راهنمای موضوعی اطلاعات دانشگاه ها

 اطلاعات دانشگاه

یکی از اصطلاحات مهمی که دانشجویان باید قبل از تحقیقاتشان دربارۀ دانشگاه های انگلستان برای تحصیل در انگلستان با آن آشنا باشند ” کیفیت اثار پژوهشی ” است. در این مقاله با ما همراه باشید تابا این مقوله کاملاً آشنا شوید.

در این مقاله اطلاعات هر دانشگاه بر اساس جدول اتحادیه دانشگاهی هفته‌نامه تایمز و ساندی‌تایمز ارائه خواهد شد. علاوه بر این اطلاعات دو ارائه‌دهنده برجسته دوره‌های پاره‌وقت دانشگاه اپن Open و کالج بیرک‌بک Birkbeck و مؤسسه‌هایی که داده‌هایشان را برای جایگذاری در این جدول منتشر نکردند (کالج بیرمنگام، دانشگاه ویلز ترینتی سنت دیوید Wales Trinity St. David  و ولورهامتون Wolverhampton ) در این مقاله بیان می‌شود.

با این حال، برای کالج‌های تخصصی، مثل کالج سلطنتی موسیقی (Royal College of Music www.rcm.ac.u) یا دانشگاه‌هایی که فقط در مقطع کارشناسی‌ارشد فعالیت می‌کنند، مثل دانشگاه کرانفیلد (Cranfield University www.cranfield.ac.uk) اطلاعات جداگانه‌ای ارائه نشده‌ است. حذف این دانشگاه‌ها به معنی وجود نقص یا اشکالی در کیفیت آنها نبوده و صرفاً به‌دلیل کارکرد متفاوتشان است.

در حال حاضر دانشگاه فدرال لندن (federal University of London (www.london.ac.uk بزرگ‌ترین مؤسسه آموزش عالی بریتانیا با بیش از صدوبیست‌هزار دانشجو است. اکثر دانشجویان این دانشگاه در دانشکده‌های پایتخت تحصیل می‌کنند، اما اعتبار این دانشگاه به حدی زیاد است که بیش از پنجاه‌وچهارهزار دانشجو در صدوهشتاد کشور مختلف دنیا از برنامه‌های بین‌المللی این دانشگاه استفاده می‌کنند. این دانشگاه که در سال 2011، صدوهفتادوپنج‌سالگی خود را جشن گرفت، هجده دانشکده خودگردان، مؤسسه‌ای در پاریس و دانشکده مطالعات پیشرفته‌ای با ده مؤسسه تخصصی برای پژوهش و تحصیلات تکمیلی دارد (اطلاعات بیشتر در وبسایت (www.sas.ac.uk) در دسترس است).

دانشگاه سیتی City در سال 2016 به این دانشگاه پیوست. برای این دانشگاه در این مقاله اطلاعات جداگانه‌ای ارائه نشده‌است، اما اطلاعات مربوط به کالج‌های زیر آورده شده‌اند: کالج بیرک‌بک Birkbeck، سیتی City، گلداسمیت Goldsmiths، کینگز کالج لندن King’s college، دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن، کوئین مری Queen Mary، رویال هالووی Royal Halloway،SOAS و دانشگاه کالج لندن.

راهنمای اطلاعات

  • جایگاه دانشگاه در رتبه‌بندی هفته‌نامه تایمز و ساندی‌تایمز: برای رتبه‌بندی کلی، عدد پررنگ‌شده (تیره‌تر) نشان‌دهنده رتبه دانشگاه در سال 2017 است و عدد داخل کروشه به رتبه آن در سال 2016 اشاره دارد. تمام اطلاعات ذکرشده زیر این عنوان از جدول اصلی گرفته شده‌اند. اطلاعات بیشتر دربارۀ توضیحات و منابع داده‌ها، در فصل یک بیان شده‌است.
  • دانشجویان مقطع کارشناسی: تعداد دانشجویان تمام‌وقت مقطع کارشناسی به همراه تعداد دانشجویان پاره‌وقت دوره‌های کارشناسی (در پرانتز) آمده‌است. این آمار و ارقام مربوط به سال تحصیلی 2015-2014 است که اخیراً از سوی مؤسسه آمار آموزش عالی HESA منتشر شده‌اند.
  • دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد: تعداد دانشجویان تمام‌وقت مقطع کارشناسی‌ارشد به همراه تعداد دانشجویان پاره‌وقت دوره‌های کارشناسی‌ارشد (در پرانتز) آمده‌است. این آمار و ارقام مربوط به سال تحصیلی 2015-2014 است و اخیراً از سوی مؤسسه آمار آموزش عالی HESA منتشر شده‌اند.
  • دانشجویان بزرگسال: درصد دانشجویان مقطع کارشناسی که در آغاز تحصیلات خود در سال 2015، بیست‌ویک‌ساله یا بزرگ‌تر بوده‌اند. این آمار و ارقام از سوی UCAS منتشر شده‌اند.
  • دانشجویان بین‌المللی: تعداد دانشجویان خارجی (غیربومی) در مقطع کارشناسی (از اتحادیه اروپا و غیر اتحادیه اروپا) به‌عنوان درصدی از دانشجویان تمام‌وقت مقطع کارشناسی. این آمار و ارقام مربوط به سال تحصیلی 2015-2014 بوده و اخیراً از سوی مؤسسة آمار آموزش عالی HESA منتشر شده‌اند.
  • تعداد درخواست‌های پذیرش به ازای ظرفیت موجود: تعداد درخواست‌های ارسال‌شده به ازای ظرفیت موجود ورودی دانشگاه برای سال تحصیلی 2015. این آمار و ارقام از سوی UCAS منتشر شده‌اند.
  • پذیرش از بخش مدارس دولتی: تعداد دانشجویان تمام‌وقت پذیرفته‌شده از مدارس یا کالج‌های دولتی در سال تحصیلی 2015-2014 به‌عنوان درصدی از کل دانشجویان ورودی. این آمار و ارقام مربوط به سال تحصیلی 2015-2014 بوده و اخیراً از سوی مؤسسه آمار آموزش عالی HESA منتشر شده‌اند.
  • کیفیت آثار پژوهشی: این شاخص برای سنجش کیفیت پژوهش‌های انجام‌شده در هر رشتۀ تحصیلی استفاده می‌شود. منبع اطلاعات لازم برای سنجش این شاخص سازوکار بهبود کیفیت آثار پژوهشی بریتانیا (REF) در سال 2014 بوده‌است و در اصل پژوهش مشابهی بوده که هیئت‌های سرمایه‌گذاری آموزش عالی بریتانیا برای بررسی کیفیت آثار پژوهشی مؤسسه‌های آموزش عالیانجام داده‌اند. در این رویکرد که نتایجش در جدول‌هایی نمود پیدا کرده‌است، یافته‌های سازوکار بهبود کیفیت آثار پژوهشی محاسبه شده و ضریب آن در میزان درصدی از کارمندان که واجد شرایط ارزیابی بوده‌اند ضرب شده‌است.

یک نمودار ارزیابی کیفیت آثار پژوهشی به هر رشته از گروه‌های آموزشی دانشگاه‌هایی داده شد که در این طرح شرکت داشتند. در این نمودار نشان داده شده بود که چه میزان از پژوهش‌های این گروه‌ها در طبقه‌بندی‌های کیفی مختلف جای گرفته بود. این طبقه‌بندی‌ها 4 دسته زیر بودند:

4*-برجستۀ جهانی ( World-Leading )

3*-ممتاز بین‌المللی ( Internationally Excellent )

2*-شناخته‌شدۀ بین‌المللی ( Internationally Recognised )

1*-شناخته‌شدۀ کشوری و طبقه‌بندی‌نشده ( Nationally Recognised & Unclassified )

 هیئت‌های سرمایه‌گذاری تصمیم گرفتند با اجرای طرح سنجش و ارزیابی، سرمایۀ بیشتری به آثار پژوهشی برتر اختصاص دهند. هیئت‌های سرمایه‌گذاری انگلستان، اسکاتلند و ولز، تفاوت‌های اندکی در انجام این ارزیابی‌ها با یکدیگر دارند. در این جدول‌ها از نتایج ارزیابی مؤسسۀ سرمایه‌گذاری عالی انگلستان (HEFCE) در سال تحصیلی 2013-2012 استفاده شده‌است. در این ارزیابی معیار 4* با نشانۀ 3 و معیار 3* با نشانۀ 1 نشان داده شده‌است. معیارهای 2* و 1* در این ارزیابی جایگاهی ندارند. به‌دلیل اهمیت وحدت و انسجام در ارزیابی‌ها، امسال نیز ارزیابی‌ها با همین معیارها صورت خواهند گرفت.

امتیازهای ثبت‌شده در جدول‌ها بیانگر درصد کسب‌شده از حداکثر امتیاز (3) است. حداکثر امتیاز در صورتی کسب می‌شود که همۀ کارکنان و اعضای هیئت‌علمی در سطح 4* یعنی برجستۀ جهانی باشند.

( برای درک بهتر این موضوع مثالی را خدمت شما بیان می کنیم. وقتی در توصیف دانشگاهی گفته می شود “کیفیت آثار پژوهشی” آن 36% است به آن معناست که 36 درصد از آثار پژوهشی (Research) این دانشگاه بالاتر از سطح برجسته جهانی هستند! با توجه به این مثال می توان پی برد که دانشگاهی که نمره “کیفیت آثار پژوهشی” آن 36% است یعنی بیشتر از یک سوم از تحقیقات آن از سطح استادندارد جهانی (برجسته جهانی) هم بالاتر است و این شاهدی بر توانمندی آن دانشگاه است.)

در این طرح دانشگاه‌ها بهترین کارمندان خود را به سازوکار بهبود کیفیت آثار پژوهشی بریتانیا معرفی می‌کنند. امتیاز کیفی هر کدام از این اعضای هیئت‌علمی و کارمندان دیگر در تعداد کارکنان دانشگاه ضرب شده و در سازوکار بهبود کیفیت آثار پژوهشی بریتانیا به‌عنوان میانگین امتیاز تمام کارکنان واجدشرایط ثبت می‌شود.

  • امتیازهای لازم برای ورود به دانشگاه: امتیاز ورودی لازم، میانگین نمره‌های دانشجویان زیر بیست‌ و یک سال است که امتیاز A (نمرۀ 120) یا AS (نمرۀ 60) کسب کرده‌اند. امتیاز دانشجویان برتر اسکاتلندی و دیگر دانشجویان برتر (به‌طور مثال دارندگان مدرک کارشناسی بین‌المللی) با استفاده از تعرفۀ قدیمی خدمات پذیرش دانشگاه‌ها (UCAS) محاسبه می‌شود. لازم به ذکر است در این معیار امتیازی محاسبه می‌شود که دانشجویان کسب کرده‌اند، نه نمره‌ای که دانشگاه معین کرده‌است. داده‌های این بخش را مؤسسۀ آمار آموزش عالی در سال تحصیلی 2015-2014 تأمین کرده‌است. نتایج امتحان‌های هر دانشجو با استفاده از تعرفۀ خدمات پذیرش دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها به‌صورت عددی (به رقم) محاسبه شده‌است. مؤسسۀ آمار آموزش عالی، میانگین امتیازهای دانشجویان هر دانشگاه را در انتها محاسبه کرده‌است. در صفحۀ سی‌ویک توضیح داده شده‌است که تعرفۀ قدیمی (UCAS)  با تعرفۀ سال 2017 چه تفاوت‌هایی پیدا کرده‌است.
  • کیفیت تدریس و تجارب دانشجویان:در سال جاری معیار رضایت دانشجویان به دو بخش تقسیم شده‌است، این معیار بر اساس نظرات دانشجویان سال آخر دربارۀ کیفیت کلاس‌ها و دوره‌هایشان است. منبع اطلاعات استفاده‌شده، داده‌های گردآوری‌شدۀ طرح ارزیابی ملی دانشجویی (NSS) بود که در سال 2016 منتشر شد. زمانی که فقط نتایج ارزیابی یک سال در دسترس باشد، همین ارقام منتشر می‌شود، اما اگر نتایج ارزیابی دو سال در دسترس باشد، میانگین آن محاسبه می‌شود. در ارزیابی ملی دانشجویی شش مورد از ویژگی‌های یک دورۀ آموزشی به علاوه پرسشی دیگر در موضوع رضایت کلی دانشجویان بررسی می‌شود. دانشجویان گزینه‌ای را از یک تا پنج، انتخاب می‌کنند و امتیازی که در جدول ثبت می‌شود، میزان درصد پاسخ‌های مثبت (امتیازهای چهار و پنج) است.

شاخص کیفیت تدریس نشان‌دهندۀ امتیازات بخش تدریس، ارزشیابی، بازخورد و نیز بخش پشتیبانی تحصیلی است. شاخص تجارب دانشجویان حاصل میانگین امتیاز بخش سازماندهی و مدیریت، منابع آموزشی، پیشرفت فردی و سؤالات ویژۀ مربوط به رضایت کلی دانشجو است. کیفیت تدریس شصت‌وهفت‌درصد و تجارب دانشجویان سی‌وسه‌درصد از کل امتیازها را به خود اختصاص دادند.

این جداول بر اساس نتایج بررسی سالیانۀ مؤسسۀ آمار آموزش عالی (HESA) شش ماه پس از فارغ‌التحصیلی دانشجویانی که به ادامۀ تحصیل پرداخته یا در مشاغل حرفه‌ای مشغول به کار شده‌اند، تنظیم می‌شود. آمار به‌دست‌آمده طی سال تحصیلی 2015-2014 جمع‌بندی شده تا اطلاعات موثق‌تری به‌دست آید. در این بخش امتیاز کم الزاماً نشان‌دهندۀ بیکاری فارغ‌التحصیلان نیست، زیرا برخی از فارغ‌التصیلان در مشاغلی مشغول به کار شده‌اند که با عنوان مشاغل حرفه‌ای و تمام‌وقت دسته‌بندی نمی‌شوند.

  • هزینه‌های تحصیل: اطلاعات مربوط به هزینه‌های تحصیل سال تحصیلی 2018-2017 آورده شده‌است. تا زمان انتشار این اطلاعات، تعدادی از دانشگاه‌ها هزینه‌های بین‌المللی خود را برای سال تحصیلی 2018-2017 منتشر نکرده بودند. در چنین مواردی هزینه‌های مربوط به سال تحصیلی 2017-2016 آورده داده شده‌است. اطلاعات به‌روزشده در این مورد در وب‌سایت دانشگاه در دسترس است. هزینه‌های مربوط به سال تحصیلی 2019-2018 تا اواخر تابستان 2017 منتشر نخواهد شد. هرچند هزینه‌های مربوط به دانشگاه‌ها در انگلستان در شرایط خاصی نسبت به تورم افزایش می‌یابند، اما این افزایش تا زمان انتشار این راهنمای دانشگاهی Guide به تصویب پارلمان نرسیده بود. آمار و ارقام ارائه‌شده دانشگاه ویلز مربوط به سال تحصیلی 2018-2017 هستند، اما متقاضیان ورود به این دانشگاه در سال 2018 باید بدانند که برای پیشبرد اصلاحات در سال 2018، سیستم پرداخت کمک‌هزینه تحصیلی به دانشجویان ویلز در حال بررسی است.

در حالی که به دانشجویان اتحادیه اروپا ورودی سال 2017 اخذ هزینه‌های بریتانیا به‌جای هزینه‌های بین‌المللی تضمین داده شده‌است، چنین تضمینی به دانشجویان ورودی سال 2018 داده نشده‌است. اطلاعات به‌روز‌شده در این زمینه در وبسایت دانشگاه در دسترس است است.

 وب‌سایت هر دانشگاه در مورد کمک‌هزینه‌های مالی دانشگاه به دانشجویان، از کمک‌هزینه پژوهشی (پژوهانه) و بورسیه گرفته تا کمک‌هزینه تحصیلی و معیشتی، اطلاعات جامعی ارائه کرده‌است. برخی از حمایت‌های مالی به‌صورت خودکار اعطا می‌شوند، اما این نکته دربارۀ اغلب آنها صدق نمی‌کند. اطلاعات بیشتر در زمینه روش‌های اعطای کمک‌های مالی و مهلت‌های زمانی آن در وب‌سایت دانشگاه‌ها در دسترس است.

 

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment

    موسسه فرهنگی دیموند با هدف ایجاد فضایی امن و مطمئن جهت تصمیم‌گیری متقاضیان ، تسهیل كسب اطلاعات مؤثر و ارائه مشاوره با توجه به بازار كار آینده كشور در سال ۱۳۸۴ با کسب مجوز اعزام دانشجو به انگلستان اقدام نمود.

    خبرنامه
    برای اطلاع از جدیدترین اخبار عضو شوید!
    © حقوق این سایت به موسسه دیموند تعلق دارد
    باز کردن چت
    مشاوره رایگان بگیرید 🎧
    ما اینجا هستیم 🎧
    سلام👋
    هر سوالی دارید از ما بپرسید