یکی از محبوبترین مقاصد دانشجویان بینالمللی، کشور آمریکا است. آمریکا بهخاطر داشتن دانشگاههایی توانمند و تکنولوژی پیشرفته، نظر بسیاری از افراد را در تمامی رشتهها، به خود جلب کردهاست. تحصیل پزشکی در آمریکا نیز یکی از گزینههایی است که پیشروی دانشجویان قرار داشته و میتوانند با ارائه رزومه مناسب، نسبت به اخذ پذیرش در این رشته اقدام کنند.
نهتنها تحصیل پزشکی، بلکه تحصیل در هر رشتهای در کشور آمریکا، نیازمند پشتسر گذاشتن گامهای مختلفی است. در ادامه این مطلب از دیموند ، به جزییات مرتبط با تحصیل پزشکی در آمریکا پرداخته و تمامی نکات موردنیاز را پوشش خواهیم داد.
همچنین جهت دریافت مشاوره برای مهاجرت تحصیلی یا دریافت ویزای تحصیلی از طریق فرم زیر به صورت رایگان با ما در ارتباط باشید!
فرم دریافت مشاوره رایگان
اخذ پذیرش در رشته پزشکی از دانشگاههای آمریکا
دانشگاههای آمریکا معمولا بهصورت مستقل عمل میکنند و هر کدام از آنها قوانین مرتبط با خودشان را دارند؛ اما برخی از شرایط همواره بین تمامی دانشگاهها یکسان است. برای اخذ پذیرش در رشته پزشکی از یکی از دانشگاههای آمریکا، لازم است تا شرایط زیر برآورده شوند:
- ارائه دیپلم ۱۲ساله
- داشتن مدرک کارشناسی در یکی از رشتههای زیستشناسی، شیمی عمومی یا شیمی آلی
- معدل کارشناسی حداقل ۳ از ۴ طبق سیستم GPA
- داشتن نمره آیلتس حداقل ۶.۵ یا تافل حداقل ۸۰
- ارائه توصیهنامه از اساتید معتبر
- ارائه انگیزهنامه
- قبولی در آزمون MCAT
تمامی این موارد برای تحصیل پزشکی در آمریکا واجب بوده و نمیتوان هیچیک را نادیده گرفت. مواردی که عنوان شدند، حداقلهایی هستند که باید برآورده شوند. باتوجهبه اینکه اخذ پذیرش پزشکی از دانشگاههای آمریکا بسیار رقابتی است، هرچقدر که رزومه قویتری ارائه شود، شانس بالاتری هم برای قبولی وجود خواهد داشت.
گامهای تحصیل رشته پزشکی در آمریکا
سیستم آموزشی آمریکا مجاب میکند که دانشجویان چند مرحله مختلف را برای تبدیلشدن به یک پزشک حرفهای طی کنند. در ادامه این بخش، به هر کدام از مراحل تحصیل پزشکی در آمریکا خواهیم پرداخت.
دوره پریمد (دریافت کارشناسی)
در این دوره ۴ساله، باید یکی از رشتههای شاخه علوم تجربی پشتسر گذاشته شود تا یک دیدگاه کلی نسبت به رشته پزشکی برای دانشجو بهوجود آید؛ درواقع، این گام یکی از پیشنیازهای ورود به رشته پزشکی شناخته میشود که در بخش اخذ پذیرش نیز به آن اشاره شد. بعد از اینکه دانشجویان این دوره را پشتسر گذاشتند، میتوانند برای ورود به رشته پزشکی درخواست بدهند و درصورت قبولی، به ادامه تحصیل مشغول شوند.
دورههای پریکلینیکال و کلینیکال
بعد از اینکه دوره پریمد پشتسر گذاشته شد و دانشجو توانست برای تحصیل پزشکی در آمریکا پذیرفته شود، دورههای پریکلینیکال آغاز خواهند شد. این دورهها اولین بخش از تحصیل پزشکی هستند و تمامی متقاضیان صرفنظر از شاخه تخصصی که به آن علاقه دارند، باید ۴ سال در این دورهها به تحصیل مشغول شوند؛ بدینصورت که ۲ سال در دورههای پریکلینیکال با مباحث تئوری و علوم پایه آشنایی پیدا کرده و ۲ سال در دوره کلینیکال به فراگیری آموزشهای متنوع در بخشهای مختلف بیمارستان بپردازند.
دوره رزیدنتی
بعد از اینکه دورههای پریکلینیکال و کلینیکال پشتسر گذاشته شدند، دانشجو باید نسبت به انتخاب گرایش اقدام کرده و با گذراندن ۳ تا ۷ سال دوره رزیدنتی، تحصیل پزشکی در آمریکا را بهپایان برساند. در این دوره، دانشجو با مباحثی تخصصی مرتبط با گرایشی که انتخاب کردهاست آشنا شده و به یک پزشک حرفهای تبدیل میشود. دوره رزیدنتی یکی از سختترین و پرفشارترین دورههای تحصیلی بهحساب آمده و دانشجویان باید تمامی توان خود را برای داشتن عملکردی مناسب در این دوره بهکار بگیرند.
دوره فلوشیپ
بعد از اتمام دوره رزیدنتی، تحصیل پزشکی بهپایان رسیده و دانشجو رسما به یک پزشک تبدیل میشود؛ اما معمولا اغلب متقاضیان تمایل دارند تا در یک گرایش بهخصوص به تحصیل مشغول شده و در یکی از شاخههای پزشکی، متخصص شوند. درصورت تمایل به دریافت تخصص، دانشجو میتواند تحصیل پزشکی در آمریکا را ادامه داده و در یکی از دورههای ۱ تا ۴ساله فلوشیپ شرکت کند.
هزینههای تحصیل رشته پزشکی در آمریکا
هزینههای تحصیل رشته پزشکی در آمریکا را میتوان به دو بخش عمده تقسیمبندی کرد؛ هزینههای زندگی و هزینه شهریه دانشگاه. در ادامه این بخش، به بررسی هر دو مورد خواهیم پرداخت.
هزینههای زندگی در آمریکا
بسته به اینکه دانشجو در کدامیک از شهرهای آمریکا اقامت داشته باشد، قطعا هزینههای زندگی وی متفاوت خواهند بود. شهرهای بزرگ آمریکا مانند نیویورک یا لسآنجلس، شهرهای گرانقیمتی هستند و در مقایسه با بسیاری از مناطق دیگر، هزینه زندگی بالاتری دارند. اگر بخواهیم یک بررسی کلی انجام داده و عددی نهایی را بهعنوان هزینه زندگی دانشجویی در آمریکا در نظر بگیریم، باید بگوییم که دانشجویان بهصورت سالانه حداقل به ۲۰ هزار دلار پول نیاز خواهند داشت. البته تحصیل پزشکی در آمریکا برای دانشجویانی که بتوانند عملکرد خوبی در دانشگاه داشته باشند، ممکن است مزایایی بههمراه داشته باشد که این هزینه را کاهش دهد. برای مثال، درصورت دریافت خوابگاه، بخش زیادی از این هزینه حذف شده و میتوان با مبالغی کمتر به تحصیل ادامه داد.
هزینه شهریه دانشگاه
هزینه تحصیل در آمریکا بهصورت میانگین حدود ۲۵ هزار دلار در سال است؛ اما رشته پزشکی، یکی از رشتههایی است که هزینه زیادی را در پی داشته و برای تحصیل در آن باید سالانه حدود ۴۰ هزار دلار پرداخته شود. دانشجویان باید بعد از اخذ ویزای تحصیلی و ورود به این کشور، شهریه دانشگاه را طبق قوانینی که مشخص شدهاند پرداخت کنند.
نکته جالبی که درمورد تحصیل پزشکی در آمریکا وجود دارد، این است که بورسیههای متعددی برای دانشجویان این رشته در نظر گرفته شدهاند تا ادامه تحصیل را برای آنها به امری آسانتر تبدیل کنند. دانشجویانی که از رزومهای قوی و عملکردی مناسب برخوردار باشند، میتوانند برای دریافت این بورسیهها درخواست داده و درصورت قبولی، از مزایای آنها بهرهمند شوند.
بهترین دانشگاههای پزشکی آمریکا
کشور آمریکا همواره به داشتن دانشگاههایی بینظیر معروف است که در بسیاری از رشتهها در صدر جدول قرار دارند. بهترین دانشگاهها برای تحصیل پزشکی در آمریکا عبارتاند از:
- دانشگاه هاروارد
- دانشگاه جانز هاپکینز
- دانشگاه پنسیلوانیا
- دانشکده پزشکی گروسمن نیویورک
- دانشگاه کلمبیا
- دانشگاه استنفورد
- دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو
هر یک از دانشگاههایی که عنوان شدند، اعتباری بینالمللی داشته و دانشجویان آنها در بالاترین سطح علمی ممکن قرار دارند. قطعا اخذ پذیرش از این دانشگاهها، آینده تحصیلی و شغلی فوقالعادهای را برای دانشجو رقم خواهد زد.
اقامت پس از تحصیل پزشکی در آمریکا
بسیاری از دانشجویان بینالمللی تمایل دارند تا پس از اتمام تحصیل، اقامت خود در کشور آمریکا را ادامه دهند. ویزای تحصیلی آمریکا، ویزای F1 نام داشته و تا هنگامیکه این ویزا معتبر باشد، مانعی برای اقامت دانشجویان بینالمللی در این کشور وجود ندارد؛ اما معمولا مدتزمان آن با اتمام تحصیل بهپایان میرسد.
بعد از بهپایان رسیدن ویزای F1، میتوان بهواسطه برنامه OPT بهمدت ۱۲ ماه در کشور آمریکا اقامت داشت. در این ۱۲ ماه، دانشجو میتواند نسبت به پیداکردن یک شغل مناسب اقدام کند. بعد از اینکه از یک کارفرما در آمریکا پیشنهاد شغلی دریافت شد، میتوان وضعیت اقامت را از دانشجویی، به سایر انواع اقامت تغییر داد. بسیاری از افرادی که به آمریکا مهاجرت کردهاند، همین روش را پیش گرفتهاند و درواقع میتوان آن را یکی از امنترین شیوههای مهاجرت به آمریکا دانست.
درآمد پزشکان در آمریکا
هزینههای تحصیل پزشکی در آمریکا بسیار بالا است. همین امر سبب شدهاست تا بسیاری از متقاضیان نسبت به درآمد پزشکان در آمریکا کنجکاو شوند؛ آیا درآمدی که پس از اتمام تحصیل بهدست میآید، به اندازهای هست که هزینههایی که در طول تحصیل پرداخت شدهاند را پوشش دهد؟ به زبان سادهتر، آیا تحصیل پزشکی در آمریکا بهصرفه است؟ تعدادی از تخصصهای پزشکی و درآمد سالیانه آنها در ادامه عنوان شدهاند.
- ارتوپدی (شامل جراحی ارتوپدی): 558,000 دلار
- جراحی پلاستیک: 536,000 دلار
- قلب و عروق: 525,000 دلار
- اورولوژی: 515,000 دلار
- گوارش: 512,000 دلار
- رادیولوژی: 498,000 دلار
- درماتولوژی (پوست): 479,000 دلار
- بیهوشی: 472,000 دلار
- آنکولوژی (شامل هماتولوژی): 464,000 دلار
- گوش و حلق و بینی (اتولارینگولوژی): 459,000 دلار
- جراحی عمومی: 423,000 دلار
- چشمپزشکی: 409,000 دلار
- مراقبتهای ویژه: 401,000 دلار
- پزشکی ریه: 397,000 دلار
- پزشکی اورژانس: 379,000 دلار
- پاتولوژی: 366,000 دلار
- زنان و زایمان: 352,000 دلار
- نورولوژی: 343,000 دلار
- نفرولوژی (کلیه): 341,000 دلار
- پزشکی فیزیکی و توانبخشی: 341,000 دلار
- روانپزشکی: 323,000 دلار
- آلرژی و ایمونولوژی: 307,000 دلار
- روماتولوژی: 286,000 دلار
- پزشکی داخلی: 282,000 دلار
- پزشکی خانواده: 272,000 دلار
- پزشکی عمومی و پیشگیری: 263,000 دلار
- بیماریهای عفونی: 261,000 دلار
- اطفال: 260,000 دلار
- دیابت و غدد درونریز: 256,000 دلار
باتوجهبه اطلاعاتی که عنوان شدند، حتی پزشک عمومی و پیشگیری نیز در آمریکا درآمد قابلتوجهی را کسب میکند. به همین خاطر، تحصیل پزشکی در آمریکا را میتوان امری کاملا بهصرفه دانست؛ چراکه قطعا بعد از اتمام تحصیل، درآمد بالایی بهدست خواهد آمد.
جمعبندی
در این مطلب، سعی کردیم تا تمامی نکات مرتبط با تحصیل پزشکی در آمریکا را پوشش داده و نیمنگاهی نیز به ویزای تحصیلی آمریکا و نحوه تبدیل آن به ویزای کاری داشته باشیم. کشور آمریکا بهخاطر اقتصادی قدرتمند و داشتن دانشگاههای بهروز و پیشرفته، یکی از محبوبترین مقاصد دانشجویان بینالمللی بوده و کمتر کسی است که این کشور را بهعنوان مقصد اول مهاجرتی خود انتخاب نکند. شما نیز میتوانید با آمادهسازی رزومهای مناسب و مدارک موردنیاز، شانس خود برای تحصیل پزشکی در آمریکا را بسنجید.