصیلی خود را از دست میدهند. مدت دورههای زبان چینی برای رشتههای علوم، مهندسی، کشاورزی، پزشکی غربی، اقتصاد، مدیریت، مطالعات حقوقی و هنرهای زیبا یک سال و برای رشتههای ادبیات، تاریخ، فلسفه و طب چینی حداکثر دو سال است .
بسیاری از دانشجویان علاقمند به تحصیل در چین خواهان تحصیل رشته های مهندسی در چین به زبان انگلیسی هستند. این نکته را باید گفت که اکثر دانشگاه های چین دوره های مهندسی را برای دانشجویان بین المللی به زبان انگلیسی ارائه می دهند. مدت زمان تحصیل مهندسی در چین در مقطع کارشناسی 4 سال، مقطع کارشناسی ارشد 2تا 3 سال و برای مقطع دکترا 3تا 5 سال خواهد بود.
هزینه تحصیل مهندسی در چین بسته به مقطع و رشته متغیر می باشد. اما می توان گفت برای هزینه تحصیل مهندسی در دوره کارشناسی به زبان انگلیسی حدود 30000 یوان، تحصیل کارشناسی ارشد رشته های مهندسی به زبان انگلیسی تقریبا شهریه ای 38000 یوان و برای تحصیل دکترا در رشته های مهندسی در چین به زبان انگلیسی هزینه ای در حدود 42000 یوان در هرسال در نظر گرفته شده است.
کشور چین بهسرعت در حال تبدیلشدن به مقصدی مطلوب برای تحصیل رشتۀ پزشکی و جراحی (MBBS) در آسیا است. هرساله بیش از 10.000 دانشجوی خارجی برای تحصیل پزشکی در چین به این کشور سفر میکنند. تحصیل رشتۀ پزشکی و جراحی (MBBS) در مقطع کارشناسی به زبان انگلیسی در چین از سال 2004 معروف شده است.
دانشکدههای پزشکی که کارشناسی رشتۀ پزشکی و جراحی به زبان انگلیسی دارند را سازمان نظام پزشکی کشور چین و سازمان بهداشت جهانی (WHO) در «راهنمای دانشکدههای پزشکی جهان» به رسمیت شناختهاند. مدرک لیسانس پزشکی این کشور هم در سطح جهانی معتبر است.
تعداد دورههای کارشناسی رشتۀ پزشکی و جراحی به زبان انگلیسی در چین رو به افزایش است و وزارت آموزشوپرورش این کشور، تاکنون 49 دانشگاه پزشکی را تأیید کرده است. دانشگاههای تأییدشدهای که دانشجویان بینالمللی را برای دورههای کارشناسی پزشکی ثبت نام کردهاند، برای اعطای مدرک کارشناسی ارشد در حوزههای پزشکی عمومی و پزشکی بالینی (موضوعهای سطح اول) و بیمارستانهای وابسته در ردۀIII، مجوزِ سطح A هم دارند. بنابراین آزمایشگاهها و تأسیسات دانشگاههای چین، تاحدودی از بیشتر کالجهای دولتی آسیا، آفریقا و دیگر کشورها سطح بالاتری دارند.
کلاسها به زبان انگلیسی تدریس میشوند. درکل در شش سال اخیر، دورههای MBBS به زبان انگلیسی برگزار میشوند. دانشجویان باید پس از اتمام تحصیلات پایه، دورۀ کارآموزی را یکساله بگذرانند. دانشجویان برای گذراندن این دوره در چین یا میهن خود حق انتخاب دارند. دانشگاههای مربوطه ممکن است معیارهای خاصی برای متقاضیان داشته باشند برای مثال باید در درسهای بیولوژی، شیمی و ریاضیات نمرههای بالاتری کسب کنند.
علاوه بر این، اگرچه زبان آموزش انگلیسی است، اما دانشجویان به منظور ارتباط و تعامل با بیماران در بیمارستانها، باید زبان چینی بیاموزند. دانشجویان بعضی از دانشکدههای پزشکی باید آزمون HSK (مهارتهای زبان چینی) را قبل از فارغالتحصیلی بگذرانند.
اکثر دانشگاههای چین چندین سال است که دورههای MBBS را به زبان انگلیسی تدریس میکنند. مدرک پزشکی که این دانشگاهها ارائه میدهند اعتبار جهانی دارد و شورای پزشکی و دندانپزشکی پاکستان (PMDC)، شورای پزشکی هند (MCI)، کمیسیون بهداشت و درمان ویژۀ سعودی (SCHS)، هیئت تخصصی پزشکی و دندانپزشکی، شورای بهداشت حرفهای آفریقای جنوبی، هیئت ارزیابی حرفهای و زبانشناسی انگلستان (PLAB)، آزمون صدور مجوز پزشکی ایالات متحده آمریکا (USMILE) آن را تأیید کردهاند چون آزمونهای غربالگری را هیئت علمی آزمون، با نظارت هر کشور اجرا میکند.
تعداد آزمونهای هفتگی و امتحانهایی که در سال تحصیلی گرفته میشود را بهطور جدی رئیس دانشگاه مشخص میکند. تمام دانشجویان خارجی در دانشگاههای چین دانشجویی عادی تلقی میشوند و باید از همۀ قوانین و آییننامههای دانشگاه پیروی کنند.
چین از لحاظ اقتصادی، یکی از قویترین کشورهای جهان است. این کشور امنیت داخلی بسیار زیادی دارد و تأسیسات نظامی آن فوقالعاده است.
در چین بیش از صد دانشکده و دانشگاه پزشکی آمادهی ارائۀ خدمات آموزشی به دانشجویان بومی و خارجی هستند و گزینههای متعددی برای انتخاب وجود دارد. دانشگاه پکینگ (Peking University) و دانشگاه فودان (Fudan University) از بهترین دانشگاههای پزشکی جهان هستند. تقریباً بیشتر دانشکدههای پزشکی چین در راهنمای بینالمللی تحصیلات پزشکی (IMED) به ثبت رسیدهاند.
دانشکدههای پزشکی چین همگام با آموزش طب جدید، طب سنتی و تکنیکهای طب باستانی مثل طب سوزنی را به دانشجویان آموزش میدهند. معمولاً چنین دورههایی در دیگر کشورها برگزار نمیشود و این شرایط فرصت مناسبی برای بالابردن اطلاعات دانشجویان است.
49 دانشکدۀ پزشکی که با نظارت دولت چین اداره میشوند، دولتی هستند. تمام این دانشکدهها در «راهنمای دانشکدههای پزشکی جهان» سازمان بهداشت جهانی (WHO) قرار گرفتهاند. این فهرست به معنای آن است که دانشجویان فارغالتحصیل شایستۀ شرکت در آزمونهای ملی آزمایشهای غربالگری پزشکی همچون MCI، PMDC، USMLE، PLAB، HPCSA، SCHS هستند.
دانشجویان بینالمللی با اتمام دورۀ آموزشی لازم و گذراندن امتحانهای پایانی، موفق به کسب گواهی فارغالتحصیلی و مدرک پزشکی دانشگاه میشوند. کپی انگلیسی مدارک، با عنوان MBBS (لیسانس پزشکی و جراحی) ارائه میشود. دانشجویان بینالملل در صورت لزوم میتوانند برای دریافت تأئیدیه، با ارائۀ گواهی فارغالتحصیلی و مدارک لازم به سفارت کشور خود مراجعه کنند.
بیشتر دانشگاههای پزشکی چین، جزء 500 دانشگاه برتر جهان قرار دارند و به دلیل قرارگیری در صف مقدم حوزههای طب جدید، شهرت بسیاری دارند. علاوهبراین، سالهاست که دورههای انگلیسی زبان MBBS در حال برگزاری است و اکنون فارغالتحصیلان بسیاری یا در کشور خود مشغول به طبابت هستند یا به تحصیلات خود در کشور چین ادامه دادهاند. همچنین هر دانشگاه، براساس نیاز دانشجویان، سیستم آموزشی خود را گسترش داده و برنامههای کلاسی را منطبق با قوانین استاندارد ملی تنظیم میکند.
گرفتن پذیرش از دانشگاههای ممتاز چین بهمنظور گذراندن دورۀ MBBS، در مقایسه با بعضی از دانشگاهها و دانشکدههای آمریکا، انگلستان، اروپا و حتی هند و پاکستان هم بسیار آسان تر است. بهعلاوه شرایط پذیرش رشتۀ پزشکی در مقطع لیسانس در کشور چین خیلی آسانتر از دیگر کشورها است. شما میتوانید با انتخاب کشور چین، از فشارهای شدید رقابت یا پذیرش اجتناب کنید.
هزینۀ تحصیل در MBBS (لیسانس پزشکی و جراحی) در چین حدود 70% ارزانتر از تحصیل رشتهای مشابه در آمریکا یا انگلستان است. هزینۀ تحصیل رشتۀ MD آمریکا (معادل رشتۀ MBBS در چین) نزدیک به 160.00 تا 200.000 دلار است که هزینۀ دورۀ پریمدیکال را شامل نمیشود. این درحالی است که دانشجویان میتوانند دورههای MBBS را در هریک از دانشگاههای پزشکی چین تا شش سال، آن هم با 30.000 تا 50.000 دلار به پایان برسانند.
هرچه دانشجوهای خارجی بیشتری برای ادامۀ تحصیل به چین بیایند، دانشگاههای چین بهسرعت بینالمللی تر میشوند. در هنگام تحصیل در چین، میتوانید با دیگر دانشجویان خارجی ملاقات کنید. علاوه بر آشنایی با سنتهای چینی، میتوانید دربارۀ فرهنگهای خارجی هم نکتههای بیشتری بیاموزید. فرهنگ بسیاری از کشورها در پردیس به نمایش گذاشته میشود و هریک از دانشجویان سهم منحصربه فردی در زندگی دانشجویی در این دانشگاه دارند.
دورههای پزشکی در اکثر دانشگاههای چین به زبان انگلیسی ارائه میشود، اما در کنار آن دانشجویان موظف به یادگیری زبان چینی هم هستند که فرصت بسیار مناسبی است.
آبوهوای نقاط مختلف چین متفاوت است در نتیجه درهریک از فصلهای سال، هر دانشگاه زیبایی ویژهای دارد. دانشجویان میتوانند از زندگی دانشجویی خود در پردیس لذت برده و برای تعطیلات به شهرهای دیگر سفر کنند. ضمن اینکه بیشتر دانشگاههای چین برای کمک به دانشجویان بینالملل در یادگیری هرچه بهتر و آسانتر فرهنگ جذاب وعظیم چین، فعالیتهای خاص و متنوعی را برنامهریزی کردهاند که برای تطبیق آنها با این فرهنگ سودمند خواهد بود. دانشجویان بینالملل نه تنها میتوانند فرهنگ تاریخی چین را تجربه کنند، بلکه میتوانند با روحیۀ نسل جدید هم آشنا شوند.
کشور چین مکانی امن، با هماهنگی اجتماعی و امنیت عمومی بالا است. به منظور تضمین امنیت و راحتی محیط زندگی مردم، دولت چین قوانین سختی علیه ارتکاب جرم و ایجاد اخلال در نظم و قانون اتخاذ کرده است. طبق آمارهای رسمی، هر ساله میزان جرایم توأم با خشونت رو به کاهش است. همچنین دولت بهمنظور فراهم کردن محیط امن آموزشی و زندگی، به دانشجویان بینالمللی بهطورویژهای رسیدگی میکند.
با توجه به دستاوردهای شگفتآوری که کشور چین در طول 30 سال ارتباط خود با خارج از مرزهای کشور بهدست آورده است، هرساله بیش از 260.000 دانشجوی بینالملل در دانشگاهها و کالجهای چین ثبت نام میکنند. این امر موجب شده که کشور چین یکی از مشهورترین مکانها برای تحصیل دانشجویان بینالمللی شود. کشور چین به عنوان نمادی از فرهنگ کهن و اسرارآمیز و اقتصادی پویا، برای همه جالب توجه است.
لیسانس جراحی دندان رشتهای دانشگاهی در مقطع کارشناسی است که در پی گذراندن دورههای دندانپزشکی اعطا میشود. این رشته که معمولاً با عنوان B.D.S. یا BChD یا BDentS شناخته میشود، اختصار کلمۀ لیسانس جراحی دندان (Bachelor of Dental Surgery) است و در بعضی از کشورها، دکتر جراح دندان (DDS) یا دکتر دندانپزشک (DMD) نامیده شده است DDs و DMD مثل BDS یک مدرک دندان پزشکی است.
BDS یکی از پرطرفدارینترین رشتههای تحصیلی در علوم پزشکی است که به افراد این امکان را میدهد تا دندانپزشک شوند. در کل این فرایند در اکثر دانشگاههای پزشکی چین، بین پنج تا شش سال زمان میبرد و سال آخر، کارآموزی در بیمارستان است. پس از اتمام دورۀ کارآموزی، دانشجویان بینالملل آزمون نهایی داده و درصورت قبولی در این امتحان، مدرک BDS را دریافت میکنند.
در حال حاضر، دورۀ آموزشی BDS در چین، سعی در جذب دانشجویان بینالمللی دارد و این دوره در بعضی از دانشگاههای پزشکی چین به زبان انگلیسی تدریس میشود. برتری دورههای پزشکی، با افزایش درخواست دانشجویان بینالمللی برای تحصیل در دورههایBDS در چین ارتباط مستقیم دارد.
امروزه دورههای دندانپزشکی در چین در حال حرکت به سمتِ استانداردهای بینالمللی است. واحدهای اصلی دورۀ آموزشی BDS، شامل آناتومی عمومی، بافتشناسی و جنینشناسی، داروشناسی، فیزیولوژی، آسیبشناسی، بیوشیمی (Bi-chemistry)، مورفولوژی دندان و میکروبشناسی دهان و دندان، پزشکی عمومی، تعویض و کار گذاشتن دندان مصنوعی، جراحی عمومی، دندانپزشکی ترمیمی، آسیبشناسی دهان، جراحی دهان و فک و صورت، علم مواد دندان، جامعه و دندان پزشکی پیشگیرانه، لثه درمانی و بیماریهای دهان و ارتودنسی است. این دورهها را استادان حرفهای به زبان انگلیسی تدریس میکنند.
دانشگاههای پزشکی چین که دورههای BDS دارند، از بهترین دانشگاههای پزشکی در سطح جهانی هستند. این شهرت با برگزاری دورههای BDSبه زبان انگلیسی و استفاده از فناوریهای مدرن دندانپزشکی به دست آمده است. از زمان برگزاری دورههای انگلیسی زبان BDS، دانشجویان بسیاری فارغالتحصیل شده و اکنون در کشور خود یا در دیگر کشورها، مشغول به کار هستند.
موفقیت فارغالتحصیلان جراحی دندان (BDS) که اکنون در سمت دندانپزشک یا سایر حوزههای مرتبط مشغول به کار هستند، از دلایل دیگری است که سبب شده دانشجویان بینالملل به تحصیلِ این رشته در چین رغبت نشان دهند.
رشتۀ تحصیلی BDS چین، با داشتن استادان مجرب، یکی از بهترین گزینهها برای دانشجویان بینالملل است. امروزه دانشکدههای پزشکی چین، فقط استادان حرفهای و افراد سرشناس را در کادر علمی خود جای میدهند. این مسئله چین را مقصدی مطلوب برای دانشجویان بینالملل در زمینۀ پزشکی میکند.
تقریباً تمام کالجهای پزشکی چین، تأسیسات مدرن آموزشی دارند. دورههای پزشکی نیازمند آزمایشگاههای مناسب است تا دانشجویان بتوانند آموختههای کلاسیشان را تمرین کنند. کل کالجهای پزشکی چین که رشتۀ BDS را ارائه میدهند، همۀ امکانات لازم را در زمینۀ مواد آموزشی- یادگیری در اختیار دانشکدهها قرار میدهند.
به گفتۀ بسیاری از خانوادهها و دانشجویان، هزینههای مناسب تحصیل، یکی از عوامل مؤثر در انتخاب رشتۀ BDS در چین بوده است. دانشگاههای پزشکی چین در مقایسه با دیگر نقاط جهان، جزء ارزانترینها هستند. به همین دلیل خانوادهها، فرزندانشان را برای تحصیل به این کشور میفرستند چون مطمئن هستند که از عهدۀ هزینههای تحصیلی آنها بر میآیند. در رشتۀ BDS چین هر واحد، کتاب مخصوص به خود را دارد که به زبان انگلیسی نوشته شده است.
دانشکدههای پزشکی چین مجهز به کتابخانه و کتب پزشکی به زبان انگلیسی و آزمایشگاه رایانهای است که دانشجویان در مطالعههای روزمرهشان از آن استفاده میکنند. امروزه آنها میتوانند به کتابهای الکترونیکی بیشتری دسترسی داشته باشند.
در رشتۀBDS دانشجویان با هدف استفادۀ هرچه بهتر از برنامههای کامپیوتری، دورههای کامپیوتر را میگذرانند. خوابگاه دانشجویان بینالمللی مطابق با استانداردهای بینالملل است بهگونهای که در بیشتر دانشگاههای چین، در هر اتاق فقط دو دانشجو زندگی میکند.
تمام مزیتهایی که دانشجویان بینالمللی در دانشکدههای پزشکی چین از آن بهره میبرند، رشتۀ BDS را برای بسیاری از دانشجویان بینالملل، تبدیل به گزینهای مناسب کرده است.
هزینههای کمِ تحصیل و هزینههای مناسب زندگی
تحصیل و زندگی در چین نسبت به کشورهای اروپایی، آمریکایی، ژاپن، کره جنوبی و حتی بسیاری از کشورهای آفریقایی ارزان تر است. برنامههای درسی و کتابهای داروسازی[ps2id id=’داروسازی’ target=”/] که در دانشگاههای اروپا و آمریکا استفاده میشوند، تقریباً مشابهِ دانشکدههای داروسازی چین هستند. هزینههای غذا و اسکان در چین، برای دانشجویان خارجی معقولتر از دیگر کشورهاست. شهریههای مناسب رشتۀ داروسازی در چین، به جوانان سرتاسر جهان این امید را میدهد که تحقق آرزوی آنها برای تبدیلشدن به داروساز، امکانپذیر است.
فرصتهای کسب بورسیۀ تحصیلی
دولت چین هرساله حدود 40600 دانشجوی خارجی را بورسیه میکند. بیشتر دانشگاههای چین، برای دانشجویان خارجی ممتاز در هرسطح بورسیه در نظر گرفتهاند، به این معنا که ممکن است تحصیل خود را با هزینههای شخصی شروع کنید و در اواسط تحصیل خود بورسیه شوید.
گزینۀ دیگر آن است که دورۀ کارشناسی را با هزینههای شخصی شروع کنید و درصورتی که با همۀ ویژگیهای کشور چین آشنایی داشته باشید، دولت این کشور شما را برای تحصیلات تکمیلی بورسیه میکند. توجه داشته باشید دانشجویان خارجی بیشماری از این امتیاز استفاده کردهاند.
بهبود چشمانداز اشتغال
چین در زمینۀ داروسازی بالینی با کمبود شدیدی مواجه است. طبق آمارهای بهدست آمدۀ کمیسیون ادارۀ داروسازی انجمن بیمارستانهای چین، هر ساله بیش از 2400 داروساز بالینی جدید به منظور رفع نیازهای وزارت بهداشت چین لازم است.
با این وجود، داروسازان چینی بهتنهایی قادر به رفع این خلع نیستند، در نتیجه دانشجویان فارغالتحصیل خارجی که در دانشگاههای چین تحصیل میکردند، در بسیاری از صنایع و بیمارستانهای چین لازم هستند. اطمینان از سلامت بیمار، بهدستآوردن بهترین نتایج درمان دارویی و حصول اطمینان از عرضۀ مناسب دارو از جمله وظایف داروساز بالینی است. نرخ اشتغال فارغالتحصیلان رشتۀ داروسازی بالینی برای دانشجویان چینی و خارجی، به حدود 99.5% در بیشتر شهرهای چین رسیده است.
سطح کیفی آموزش و شهرت بینالمللی
تعداد کالجهایی که رشتۀ داروسازی بالینی را ارائه میدهند، از 15 کالج در سال 2006 به 25 کالج در سال 2011 رسیده است. بیشتر دورههای داروسازی بالینی شامل 4 تا 5 سال آموزش تمام وقت برای مدرک کارشناسی است. در چین رشتههای تحصیلی را به سطح اول یا دوم طبقهبندی میکنند. در حالی که سطح اول مشابه رشتههای اصلی در آمریکاست، سطح دوم معادل رشتههای فرعی (minors) یا حوزههای تمرکز در همان رشتههای اصلی است.
هر دورۀ 4 ساله، یک دورۀ 6 ماهۀ کارورزی داروسازی و هر دورۀ 5 ساله، یک دورۀ 1 سالۀ کارورزی داروسازی دارد. بیشتر دانشگاههای چین که رشتۀ داروسازی دارند، در هر سال 2مرتبه دانشجو میپذیرند. اولین پذیرش در ماه سپتامبر و دیگری در ماه مارس است. دانشجوهای خارجی میتوانند کلاسهای خود را در هر یک از این ماهها آغاز کنند.
دورههای آموزشی داروسازی، اغلب با آموزش دروس علوم پایه مثل بیولوژی و شیمی همراه با کلاسهای بالینی هستهای، پزشکی داخلی و اصول تشخیص شروع میشود. این دورهها، مشابه دورههایی است که در آمریکا، استرالیا، انگلستان، فرانسه و دیگر کشورهای پیشرفته برگزار میشود.
دانشگاههای چین علاوه بر ارائۀ دورههای متنوع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای داروسازی، استادان مجربی هم دارند که به همین سبب دانشجویان خارجی میتوانند اطلاعات علمی بیشتری از استادان متخصص خود کسب و آیندۀ شغلیشان را تضمین کنند.
از آنجایی که در سالهای اخیر کشور چین سرمایه گذاری فراوانی در صنعت آموزش کرده و با توجه به همکاریهای گستردهای که با دانشگاههای انگلستان و آمریکا داشته است، تعجبی ندارد که تعداد دانشجویان بینالمللی در حال افزایش است. به منظور جذب هرچه بیشتر دانشجویان، برای تحصیل در چین هزینههای زندگی بهگونهای چشمگیر در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان پایین بوده است و به جز تعداد اندکی از دانشگاهها، مابقی آنها شهریههای مناسبی دارند.
بهطور میانگین، دانشجویان بینالمللی سالانه حدود 4000 دلار برای هزینههای خوابگاه و حدود 2000 دلار برای هزینههای زندگی (همچون غذا، حمل و نقل و غیره) میپردازند.
با این وجود، از آنجایی که چین کشور بزرگی است، دانشجویان باید در نظر داشته باشند قیمتها و هزینههای زندگی برحسب هر منطقه از کشور تفاوت چشمگیری دارد.
هزینۀ پذیرش رشتههای مختلف برای مقاطع مختلف در هر دانشگاه از 90 دلار تا 150 دلار متفاوت است و معمولاً بیشتر از 200 دلار نمیشود. از میان تمام دورههایی که دانشگاه ارائه میدهد، رشتۀMBBS گرانترین دوره از نظر هزینۀ پذیرش است.
مطالعۀ دورۀ MBBS، که بهطورکامل به زبان انگلیسی تدریس میشود، بسیار گرانتر از دیگر دورهها است. ارزانترین دورۀ MBBS را دانشگاه جیانگسو (در ژنجیانگ) ارائه میکند که هرساله حدود 22.000 یوان هزینه دارد. این درحالی است که گرانترین دوره را دانشگاه تونگجی (در شانگهای) ارائه میدهد که سالانه 50.000 یوان هزینه دارد. هزینۀ متوسط دورههای MBBS سالانه حدود 30.000 یوان برآورد شده است که معادل 5.000 دلار در سال است.علاوه بر این، هرچه ردۀ دانشگاه بالاتر باشد، به همان نسبت هزینۀ پذیرش آن هم گرانتر خواهد بود.
با این وجود شهریۀ دانشگاههای چین بهنسبت انگلستان و آمریکا بسیار کمتر است. میانگین شهریۀ تخمینی در هر سال از 3300 دلار (حدود 20.000 یوان) تا 9900 دلار (حدود 60.000 یوان) متغیر است.
اگر متقاضی قصد یادگیری زبان چینی دارد، شهریۀ کلاسها در هر شهر متفاوت است. اگر بودجۀ شما محدود است، تحصیل در شهرهای کوچک یا شهرهای غربی چین پیشنهاد میشود. هزینههای تحصیلی در این شهرها حدود 20% تا 30% کمتر است. شهرهای شیان، چونگ کینگ، چنگدو، ووهان، چانگشا، شنیانگ، دالیان، چینگدائو، لانژو، ارومچی، گویانگ و دیگر شهرها. در این میان هزینههای تحصیلی در شهرهای «تراز اول» همچون پکن، شانگهای، تیانجین، دالیان یا گوانگژو خیلی بیشتر از شهرهای دیگر است.
به بیان دقیقتر، اگر متقاضی به تحصیل در رشتۀ MBBS تمایل داشته باشد که بهطورکامل به زبان انگلیسی آموزش داده میشود، میزان شهریه به نسبت دیگر دورهها گرانتر خواهد بود. ارزانترین و گرانترین دورۀ MBBS را بهترتیب دانشگاه جیانگسو (در ژنجیانگ) و دانشگاه تونگجی (در شانگهای) ارائه میدهند که سالانه حدود 22.000 و 50.000 یوان هزینه دارد. با این وجود، میانگین هزینۀ دورههای MBBS سالانه حدود 30.000 یوان (معادل با 5000 دلار) است.
اگر متقاضی در حال حاضر توان مالی خوبی ندارد، بهتر است به یادگیری زبان چینی بپردازد. درصورت گرفتن نمرۀ آزمون HSK (آزمون زبان چینی) دانشجو، واجد شرایط دریافت کمک هزینۀ تحصیلی دولت چین خواهد بود که برای دانشجویان بینالمللی در دانشگاههای چین فراهم شده است.
شهریه
در مقایسه با آمریکا و انگلستان، تحصیل در چین بسیار ارزانتر است. البته این هزینه در مقایسه با کشورهای اروپایی گرانتر است. بسته به مؤسسه و رشتهای که دانشجو انتخاب میکند، دانشجویان باید آمادگی پرداخت شهریهای بین 11.480 تا 20.880 یوان (1.320 تا 2.400 دلار) را در هر سال تحصیلی داشته باشند. با این وجود هزینۀ دورههای پزشکی، مهندسی و مدیریت زیاد و میانگین آنها سالانه 159.300 تا 331.885 یوان (18.319 تا 38.166 دلار) است.
دانشجویان میتوانند علاوه بر دانشگاههای خصوصی چین، در دانشگاههای آمریکایی و بریتانیایی که در شهرهای چین پردیس دارند، ادامه تحصیل دهند که شامل پردیس چینی دانشگاه ناتینگهام، لستر و لنکستر میشود. دانشگاههای چین معمولاً هزینۀ پذیرش دارند که بین 597 و 995 یوان (69 تا 114دلار) متغیر است، البته این میزان از 1.327 یوان فراتر نمیرود. از میان دورههایی که مؤسسههای چینی ارائه میدهند، دورۀ کارشناسی پزشکی و جراحی بالاترین هزینهها را دارد. هرچقدر جایگاه دانشگاهی در جدول ردهبندی بالاتر باشد، هزینۀ پذیرش بیشتر خواهد بود.
دانشگاه پکینگ یکی از دانشگاههای برتر چین است که میانگین هزینۀ پذیرش آن 1.128 یوان (129 دلار) است. شهریۀ این دانشگاه سالانه 23.230 یوان (2.670دلار) است. دانشجویان دانشگاه پکینگ، به منظور اتمام دورۀ چهارسالۀ خود برای دریافت مدرک کارشناسی، باید در مجموع حدود 92.927 یوان (10.686 دلار) بهعنوان شهریه پرداخت کنند.
دانشگاه تکنولوژی نانجینگ یکی از مناسبترین دانشگاهها از لحاظ شهریه (25.130 یوان یا حدود 2.866دلار) است و به طورمیانگین دانشجویان کارشناسی که فارغالتحصیل شدهاند، حدود 100.524 یوان (11.464 دلار) برای چهار سال تحصیلی خود هزینه میکنند.
شهریۀ دانشگاههای دولتی چین
میانگین شهریۀ دانشگاههای دولتی، سالانه بین 3300 و 10.000 دلار است.
شهریۀ دانشگاههای انگلستان که در کشور چین شعبه دارند به شرح زیر است:
شهریۀ دانشگاههای خصوصی (غیرانتفاعی) چین
علاوه بر تحصیل در دانشگاههای خصوصی چین، این فرصت برای دانشجویان وجود دارد تا بتوانند تحصیل خود را در دانشگاههای آمریکایی و بریتانیایی ادامه دهند که در چین شعبه دارند. از جملۀ آنها میتوان به پردیس دانشگاه ناتینگهام، لستر و لنکستر اشاره کرد. نرخ پایۀ شهریۀ این دانشگاهها از 8000 دلار شروع میشود و تا 15000 دلار در سال ادامه دارد.
در زیر فهرست دانشگاههای چین با مناسبترین هزینههای شهریه فراهم شده است:
در زیر فهرستی از میانگین شهریۀ دانشگاههای تراز اول چین تهیه شده است:
خوابگاههای دانشجویی (ماهانه 995 تا 2.655 یوان، یا 114 تا 760 دلار)، اجارۀ آپارتمان (1.660 تا 6.637 یوان یا 190 تا 763 دلار برای یک آپارتمان یک خوابه)، اقامت با خانوادهای چینی (ماهانه 2.320 تا 3.650 یوان، یا 267 تا 420 دلار، اغلب همراه با یک وعدۀ غذایی در روز) یا مسافرخانه که برای برنامههای موقتی است (119 یوان یا 14 دلار برای یک شب)، از رایجترین گزینههای اقامت در چین هستند.
دانشجویان معمولاً همراه با یک هم اتاقی در خوابگاههای دانشجویی یا آپارتمان زندگی میکنند. همچنین ماهانه مبلغ 1.990 تا 3.053 یوان (229 تا 351 دلار) بهعنوان ودیعۀ مسکن و 331 یوان برای قبضهای آب، برق و گاز پرداخت میکنند. اجارۀ آپارتمانی تک خوابه در یکی از شهرهای چین بهطورمیانگین 3.520 یوان (335 تا 419 دلار) در ماه هزینه دارد.
اگرچه شهرهایی مثل پکن و شانگهای از گرانترین شهرهای جهان هستند، اما امکانِ یافتن خانه با قیمت مناسب امکانپذیر است. قیمت مسکن در شهرهای جیانگسو، سیچوآن و تیانجین به مراتب ارزان تر است.
اگر فردی تصمیم دارد بیش از شش ماه در چین اقامت داشته باشد، به دستور دولت چین موظف به انجام معاینههای پزشکی است. متقاضی باید قبل از ترک کشور خود این معاینهها را انجام دهد، زیرا هنگام اقدام برای دریافت ویزای دانشجویی، ارائۀ نتایج معاینههای پزشکی الزامی است.
تمام دانشجویان خارجی باید برای دریافت ویزا اقدام کنند. اگر فردی قصد اقامت بیش از 6 ماه را دارد باید ویزای دانشجویی تهیه کند و اگر تصمیم دارد کمتر از 6 ماه در چین اقامت داشته باشد باید ویزای کاری دریافت کند.
هر ترم، دانشجویان باید 200 تا 330 یوان (22 تا 38 دلار) صرف کتاب و لوازم درسی کنند. دانشگاههای چین براساس سیستم دو ترمی عمل میکنند، در نتیجه دانشجویان باید سالانه 440 تا 665 یوان (22 تا 76 دلار) در سال هزینه کنند. در صورت مطالعۀ رشتههای علوم پایه، پزشکی و هنر این مبالغ افزایش پیدا خواهند کرد.
هزینۀ شارژ اینترنت ماهانه 96 یوان یا 11 دلار (این مبلغ میان مستاجرها تقسیم میشود.) است و قبض تلفن همراه ماهانه 100 یوان (11 دلار) است.
هزینۀ استفاده از حملونقل عمومی از جمله تاکسی زیاد است. هر بار استفاده از مترو بهتنهایی 3.32 یوان (0.38 دلار)، اتوبوس شهری 1.99 یوان (0.23 دلار) هزینه دارد. این درحالی است که هزینۀ کامل حملونقل دانشجویی ماهانه 99 یوان (11دلار) است. اگر حدود 20 دقیقه با تاکسی در اطراف شهر بچرخید، باید مبلغ 26 یوان (3 دلار) پرداخت کنید. هزینۀ یک لیتر بنزین در چین 6.15 یوان (0.71 دلار) است.
دانشجویان دانشگاه پکینگ در اولین سال تحصیلی خود حدود 38.233 یوان (4.395 دلار) هزینه میکنند که شامل هزینۀ پذیرش، هزینۀ ویزا، شهریه و مصارف زندگی میشود. در نتیجه هنگامی که از دانشگاه فارغالتحصیل میشوند، مبلغی حدود 152.932 یوان (17.400 دلار) هزینه کردهاند.
استرالیا | چین | انگلستان | آمریکا | —- |
تعداد زیادی از دانشگاههای استرالیا، هزینۀ پذیرش را دریافت نمیکنند. با این وجود، برخی از دانشگاهها همچون دانشگاه نیوساوت ولز، مبلغ 100 دلار استرالیا به عنوان هزینۀ پذیرش دریافت میکنند. شهریۀ دانشگاههای استرالیا سالانه حدود 3000 دلار استرالیا (حدود 2700 دلار آمریکا) است؛ این مبلغ معادل 15000 یوان چین است. |
هزینۀ پذیرش در رشتههای مختلف، در هر دانشگاه متناسب با مقطع تحصیلی از 90 تا 150 دلار متغیر است و معمولاً از 200 دلار فراتر نمیرود. از بین دورههایی که دانشگاه ارائه میدهد، رشتۀ MBBS از لحاظ هزینۀ پذیرش گرانترین است. به علاوه، هرچه ردهبندی یک دانشگاه در رتبهبندی دانشگاههای چین بالاتر باشد، هزینۀ پذیرش آن به مراتب گرانتر خواهد بود. با این وجود، شهریۀ دانشگاههای چین در مقایسه با انگلستان و آمریکا بسیار ارزانتر و میانگین شهریۀ برآورد شده سالانه بین 3300 (حدود 20.000 یوان) تا 9900 دلار (حدود 60.000 یوان) است. |
بعضی از دانشگاههای انگلستان هزینۀ پذیرش را دریافت نمیکنند. این در حالی است که دانشگاههای کمبریج، آکسفرد، LSE، IC، UCL و غیره، مبلغ 150 (حدود 250 دلار) تا 250 پوند (حدود 410 دلار) بهعنوان هزینۀ پذیرش دریافت میکنند و شهریه برای همۀ دانشجویان بینالملل بدون توجه به ملیت، رشتۀ تحصیلی، مقطع و دانشگاه آنها، سالانه حداقل 10.000 پوند (16362 دلار)است که میتواند بار سنگینی برای خانوادههای طبقۀ متوسط جامعه در سرتاسر جهان باشد. | در میان 1.474 دانشکده در آمریکا، فقط 39 دانشکده هزینۀ پذیرش دریافت نمیکند. میانگین هزینۀ پذیرش در سرتاسر آمریکا حدود 38.44 دلار تخمین زده شده است (نکته: 282 دانشکده اطلاعات خود را دربارۀ هزینۀ پذیرش ارائه ندادهاند). اگرچه بعضی دانشکدهها در صدد لغو هزینۀ پذیرش به منظور کاهش مشکلات دانشجویان هستند، اما این سیاست فقط در به ثبت نامهای آنلاین اعمال میشود. | هزینۀ پذیرش (ثبت نام) و شهریه |
در جدول زیر فهرستی از هزینههای دانشجویان کارشناسی در دانشگاه پکینگ (چین) / دانشگاه کمبریج (انگلستان) / دانشگاه هاروارد (آمریکا) / دانشگاه نیو ساوت ولز (استرالیا) در یک سال تحصیلی ارائه میشود.
دانشگاه نیو ساوت ولز (استرالیا) | دانشگاه پکینگ (چین) | دانشگاه کمبریج (انگلستان) | دانشگاه هاروارد (آمریکا) | —– |
46 | 120 | 84 | 226 | هزینۀ پذیرش |
510 | 140 | 500 | 160 | هزینۀ ویزا |
20,298 | 3,500 | 25,224 | 35,021 | شهریه |
13,460 – 19,030 | 2,000 | 12,651 – 18,807 | 13,500 – 22,500 | مخارج زندگی و دیگر هزینهها |
34,314 – 39,884 | 5760 | 38,434 – 44,590 | 48,907 – 57,907 | مجموع |
میانگین هزینههای زندگی در شهرهای چین به شرح زیر است:
در دیگر شهرها، دانشجویان میتوانند ماهیانه فقط با 600 تا 1000 دلار نیازهای خود را تأمین کنند. اگر دانشجویان در خوابگاهها اقامت داشته باشند، این مبلغ، هزینۀ مسکن آنها را هم شامل میشود.
اگرچه شانگهای و پکن به عنوان گرانترین شهرهای جهان شناخته شدهاند، اما دانشجویان میتوانند گزینههای مناسبی برای سکونت در این کلان شهرها بیابند. این نرخها حتی از شهرهایی مثل تیانجین، جیانگسو و سیچوئان هم پایینتر است.
رایجترین گزینههای اسکان در چین شامل این موارد است:
داشتن هماتاقی در خوابگاه یا آپارتمان از گزینههای معمول برای صرفهجویی است.
کشور چین جدا از اینکه مقصد جذابی برای تحصیل در خارج از کشور است، بهسبب غذاهای گوناگون، متنوع، جالب و چشمگیرش شهرت خاصی دارد.
وعدۀ غذایی در سلفسرویس دانشگاه، رستوران شهری کوچک یا یک فست فود زنجیرهای حدود 1 تا 4 دلار هزینه دارد. میانگین قیمت غذا- که حدود قیمت بین 4 تا 7 دلار است- شامل غذاهای چینی و بینالمللی میشود.
بهطور میانگین، خرید غذا از سوپرمارکتهای محلی حدود 200- 170 دلار در ماه هزینه دارد. پیشنهاد میشود دانشجویان از سوپرمارکتهای زنجیرهای مثل والمارت، کرفور، اوشان یا مترو خرید کنند.
دانشجویان میتوانند از بازار تره بار، فقط با 3-2 دلار، میوه و سبزیجات بسیار زیادی خریداری کنند.
کشور چین بهترین وسایل حملونقل عمومی با هزینههای کم را دارد، حتی هزینۀ تاکسی بسیار ارزان است.
در لیست زیر قیمت همۀ وسایل حملونقل عمومی ذکر شده است:
قصد ما این است تا با نمایشی گرافیکی، درک بهتری از پراکندگی هزینهها داشته باشید. منبع این هزینهها سایت معروف Numbeo.com است.
رستورانها | قیمت واحد (یوان) | حداقل-حداکثر قیمتها (یوان) |
---|---|---|
غذا در رستوران ارزانقیمت | ۲۵.۰۰ ¥ | ۱۵.۰۰-۳۵.۰۰ |
غذای سه قسمتی (مثلاً دسر، سالاد، غذای اصلی) برای ۲ نفر در رستوران متوسط | ۱۵۰.۰۰ ¥ | ۱۰۰.۰۰-۲۵۰.۰۰ |
مک میل در رستورانهای مکدونالد (یا رستورانهای مشابه) | ۳۴.۰۰ ¥ | ۳۰.۰۰-۴۰.۰۰ |
کاپوچینو (معمولی) | ۲۷.۲۰ ¥ | ۲۰.۰۰-۳۵.۰۰ |
نوشابه / پپسی (بطری ۰.۳۳ لیتر) | ۳.۳۴ ¥ | ۲.۵۰-۵.۰۰ |
آب (بطری ۰.۳۳ لیتر) | ۲.۱۴ ¥ | ۱.۵۰-۳.۰۰ |
بازارها | ||
شیر (معمولی)، (۱ لیتر) | ۱۳.۴۳ ¥ | ۱۰.۰۰-۲۰.۰۰ |
یک عدد نان سفید تازه (۵۰۰ گرم) | ۱۰.۹۱ ¥ | ۷.۰۰-۲۰.۰۰ |
برنج (سفید)، (۱ کیلوگرم) | ۷.۰۰ ¥ | ۴.۵۰-۱۰.۰۰ |
تخممرغ (معمولی) (۱۲ عدد) | ۱۲.۶۹ ¥ | ۷.۶۶-۲۰.۰۰ |
پنیر محلی (۱ کیلوگرم) | ۸۶.۲۵ ¥ | ۴۰.۰۰-۱۴۴.۰۰ |
سینۀ مرغ (بدون پوست واستخوان)، (۱ کیلوگرم) | ۲۵.۴۷ ¥ | ۱۶.۰۰-۴۰.۰۰ |
گوشت گاو (۱ کیلوگرم) (یا گوشت راسته) | ۶۹.۴۶ ¥ | ۴۰.۰۰-۱۰۰.۰۰ |
سیب (۱ کیلوگرم) | ۱۲.۹۷ ¥ | ۸.۰۰-۲۰.۰۰ |
موز (۱ کیلوگرم) | ۸.۴۰ ¥ | ۵.۰۰-۱۴.۰۰ |
پرتقال (۱ کیلوگرم) | ۱۱.۹۶ ¥ | ۷.۰۰-۲۰.۰۰ |
گوجهفرنگی (۱ کیلوگرم) | ۷.۸۸ ¥ | ۵.۰۰-۱۵.۰۰ |
سیبزمینی (۱ کیلوگرم) | ۵.۷۱ ¥ | ۳.۰۰-۱۰.۰۰ |
پیاز (۱ کیلوگرم) | ۶.۱۰ ¥ | ۳.۰۰-۱۰.۰۰ |
کاهو (۱ عدد) | ۴.۲۳ ¥ | ۲.۰۰-۸.۰۰ |
آب (بطری ۱.۵ لیتر) | ۴.۲۳ ¥ | ۳.۰۰-۷.۰۰ |
حمل و نقل | ||
بلیت یکطرفه (حمل و نقل محلی) | ۲.۰۰ ¥ | ۲.۰۰-۴.۰۰ |
بلیت یک ماهانه (قیمت معمول) | ۱۲۰.۰۰ ¥ | ۷۵.۰۰-۲۰۰.۰۰ |
کرایۀ ورودی تاکسی (تعرفۀ عادی) | ۱۰.۰۰ ¥ | ۸.۰۰-۱۳.۰۰ |
کرایۀ تاکسی بهازای هر کیلومتر (تعرفۀ عادی) | ۲.۴۰ ¥ | ۱.۹۰-۳.۰۰ |
کرایۀ تاکسی بهازای هر ساعت انتظار (تعرفه عادی) | ۳۶.۰۰ ¥ | ۲۵.۰۰-۶۰.۰۰ |
بنزین (۱ لیتر) | ۷.۱۳ ¥ | ۶.۶۰-۸.۰۰ |
فولکسواگن گلف تیپ ۱.۴ ۹۰ KW Trendline (یا خودرو مشابه جدید) | ۱۴۰,۰۰۰.۰۰ ¥ | ۱۲۰,۰۰۰.۰۰-۱۵۵,۲۰۰.۰۰ |
تویوتا کرولا تیپ ۱.۶l 97kW Comfort (یا خودروی مشابه جدید) | ۱۲۵,۳۷۳.۲۶ ¥ | ۱۰۵,۰۰۰.۰۰-۱۵۳,۰۰۰.۰۰ |
هزینۀ قبضهای خدمات شهری (ماهانه) | ||
قبضهای اصلی (برق، سیستم گرمایش، خنککننده، آب، زباله) برای یک آپارتمان ۸۵ مترمربعی | ۳۶۰.۸۱ ¥ | ۲۰۰.۰۰-۶۰۰.۰۰ |
تعرفۀ یک دقیقه مکالمۀ تلفن همراه پیشپرداخت (بدون تخفیف یا طرح) | ۰.۱۸ ¥ | ۰.۱۰-۰.۳۰ |
اینترنت (۶۰ مگابیت در ثانیه یا بیشتر، ترافیک نامحدود، کابلی یا ADSL) | ۹۶.۷۴ ¥ | ۵۰.۰۰-۱۶۵.۰۰ |
ورزش و اوقات فراغت | ||
باشگاه تناسباندام، هزینۀ ماهانه برای یک بزرگسال | ۲۴۱.۶۷ ¥ | ۱۲۵.۰۰-۵۰۰.۰۰ |
اجارۀ زمین تنیس (یک ساعت در آخر هفته) | ۷۸.۳۳ ¥ | ۳۹.۰۰-۱۵۰.۰۰ |
سینما، فیلم بینالمللی، یک صندلی | ۴۵.۰۰ ¥ | ۳۵.۰۰-۶۰.۰۰ |
هزینۀ مراقبت از کودکان | ||
مهدکودک (یا پیشدبستانی)، خصوصی، ماهانه بهازای هر کودک | ۳,۱۹۶.۷۲ ¥ | ۱,۵۰۰.۰۰-۶,۲۵۰.۰۰ |
دبستان ابتدایی بینالمللی، سالانه بهازای هر کودک | ۱۱۷,۲۳۳.۸۳ ¥ | ۵۰,۰۰۰.۰۰-۲۰۰,۰۰۰.۰۰ |
لباس و کفش | ||
یک دست شلوار جین (Levis 501 یا برند مشابه) | ۴۲۳.۸۱ ¥ | ۲۰۰.۰۰-۷۰۰.۰۰ |
یک دست لباس تابستانی در یک فروشگاه زنجیرهای (Zara، H & M،…) | ۲۴۵.۷۲ ¥ | ۱۵۰.۰۰-۴۰۰.۰۰ |
یک جفت کفش نایک (متوسط) | ۵۸۳.۰۷ ¥ | ۴۰۰.۰۰-۸۰۰.۰۰ |
یک جفت کفش چرم مردانۀ اداری | ۶۲۳.۵۵ ¥ | ۳۲۰.۰۰-۱,۰۰۰.۰۰ |
اجارۀ ماهانه | ||
آپارتمان (۱ خوابه) در مرکز شهر | ۳,۶۰۲.۰۴ ¥ | ۱,۶۰۰.۰۰-۷,۵۰۰.۰۰ |
آپارتمان (۱ خوابه) خارج از مرکز شهر | ۲,۰۱۳.۰۹ ¥ | ۱,۰۰۰.۰۰-۴,۵۰۰.۰۰ |
آپارتمان (۳ خوابه) در مرکز شهر | ۷,۲۳۴.۱۸ ¥ | ۳,۰۰۰.۰۰-۱۶,۰۰۰.۰۰ |
آپارتمان (۳ خوابه) خارج از مرکز شهر | ۴,۱۵۴.۱۶ ¥ | ۲,۰۰۰.۰۰-۸,۳۷۰.۸۴ |
قیمت آپارتمان برای خرید | ||
قیمت هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر | ۴۸,۳۱۳.۳۲ ¥ | ۲۰,۰۰۰.۰۰-۱۰۰,۰۰۰.۰۰ |
قیمت هر متر مربع آپارتمان در خارج از مرکز شهر | ۲۴,۵۱۸.۱۰ ¥ | ۱۰,۰۰۰.۰۰-۵۰,۰۰۰.۰۰ |
حقوق و تأمین مالی | ||
میانگین خالص حقوق ماهانۀ دریافتی (بعد از کسر مالیات) | ۶,۲۶۵.۹۲ ¥ | |
نرخ بهرۀ وام بر حسب درصد (٪)، سالانه، نرخ ثابت | ۵.۰۸ | ۴.۵۰-۵.۸۸ |
استرالیا | چین | انگلستان | آمریکا | —- |
میانگین هزینههای زندگی در نواحی مختلف استرالیا بهشدت متفاوت است. دانشجویان باید طی سال آمادگی پرداخت 15000-12000 دلار استرالیا (حدود 13437-10750 دلار آمریکا) در نیوساوث ولز و ویکتوریا و 12000-8000 دلار استرالیا (حدود 10750-7170 دلار آمریکا) را در کویینزلند، استرالیای غربی و ناحیۀ پایتختی داشته باشند. | هزینههای زندگی در کلان شهرها همچون پکن، شانگهای، گوانگژو ماهانه حدود 5000-4500 یوان (حدود 830-740 دلار) و در دیگر شهرها حدود 3500-1500 یوان (حدود 580-250 دلار) هزینه دارد. با این وجود این مبالغ به سبک زندگی متقاضی بستگی دارد، هرچند در چین، قیمت غذای غیرخانگی در مقایسه با دیگر کشورها بسیار ارزانتر است. | هزینههای زندگی بخصوص در لندن، ماهیانه حدود 800 پوند (حدود 1310 دلار) است؛ این درحالی است که مبلغی حدود 500- 200 پوند (حدود 818- 330 دلار) برای زندگی در دیگر شهرهای انگلستان کافی است. | میانگین هزینههای زندگی در آمریکا سالانه حدود 10.000-8000 یوان (حدود 1650-1300 دلار) است، اما متقاضی باید درنظر داشته باشد که این مبلغ براساس منطقۀ مسکونی متفاوت است. بهعلاوه، مقدار زیادی از هزینههای زندگی، هزینۀ اسکان و سالانه حدود 7000-3500 دلار است. این در حالی است که زندگی در محیطی مناسب در چین، بسیار ارزانتر بوده و روزانه 100-80 یوان (حدود 17-16 دلار) برای زندگی در خوابگاهی مجهز و امن هزینه دارد. |
ویزای تحصیلی چین به دو نوع X1 و X2 تقسیم میشود. ویزای X1 برای کسانی صادر میشود که برای تحصیل، تحصیلات دانشگاهی یا کار میدانی بیش از 6 ماهه به چین میآیند. ویزای X2 هم برای کسانی صادر میشود که با هدف مشابه به چین میآیند، اما مدت اقامت آنها کمتر از 6 ماه خواهد بود.
شما با داشتن ویزای نوع X مجاز به کار در چین نیستید، اما ممکن است در آیندۀ نزدیک کار پارهوقت و کارآموزی در خارج از پردیس دانشگاه مجاز شود. پس از مستقرشدن باید با دانشگاه یا کارفرمای خود این موضوع را در میان بگذارید تا ببینید چه کاری میتوان انجام داد. با دانشجویان خارجی که برخلاف قوانین ادارۀ دانشجویان خارجی، حین تحصیل در چین کار کنند یا فراتر از محدودۀ کاری یا محدودیت زمانی تعیین شده کار کنند، طبق قوانین چین برخورد خواهد شد و اشتغال آنها غیرقانونی تلقی میشود و چه بسا مجبور به توقف کار و اخراج از چین شوند.
دارندگان ویزای نوع X1 میتوانند ظرف 30 روز پس از ورود به چین از دفتر امنیت عمومی محلی (Public Security Bureau) درخواست مجوز اقامت موقت (Temporary Residence Permit) کنند. اعتبار مجوز اقامت موقت میتواند بین 180 روز تا 5 سال متغیر باشد. دارندگان ویزای X2 فقط میتوانند در مدت زمانی که در ویزا تعیین شده است در چین بمانند و لزومی ندارد که این افرد درخواست مجوز اقامت موقت کنند.
تبصره: برای دانشجویان خارجی که میخواهند برای کارآموزی (دورۀ انترنی) پزشکی در چین درخواست دهند، اصل و کپی فرم درخواست دورۀ کارآموزی پزشکی و نامۀ پذیرش آموزش عملی صادر شدۀ دانشگاه هم ضروری است.
بله، میتوانند. گرچه، قبل از سال 2013 دانشجویان بینالمللی (خارجی) مجاز به کارآموزی یا اشتغال به مشاغل پارهوقت حین تحصیل نبودند. دولت چین متوجه شد که این رویه مانع جذب دانشجویان بینالمللی میشود، بنابراین این قانون را لغو کرد.
شرایط کار و تحصیل در چین به این صورت است که اگر میخواهید شغل پارهوقتی داشته باشید به یک ویزای X (ویزای دانشجویی) نیاز دارید. ویزای دانشجویی یا X1 است یا X1. X2 مختص دانشجویان بینالمللی است که برای دورههای تخصصی و کارهای میدانی به چین میآیند و X2 برای کسانی است که بیش از شش ماه در چین تحصیل میکنند. برای دانشجویانی صادر میشود که کمتر از شش ماه در چین مشغول به تحصیل خواهند بود.
خارجیها مجاز نیستند صرفاً با ویزای دانشجویی به کار بپردازند (و تحصیل نکنند). خوشبختانه آنها بعداً میتوانند خارج از محیط دانشگاه شغلهای نیمهوقت و کارآموزی داشته باشند. همۀ کاری که باید انجام دهید این است که پس از مستقرشدن، با کارفرما یا دانشگاه خود تماس گرفته و آنچه نیاز است را انجام دهید. اگر یک ویزای X1 دارید، میتوانید 30روز بعد از ورود به چین درخواست اقامت موقت دهید.
بعضی دانشجویان میتوانند حین تحصیل در چین، بهصورت پارهوقت یا در تعطیلات کار کنند. کارکردن میتواند راهی عالی برای کسب تجربۀ بیشتر و ارتقای قابلیت شغلی دانشجو باشد یا فرصتهایی را برای دوران پس از فارغالتحصیلی ایجاد کند. در چین برای دانشجویان، قوانینی در رابطه با کارآموزی وجود دارد و بررسی آنها و اطمینان از اینکه دانشجو با تمام الزامات آن تطابق دارد یا نه برعهدۀ خود دانشجوست. قبلاً دانشجویان بینالمللی مجاز به کارکردن در چین نبودند، اما اکنون مادامیکه از طرف دانشگاه اجازه داشته باشند میتوانند به کارآموزی بروند.
برای یافتن فرصت کاری در صنعت مدنظر دانشجو راههای متعددی وجود دارد. ازآنجاییکه چین اقتصادی پررونق است، بسیاری از دانشجویان بهدنبال استفاده از فرصتهایی هستند که در کشور خودشان اتفاق نمیافتد. برای مثال، دانشجویان بینالمللی در آکادمی مرکزی نمایش، اغلب به دنبال نقشهایی در فیلمهای چینی هستند. اغلب از دانشجویان دانشگاه زبان و فرهنگ پکن درخواست میشود تا شرکتهای بینالمللی را پشتیبانی کنند که به دنبال بومیسازی محتوای کارشان هستند.
شما میتوانید با نگاه به تبلیغات درون کافۀ دانشگاه یا با یاریگرفتن از وبسایتهایی مثل thebeijinger.com/classifieds به دنبال فرصتهای آنلاین بگردید و در رویدادهای شبکهای شرکت کنید. راه دیگر این است که از استادان دانشگاه خود یا مدیر برنامۀ دانشگاه کمک بخواهید، چون آنها با صاحبان صنایع ارتباط دارند و میتوانند با ارائۀ معرفینامهای به شما، در یافتن یک موقعیت کارآموزی مناسب یاریتان کنند. شما خودتان هم میتوانید با شرکتها تماس بگیرید.
اگر بتوانید چینی صحبت کنید، این توانایی میتواند تا حد زیادی شانستان را برای یافتن فرصتهای مختلف افزایش دهد. بنابراین اگر قصد دارید چند سال در چین بمانید، بهتر است در ابتدای کار بر یادگیری زبان چینی تمرکز کنید و مهارتهای زبانی خود را برای بهرهگیری از موقعیتهای عملی آینده افزایش دهید.
بستگی به رشته و دانشگاه مد نظر دارد. برای رشته های پزشکی و دندان در دانشگاه های معتبر معمولاً نیاز به مدرک آیلتس و تافل هست. همین طور برای اخذ بورسیه از دانشگاه های با رتبه بندی بالا در غیر این صورت شانس شما برای دریافت بورسیه کمتر می شود. معمولاً برای تحصیل با هزینه شخصی انعطاف بیشتری برای برخورد با مسئله زبان وجود دارد.
چنانچه دانشجو در دانشگاه های تاییدشده وزارت بهداشت تحصیل کرده باشد و بعد از ورود به ایران دوره های12 تا 18 ماه اینترشیپ را بگذراند )پزشکی و دندان پزشکی در ایران معادل فوق لیسانس ارزیابی می شود.(، سپس در آزمون جامع شرکت کند و آزمون را با موفقیت پشت سر بگذراند می توانند پروانه نظام پزشکی را اخذ و مشغول طبابت شوند.
در پذیرش بدون بورسیه، دانشگاه های چین بسیار منعطف برخورد می کنند. با این حال تحصیل در دانشگاه ها برتر این کشور نیازمند فراهم کردن مقدمات و مدارکی است که معمولاً می شود به مشاوره ما امیدوار بود. برای دریافت بورسیه، شرایط سخت تر است. بودند دوستانی که سوابق تحصیلی شان ضعیف بود و قصد جبران آن را با ادامه تحصیل در دانشگاه های برتر چین داشتند و موفق شدند با ترکیب مناسبی از اعتمادبه نفس و واقع بینی حتی بورسیه کامل بگیرند.
دانشگاه های چین دانشگاه های بزرگی هستند که با تمامی کشورهای بزرگ دنیا دارای تعاملی سازنده و مناسب هستند. بسیاری از برندها و شرکت های مطرح جهان برای کاهش هزینه های نیروی کار خط تولید خود را در این کشور ایجاد کرده اند. اگر چه برای کسی که مشغول به تحصیل است، محدودیت هایی برای کارکردن وجود دارد و قطعاً با وجود محدودیت ها، درهای جدیدی به روی شما گشوده خواهد شد.
چین دانشگاه های بی شماری دارد. وزارت علوم ایران بالغ بر 50 دانشگاه این کشور را تائید کرده است. انواع رشته های مهندسی، علوم پایه، پزشکی، داروسازی، زبان و هنر در دانشگاه ها تدریس می شود.
برای بورسیه کارشناسی روانشناسی یا پزشکی چین مدرک زبان الزامی هست؟ حتی اگر بخوایم دوره آموزش زبان چینی رو بگذرونیم.
من معدلم 19 هست و تجربی هستم.
بازار کار روانشناسی در چین چطور هست؟ و بورس شدنش راحته؟
برای بورس شدن 2021_2022 باید چه زمانی با موسسه ای
سلام.من معدل ۱۹/۶۶ در رشته تجربی دارم. و در دبیرستان تیزهوشان فارغ التحصیل شدم. مددک آیلتس ندارم. اما زبان خوب هست. و قصد ادامه تحصیل در چین را در رشته پزشکی دارم. لطفا راهنمایی بفرمایید
دوست عزیز سلام
با آرزوی موفقیت برای شما، با توجه به معدل شما امکان اخذ پذیرش مستقیم از دانشگاه های چین برای رشته ی پزشکی و… وجود دارد ، ارائه مدرک زبان انگلیسی نیز بسته به دانشگاه مقصد متغیر می باشد ، در برخی از دانشگاه ها که رنکینگ بالایی دارند ارائه مدرک الزامی می باشد .هزینه تحصیل نیز با توجه به دانشگاه مقصد برای یکسال تحصیلی به طور متوسط بین ۳۰ تا ۴۵ هزار یوان متغیر می باشد.
با سلام . با معدل بالای 18 و مدرک زبان ایلتس 6 و سن 18 سال و سالیانه 10 هزار دلار میشه برای تحصیل داروسازی چین اقدام کرد ؟
دوست عزیز سلام
بله نه تنها این امکان وجود دارد بلکه امکان اخذ پذیرش به همراه بورسیه نیز برای شما وجود دارد. پیشنهاد میکنیم با دپارتمان چین مجموعه ی دیموند در تماس باشید و مدارک تحصیلی خود را برای کارشناسان ما ارسال فرمایید.
سلام من معدلم ۱۹/۷۰ هست و نمرات دروس اختصاصی ۲۰، ولی مدرک زبان ندارم. آیا دانشگاه پزشکی یا داروسازی ای هست که نیازی به مدرک زبان نداشته باشه؟
دوست عزیز سلام
بله امکان اقدام برای اخذ پذیرش در رشته ی پزشکی و داروسازی ( با اخذ بورسیه) برای شما وجود دارد.پیشنهاد می کنیم برای بررسی شرایط خود با دپارتمان تحصیل در چین مجموعه ی دیموند در تماس باشید.
سلام وقت بخیر من دانشجوی کارشناسی رشته مربیگری ورزش هستم میخواستم برای چین بورسیه بگیرم و طب چینی بخونم ایاامکان تغییر رشته هست؟ یعنی اجازه میدن با دیپلم تربیت بدنی برای طب چینی ادامه تحصیل بدم؟ معدل دیپلمم 18/50 بوده فقط الان میخوام اطلاعات کسب کنم که ش
دوست عزیز سلام
شما می توانید برای مقطع ارشد رشته ی تربیت بدنی برای اخذ بورسیه اقدام کنید اما امکان اخذ بورسیه برای طب چینی با توجه به رشته ،برای شما وجود ندارد.
سلام خسته نباشید . میخواستم بدونم آیا با معدل دیپلم بالا میتوان برای دندان پزشکی در چین اقدام کرد؟ برای دانشگاه هاییکه مورد تایید وزارت علوم و بهداشت باشند و آیا حتما ارائه مدرک زبان آیلتس الزامی است؟ اگر الزامی هست باید چند باشد؟ممنون
دوست عزیز سلام
بله سن و معدل دیپلم نقش بسزایی در اخذ پذیرش در رشته های پزشکی و دندانپزشکی دارد.با توجه به ارائه ی محدود رشته دندانپزشکی در دانشگاه های چین و تعداد بالای متقاضیان این رشته، متقاضیان دارای مدرک بین المللی زبان انگلیسی در الویت پذیرش هستند.
سلام ببخشید یه سوال دارم من نمره آیلتس 7 زبان چینیم بلدم الانم 20 سالمه سال اخر دوران دبیرستان به خاطر مریضی نتونستم برم مدرسه معدلم پایین اومد طوری که معدل دیپلمم 17.66 ولی خب سال قبلش معدلم 19 بود آیا ممکنه من واسه پزشکی بورسیه بگیریم کل 12 سال تخصیلم معدل 20 یا 19 بود فقط سال اخر به علت مریضی خراب کردم حتی مدارک پرونده پزشکیم دارم با این وضع می تونم بورس پزشکی از کشور چین بگیرم
دوست عزیز سلام
ضمن آرزوی موفقیت برای شما، امکان اخذ پذیرش از دانشگاه های رنکینگ بالای چین در رشته های پزشکی و… برای شما وجود دارد اما راجع به بورسیه بیشتر در رشته هایی مانند فیزیوتراپی و داروسازی ( معمولا به مدت یکسال) به متقاضی تعلق میگیرد و شامل حال رشته های پزشکی و دندان در کشور چین نیست( مگر در شرایط خاص به صورت تخفیفات ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ یوان)،برای کسب اطلاعات تکمیلی با کارشناسان مجموعه در تماس باشید.
سلام وعرض ادب
اینجانب 29ساله فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش محیط زیست از دانشگاه شیراز میباشم.خواستم ببینم برا چین برای تحصیل در مقطع دکتری با بورسیه میتونم اقدام کنم؟چگونه؟
لطفا مرا راهنمایی کنید.
باتشکر
دوست عزیز سلام
بله با توجه به سن و دانشگاهی که فارغ التحصیل شده اید امکان اقدام وجود دارد اما می بایست رزومه شما( معدل مقطع ارشد وکارشناسی، مدرک زبان و….) بررسی گردد. چنانچه مایل به اقدام هستید با کارشناسان ما در تماس باشید.
سلام خسته نباشید، من ترم سه رشته حقوق هستم دانشگاه غیر انتفاعی با معدل بالا و درحال گرفتن مدرک زبان، آیا امکان گرفتن بورسیه تحصیلی کارشناسی ارشد در رشته تجارت بین المللی در چین برای من هست؟ لطفا راهنمایی کنید
دوست عزیز
در حال حاضر چنانچه معدل مقطع لیسانس شما بالا باشد( ترجیحا بالای ۱۷) به همراه مدرک زبان بین المللی ( آیلتس ، تافل و…. ) امکان اخذ بورسیه وجود دارد.البته سن متقاضیان ودانشگاهی که فارغ التحصیل شده اند نیز بسیار حائز اهمیت است.
سلام تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی یا مالی در دانشگاه دولتی چین خیلی بالا هست ؟ میشه بورسیه هم گرفت ؟ البته برای کارشناسی ارشد
دوست عزیز سلام
بله با توجه به رزومه تحصیلی متقاضی امکان اخذ بورسیه وجود دارد .برای چک کردن شرایطتان با کارشناسان ما در تماس باشید.
سلام
برای پذیرش دانشگاه داروسازی یا پزشکی مدرک زبان الزامی هست؟
دوست عزیز سلام
برای اخذ پذیرش از دانشگاه هایی که رنکینگ بسیار بالایی دارند ارائه ی مدرک زبان انگلیسی الزامی می باشد . اما چنانچه شرایط سنی و معدل شما مناسب باشد امکان اخذ پذیرش در رشته های گروه علوم پزشکی در تعدادی از دانشگاه ها چین وجود دارد. چنانچه شما
سلام من در حال تحصیل در رشته مدیریت در دانشگاه دولتی هستم و معدل بالایی دارم و مدرک زبان هم دارم و قصد نوشتن مقاله هم دارم .اما معدل دیپلم خوبی ندارم
میخواستم بدونم با این شرایط امکان اخذ بورسیه ارشد از کشور چین رو دارم؟
دوست عزیز سلام
بله امکان اخذ بورسیه تحصیلی ارشد برای شما فراهم هست و مدرک دیپلم تاثیری بر پروسه ی پذیرش و بورسیه ی شما ندارد.
لطفا تخصص پزشكي؛ هزينه دانشگاه -روند اخذ پذيرش..
سلام خسته نباشید متشکرم از مطالب بسیار مفید شما
من دانشجوی کاردانی رشته الکترونیک ترم سه هستم و قصد تحصیل در چین در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا را دارم.
اگر امکانش هست من را راهنمایی کنید که چه چیز هایی باید داشته باشم که مطمعن شوم که می توانم به صور
دوست عزیز سلام
برای اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد در درجه ی اول معدل بالا و سن متقاضی اهمیت بسزایی دارد پس از ان نیز دانشگاهی که دانشجو از آن فارغ التحصیل شده به همراه ارائه ی مدرک زبان از اهمیت بالایی برخوردار است.
خیلی ممنون.
در صورتی که از معدل بالایی برخوردار باشم نیازی به مقاله یا پژوهش علمی هست؟
دوست عزیز سلام
در مقطع دکتری ترجیح به ارائه ی مقالات پژوهشی و… هست (البته متقاضیانی نیز بوده اند که با ارائه ی آیلتس ،معدل بالا و سابقه کار مرتبط و… موفق به اخذ بورسیه از دانشگاه های چین شده اند)
سلام وقت بخیر من دانشجوی ترم ۴ زیست سلولی ومولکولی پیام نور هستم ۲۲سال دارم به همراه خانواده قصد مهاجرت دارم به چین ایا برای ادامه ی رشتم میشه اونجا اقدام کنم یا باید از اول رشته ی مدنظرم رو بخونم؟
دوست عزیز سلام
برای مهاجرت و اخذ ویزای تحصیلی چین امکان ترنسفر واحدهای گذرانده ی شما به دانشگاه مقصد معمولا وجود ندارد، به همین دلیل پیشنهاد می کنیم از ابتدا برای مقطع کارشناسی و یا با کسب نمرات و معدل بالا در مقطع کارشناسی در رشته دانشگاهی که در حال حاض
سلام بنده میخوام برای تحصیل رشته دندانپزشکی به چین برم از یه سری فامیل ها که تو چین تحصیل می کنند شنیدم چین از نظر آموزشی بسیار سخت گیره و ترکیه خیلی بهتره و این خیلی از دانشجو ها در چین به مشکل میخورن و حتی اخراج میشن خواستم بدونم این قضیه واقعیت داره
دوست عزیز سلام
چنانچه معدل نسبتا بالایی داشته باشید امکان اقدام برای رشته دندانپزشکی چین وجود دارد( در برخی از دانشگاه ها مثل چاینا مد ارائه ی مدرگ زبان انگلیسی الزامی می باشد) راجع به سخت گیری ، قوانین هر دانشگاه متفاوت هست ،برخی از دانشگاه ها قوانین نس
سلام من سال دوازدهم رشته انسانی هستم معدل دیپلمم احتمال میدم ۱۸.۵۰ باشه شاید هم بیشتر و ۵ تا مدرک بین المللی فنی حرفه ای دارم و مدرک زبانمو تا چندوقت دیگ میگیرم شرایط شرکت در بورسیه تحصیلی رو دارم؟ممنون میشم راهنمایی کنید
مجله مهاجرت
28 بهمن 1401 ساعت 00:12سلام.وقت بخیر .
در مورد میشه راهنمایی بفرمایید؟
sanambari.it
3 اسفند 1401 ساعت 09:25سلام دوست عزیز
در مورد چی؟