هر آنچه که باید از آزمون GMAT (جی مت) بدانید

آزمون gmat چیست

آزمون GMAT یک آزمون بین‌المللی معتبر است برای کسانی که قصد ادامه تحصیل در رشته‌هایی مانند اقتصاد، مدیریت، حسابداری، MBA  و… را در کشورهای کانادا و آمریکا دارند. در واقع می‌توان گفت برای ورود به این رشته‌ها داشتن مدرک این آزمون امری الزامی و ضروری است. متقاضیان جهت ورود به بیش از ۶۰۰۰ دانشگاه در کشورهای گفته شده باید در این آزمون شرکت کنند. آزمون GMAT مخفف عبارت (Graduate Management Admission Test)  بوده و یکی از معتبرترین آزمون‌های دنیا برای ارزیابی و سنجش توانایی‌ها و مهارت های فردی افراد متقاضی برای تحصیل در رشته‌های ذکر شده است.

این آزمون، مهارت‌های لازم را  برای متقاضیان فعال در رشته‌هایی که پیرامون حوزه‌های مالی، اقتصادی و مدیریتی است، مورد بررسی قرار می‌دهد. آزمون GMAT میزان دانش متقاضیان را از ریاضی، جبر، هندسه، تجزیه‌ی داده و دستور زبان مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهد. شاید بتوان گفت این آزمون به گونه‌ای طیف گسترده‌ای از سوالات گوناگون را شامل می‌شود، به گونه‌ای که اگر یک متقاضی بخواهد خود را به طور کامل برای این آزمون آماده کند، باید کتاب‌های گوناگونی نظیر کتابهای ریاضی، فلسفه، منطق، اقتصاد و حتی بعضی از کتاب‌های مختص به آزمون­ های هوش را مطالعه کرده تا بتواند به نمره قابل قبول در این آزمون دست پیدا کند. می توان گفت آزمون GMAT تا حدود بسیار زیادی شبیه به آزمون GRE است.

منابع آزمون gmat

آزمون GMAT معمولا به صورت کامپیوتری برگزار می‌گردد و در این آزمون پاسخ هر سوال در تعیین سوال بعدی بسیار موثر است. در این آزمون داوطلبین نمی ­توانند هیچ سوالی را بدون پاسخ بگذارند و همچنین نمی‌توانند پاسخ ثبت شده‌ی خود را تغییر دهند.

ساختار آزمون GMAT

1. ارزشیابی نگارش تحلیلی (Analytical Writing Assessment : AWA )

این قسمت از آزمون GMAT، در واقع یک بخش نوشتاری است و هدف این بخش ارزیابی و سنجیدن قدرت و مهارت متقاضی در یک تحلیل معین و سپس نقد آن است. ارزیابی در این بخش بدین گونه است که دو نمره ارائه می‌گردد و از میانگین این دو نمره، یک نمره نهایی به متقاضی داده می‌شود. اولین نمره با یک برنامه کامپیوتری ارائه شده و دومین نمره نیز توسط یک فرد تصحیح کننده ارائه می‌گردد.  نمره در این بخش از آزمون GMAT،  از یک تا شش  به صورت نیم واحدی متغیر است. نمره صفر نیز در صورتی داده می شود که داوطلب هیچ پاسخی را ننوشته باشد.

۲ . بخش استدلال یکپارچه (Integrated Reasoning)

در این بخش توانایی متقاضی در بررسی و ارزیابی داده های ارائه شده در چند قالب و از چند منبع را بررسی می کنند. این بخش از ۱۲ سوال در ۴ بخش مختلف تشکیل شده است:

تفسیر بصری (Graphic Interpretation) : در این بخش باید سوالات جای خالی بر اساس شکل یا نمودار ارائه شده پر شوند.

تحلیل دوقسمتی (Two-Part Analysis): یک سوال با دو زیرسوال داده شده که باید پاسخ های ممکن از جدولی که گزینه ها را به شکل ستونی نشان می دهد انتخاب شود.

تحلیل جدول (Table Analysis): یک جدول قابل مرتب شدن ارائه می شود که باید تحلیل شود و بر اساس آن به سوالات چندبخشی با پاسخ های صحیح و غلط جواب داده شود.

استدلال چند منبعی ( Multi-Source Reasoning ): در این نوع از سوال چند منبع اطلاعاتی در قالب نامه ها و متن های رسمی ارائه می شود و باید بر اساس این اطلاعات به سوالات مربوطه پاسخ داد.

۳ .مهارت محاسباتی (Quantitative )

این بخش از آزمون GMAT، در واقع بخش استدلال ریاضی است و هدف آن سنجیدن قدرت و مهارت تحلیل و حل مسائل مختلف ریاضی می‌باشد.  سوالات این بخش تا حدود زیادی نیازمند دانش محاسباتی و جبری است. این بخش دارای نکات بسیار زیاد و پیچیدگی‌های مختلف است و نیازمند دقت و توجه بسیار بالایی از سوی شرکت کنندگان است. سوالات این بخش به دو دسته‌ی حل مسئله و کفایت داده تقسیم بندی می‌شود. نمرات این بخش بین بازه ۰ تا ۶۰ محاسبه می‌شود.

4. مهارت کلامی (Verbal)

بخش کلامی در آزمون GMAT،  با هدف ارزیابی و سنجش توانمندی و مهارت و استدلال، ارزیابی مهارت اصلاح جملات با در نظر گرفتن اصول نوشتاری انگلیسی و همچنین ارزیابی توانایی خوانش متون گوناگون پیچیده طراحی می‌شود. این بخش از آزمون از ۴۱ سوال تشکیل شده و سوالات نیز ۵ گزینه ای می‌باشند.

نمره­‌ی قبولی آزمون GMAT

در این آزمون نمره داوطلب به صورت لحظه‌ای مورد محاسبه قرار گرفته و به محض پایان به داوطلب اعلام می‌گردد. نمره داوطلبین در آزمون از عدد ۲۰۰ تا۸۰۰ می باشد.باید خاطر نشان کرد که نمره بخش‌های ارزشیابی نگارش تحلیلی و استدلال یکپارچه به صورت مجزا به متقاضیان اعلام می‌شود. سیستم الگوریتم نمره دهی در آزمون GMAT یک الگوریتم چند معیاره‌ی پیچیده می‌باشد. برای نمره گرفتن باید به این نکته توجه داشت که  تست‌ها به صورت انطباقی ارائه شده و در صورتی که متقاضی به سوالات جواب صحیح بدهد، سوالات بعدی سخت‌تر خواهند بود.

نمره­ ی قبولی در دانشگاه های مختلف متفاوت است اما اگر متقاضی بخواهد در یکی از دانشگاه های معتبر جهان پذیرش بگیرد، باید نمره ای در حدود ۷۰۰ را از این آزمون کسب کند.

محدودیت شرکت در آزمون GMAT

هر متقاضی بیش از 8 بار در طول یک سال نمی‌تواند در این آزمون شرکت کند و فاصله بین دو آزمون حداقل باید ۱۶ روز باشد.

مدت زمان آزمون GMAT

مدت زمان آزمون جی مت 3 ساعت و 30 دقیقه است.

بخش های آزمون

زمان

ارزشیابی نگارش تحلیلی

30 دقیقه

استدلال یکپارچه

30 دقیقه

مهارت محاسباتی

75 دقیقه

مهارت کلامی

75 دقیقه

زمان کل

3 ساعت و 30 دقیقه

هزینه‌ی آزمون GMAT

هزینه این آزمون برابر با ۲۸۵ دلار امریکا، ۲۵۰ یورو و ۲۲۵ پوند انگلیس می‌باشد. این هزینه با کارت های اعتباری ویزا /مستر کارت قابل پرداخت می‌باشد. قابل ذکر است که برای امتحان دادن در برخی از کشورها، متقاضیان باید مقدار مالیاتی بر اساس قانون آن کشور را بپردازند و این مالیات علاوه بر هزینه اصلی محاسبه میگردد. مراکز برگزاری آزمون GMAT در اطراف ایران، بدون مالیات هستند.

منابع آزمون GMAT

سایت رسمی آزمون GMAT یک نرم‌افزار رایگان را جهت آمادگی برای شرکت در آزمون، در اختیار متقاضیانی که در سایت آزمون ثبت نام کرده‌اند قرار می‌دهد. در واقع، این نرم‌افزاری است که برای آزمون واقعی از آن استفاده می‌گردد، بنابراین می‌توان آن را نوعی شبیه ساز برای آزمون واقعی در نظر گرفت. شرکت‌کنندگان همچنین می‌توانند از منابع گوناگون موجود در سایت QS LEAP بهره‌مند شود. وب‌سایت رسمی آزمون (www.mba.com) نیز تمرین‌های رایگانی را به صورت هفتگی برای آمادگی هرچه بیشتر متقاضیان شرکت در آزمون ارائه می‌دهد. لازم به ذکر است که نرم‌افزار GMATPrep که به صورت رایگان ارائه می‌گردد نیز، جز منابع مناسب برای آزمون GMAT می‌باشد.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment

    موسسه فرهنگی دیموند با هدف ایجاد فضایی امن و مطمئن جهت تصمیم‌گیری متقاضیان ، تسهیل كسب اطلاعات مؤثر و ارائه مشاوره با توجه به بازار كار آینده كشور در سال ۱۳۸۴ با کسب مجوز اعزام دانشجو به انگلستان اقدام نمود.

    خبرنامه
    برای اطلاع از جدیدترین اخبار عضو شوید!
    © حقوق این سایت به موسسه دیموند تعلق دارد
    باز کردن چت
    مشاوره رایگان بگیرید 🎧
    ما اینجا هستیم 🎧
    سلام👋
    هر سوالی دارید از ما بپرسید