نظام آموزشی چین

نظام آموزشی چین

بدون تردید آشنایی با سیستم آموزشی هر کشوری که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید می تواند دید شما را نسبت به وضعیت آموزش در آن کشور روشن تر کند. یکی از کشورهایی که در چندسال اخیر مورد توجه بسیاری از دانشجویان خارجی بوده است چین می باشد اگر شما هم  قصد تحصیل در چین را دارید بهتر است با نظام آموزشی این کشور نیز آشنا شوید.

آموزش‌وپرورش چین، بزرگ‌ترین سیستم آموزشی جهان است. در ژوئن سال ۲۰۱۸، حدود ۹.۷۵ میلیون دانشجو در آزمون‌‌‌‌‌‌های ورودی آموزش عالی ملی چین (Gao Kao) شرکت کردند. سرمایه‌گذاری در آموزش‌وپرورش حدود ۴% از کل تولید ناخالص ملی را تشکیل می‌دهد.

نظام آموزشی چین

نظام آموزشی چین شامل مقاطع آموزش ابتدایی، مقدماتی و تکمیلی متوسطه و آموزش عالی است. کودکان رده سنی 6 سال بدون در نظر گرفتن جنسیت، ملیت و نژاد از برنامه های آموزش رایگان بهره مند می گردند. در سال ۱۹۸۶، دولت چین قانون آموزش اجباری را تصویب کرد که در آن ۹ سال آموزش برای کودکان الزامی است. امروزه، براساس ارزیابی های وزارت آموزش و پرورش، بیش از ۹۹ درصد از کودکان از خدمات عمومی ۹ سال آموزش ابتدایی بهره مند می شوند.  آموزش عالی هم به نوبۀ خود پیشرفت کرده است. دولت چین سهم تحصیلات دانشگاهی خود را در آموزش عالی به بیش از ۲۰ درصد افزایش داد که این افزایش از سال ۱۹۸۷ از ۱.۴ درصد شروع شده است و هم‌زمان، دولت چین از راه اصلاح برنامۀ آموزشی، سعی در بهبود سطح کیفیِ آموزش دارد.

ویدئو از برخی دانشگاه‌های چین

دانشگاه شیامن چین

دانشگاه دونگ هوا چین

دانشگاه فودان چین

ساختار نظام آموزشی چین

مقطع ابتدایی در چین

در چین آموزش دورۀ ابتدایی اجباری است و ۶ سال طول می‌کشد. کودکان در سن ۶ سالگی (در بعضی مدارس ۷ سالگی) وارد مدرسه می‌شوند. زبان آموزش به استثنای مدارس ابتدایی که عمدتاً دانش‌آموزان اقلیت‌‌‌‌‌های قومی را می‌پذیرند، چینی ماندارین است.

سال تحصیلی از دو ترم تشکیل شده و در ماه‌‌‌‌‌های سپتامبر تا جولای برگزارمی‌شود. دانش‌آموزان ۵ روزِ هفته را به مدرسه می‌روند و آموزش مدارس ابتدایی شامل نُه درس اجباری است که زبان چینی، ریاضیات، مطالعات اجتماعی، علوم طبیعی، تربیت بدنی، ایدئولوژی و اخلاق، موسیقی، هنرهای زیبا و مطالعات کار از جملۀ آن‌ها است. زبان‌‌‌‌‌های خارجی معمولاً به‌صورت دوره‌‌‌‌‌های انتخابی ارائه می‌شوند.

دانش‌آموزان باید برای فارغ‌التحصیلی، امتحان‌های فارغ‌التحصیلی را در حوزه‌‌‌‌‌های زبان چینی و ریاضیات با موفقیت پشت سر بگذرانند. مدارس سؤال‌ها را طراحی می‌کنند و مقامات آموزش محلی در برگزاری آزمون با آن‌ها همراهی می‌کنند. پس از مقطع ابتدایی، دانش‌آموزان باید دورۀ متوسطه اول را سه‌ساله پشت سر بگذرانند.

تحصیلات متوسطه در چین

دورۀ متوسطه، پس از مقطع ابتدایی، سه سال به طول می انجامد. دانش‌آموزان باید برای دریافت مدرک فارغ‌التحصیلی خود، امتحان‌های فارغ‌التحصیلی را پشت سر گذاشته و حداقل استانداردهای تربیت‌بدنی را کسب کنند. امتحان‌‌‌‌‌های فارغ‌التحصیلی را مدیرمدرسه مطابق با ضوابط تعیین شده، برگزار می‌کند. این دستورالعمل‌‌‌‌ها را دفاتر آموزشی استان یا مسئولان آموزشی محلی تنظیم می‌کنند. دانش‌آموزان برای فارغ‌التحصیلی باید در دروس زبان چینی، ریاضیات، شیمی، فیزیک، زبان‌‌‌‌‌های خارجه و سیاست آزمون بدهند. پایان مقطع متوسطۀ اول به منزلۀ اتمام دورۀ ۹ سالۀ اجباری است.

سیاست ۹ سال آموزش اجباری در چین به دانش‌آموزان این امکان را داده است تا کودکان شش سال به بالا در سرتاسر کشور، از آموزش رایگان در مقطع ابتدایی (ا تا ۶) و متوسطۀ اول (۷ تا ۹) بهره‌مند شوند. دولت این سیاست را اجرا می‌کند و شهریۀ آن رایگان است اما مدارس همچنان هزینه‌‌‌‌‌های گوناگونی دریافت می‌کنند. مدارس دورۀ دبیرستان (۱۲ تا ۱۰) و کالج‌های آموزشی اجباری نیستند و شهریۀ آن‌ها به عهدۀ دانش‌آموز است.

مقطع دبیرستان در چین

پس از اتمام دورۀ دبیرستان، دانش‌آموزان می‌توانند وارد دورۀ دوم عمومی دبیرستان (آکادمیک) یا دوره‌‌‌‌‌های حرفه‌ای شوند. دورۀ دوم عمومی دبیرستان به مدت ۳ سال و فنی-حرفه‌‌‌ای ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد. دورۀ دوم عمومی دبیرستان به عنوان گوئاژونگ(gaozhong)  و حرفه‌‌ای به عنوان ژونگ ژائون (zhongzhuan) شناخته می‌شود.

دانش‌آموزانی که مایلند تحصیلات خود را در دورۀ عمومی (آکادمیک) ادامه دهند، باید آزمون ورودی را پشت سر بگذرانند. این آزمون در چین به عنوان ژونگ کائو (zhongkao) شناخته می‌شود. دروس امتحانی که مقام‌های آموزش محلی در آزمون‌‌‌‌‌های ورودی طراحی می‌کنند، شامل همان مواردی می‌شود که در امتحان‌های فارغ‌التحصیلی گنجانده شده است.

در پایان سال تحصیلی، فارغ‌التحصیلان دورۀ دوم عمومی دبیرستان که تمایل به ادامۀ تحصیل دارند، باید در آزمون‌‌‌‌‌های ورودی تحصیلات عالی ملی شرکت کنند. این آزمون‌‌‌‌‌ها، آزمون ورودی کالج ملی (NCEE) هم نامیده می‌شوند و در چین به عنوان گائوکائو (gaokao) شناخته می‌شوند.

آموزش فنی حرفه‌ای در چین

دوره‌‌‌‌‌های آموزش فنی حرفه‌ای در سطح دیپلم و فوق دیپلم ارائه می‌شوند. مدارس فنی حرفه‌ای دروس، کار، آموزش و مطالب ویژه‌ای را ارائه می‌دهند. آموزش فنی حرفه‌ای بازار کار فراوانی دارد و فارغ‌التحصیلان به‌طورمعمول مشغول به کار می‌شوند. با این وجود، آموزش‌‌‌‌‌های بیشتر به‌ویژه در تخصص‌‌‌‌‌های حرفه‌ای هم پیشنهاد می‌شود. وزارت آموزش‌وپرورش(MOE)  از سال ۲۰۰۰ برای فارغ‌التحصیلان دوره‌‌‌‌‌های فنی حرفه‌ای مجوز شرکت در آزمون NCEE و دوره‌های آموزش‌های عالی را صادر کرد.

در صورت گذراندن دورۀ تمام وقت ۲ تا ۳ ساله، مدرک فوق دیپلم را آموزش عالی فنی حرفه‌ای در سطح ژوئانکه اعطا می‌کند. این امکان برای فارغ‌التحصیلان دوره‌‌‌‌‌های آموزش حرفه‌ای در سطح ژوئانکه (zhuanke) وجود دارد که گواهی مدرک «benke» (لیسانس)، در چندین حوزۀ محدود را طی دوره‌ای تکاملی به دست آورند. در حال حاضر مؤسسه‌های آموزش عالی حرفه‌‌ای، در سطح استانی اداره می‌شوند.

آموزش عالی در چین

آموزش عالی را مؤسسه‌های مختلفی از جمله دانشگاه‌‌‌‌‌های عمومی و فنی، مؤسسه‌های تخصصی، دانشگاه‌‌‌‌‌های حرفه‌ای، مؤسسه‌های نظامی، دانشکده‌‌‌‌ها و کالج‌‌‌‌‌های پزشکی، کالج‌‌‌‌‌های مستقل و مؤسسه‌های مختلف آموزش عالی بزرگسالان ارائه می‌کنند. ورود به دانشگاه در مرحلۀ اول، بستگی به عملکرد خوب دانشجویان در آزمون‌‌‌‌‌های ورودی دارد.

تعلیم و تربیت در چین

دانشجویانی که در دورۀ دبیرستان عملکرد تحصیلی درخشانی داشته باشند، نیازی به شرکت در آزمون‌‌‌‌‌های ورودی نخواهند داشت و مستقیماً با روشی به نام بائوسانگ (baosong) به دانشگاه توصیه می‌شوند. علاوه بر این، بعضی از مؤسسه‌های خصوصی، آزمون ورودی NCEE (gaokao) ندارند و شرط قبولی در این مؤسسه‌ها توان مالی دانشجو برای پرداخت شهریه است.

دانشگاه‌‌‌‌‌های برجسته (مؤسسه‌های کلیدی) استانداردهای عالی پذیرش را حفظ کرده‌اند، در نتیجه دانشجویان برای قبولی در این دانشگاه‌‌‌‌ها نیازمند کسب نمره‌های عالی در آزمون NCEE (gaokao) نسبت به دیگرمؤسسه‌ها هستند. عرصۀ ورود به آموز‌‌‌ش‌های عالی در چین بسیار رقابتی است.

دولت چین با هدف تقویت ۱۰۰ دانشگاه و رشته‌های‌‌‌‌‌ مهم به عنوان اولویت ملی در قرن بیست و یکم، پروژۀ ۲۱۱ را آغاز کرد. همچنین پروژۀ ۹۸۵، پروژه‌ای سازنده برای پایه‌گذاری دانشگاه‌‌‌‌‌های طراز اول در قرن بیست‌ویکم است.

سیستم آموزشی آمریکا و روسیه، تأثیر بسیاری بر آموزش دانشگاه‌‌‌‌‌های چین داشته است. با توجه به این تأثیرها، موارد زیر اهمیت بسیاری دارند:

دانشگاه های چین،از نظر طبقه‌بندی، به دانشگاه‌‌‌‌‌های تحقیقاتی، جامع، کالج آموزش‌‌‌‌‌های تخصصی و حرفه‌ای تقسیم می‌شود. پس از کمی دقت، متوجه خواهید شد که عناوین دانشگاه‌‌‌‌ها برگرفته از مکانی مرتبط هستند که در آن قرار گرفته‌اند (همچون نام شهر) یا رشته‌ای که در آن تخصص دارند یا قبلاً داشته‌اند. از نظر نام شهر می‌توان به دانشگاه شاندونگ، دانشگاه کینگ دائو، دانشگاه جینان و از لحاظ تخصص به دانشگاه اقیانوس چین، دانشگاه صنعت نفت چین، دانشگاه هوانوردی، دانشگاه معماری و دانشگاه پست و مخابرات و نظایر آن اشاره کرد.

تقویم آموزشی دانشگاه‌‌‌‌‌‌های چین

دانشجویان خارجی اگر قصد تحصیل در مقطعی را داشته باشند، هرسال یک مرتبه فرصت ثبت نام دارند. با این وجود بعضی دانشگاه‌‌‌‌‌ها این فرصت را سالانه دو بار برای دانشجویان خارجی فراهم کرده‌اند.

ترم جدید معمولاً در پاییز آغاز می‌شود اما در بعضی از دانشگاه‌ها شروعِ سال تحصیلی در بهار است. از آن جمله‌اند: دوره‌های انگلیسی‌زبان MBBS دانشگاه شاندونگ، رشتۀ امورمالی ‌بین‌الملل‌ در دانشگاه مطالعات خارجی پکن، دوره‌‌‌‌‌هایMBBS  در دانشگاه شیان جیائو تونگ، دوره‌های انگلیسی‌زبان مهندسی نفت در دانشگاه صنعتی نفت چین، اقتصاد در تجارت ‌بین‌الملل‌ (به زبان انگلیسی) و مدیریت کسب‌وکار (به زبان انگلیسی) در دانشگاه دونگ هوا و MBBS (به زبان انگلیسی) در دانشگاه پزشکی دالیان. با این حال بعضی از دانشگاه‌‌‌‌ها، سال تحصیلی را هم در بهار و هم در پاییز آغاز می‌کنند.

ترم پاییز: اواسط سپتامبر- ژانویه یا اوایل فوریۀ سال بعد

البته شروع سال تحصیلی برخی از دانشگاه‌ها، برای دانشجویان خارجی از اواخر سپتامبر یا اواسط اکتبر است. برای مثال دوره‌‌‌‌‌هایMBBS  یا بعضی از کلاس‌‌‌‌‌های مهندسی که به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند در این تاریخ برگزار خواهند شد.

ترم بهار: فوریه یا اوایل مارس – اواسط جولای

دانشجویان باید در نظر داشته باشند که همۀ کلاس‌ها را طی روزهای هفته به‌جز ایام تعطیلی انتخاب کنند. کلاس‌‌‌‌‌های درسی طی تعطیلات دانشکده برگزار نمی‌شوند. علاوه بر تعطیلات دانشگاه، در تعطیلات رسمی همۀ نقاط کشور تعطیل هستند.

تعطیلات تابستانی از اوایل جولای تا اواخر آگوست است.

تعطیلات زمستانی در طول سال جدید چینی، از اواسط ژانویه تا فوریه است.

مدت زمان دوره‌های تحصیلی در چین

مدت زمان دوره‌های تحصیلی در چین

مدرک اعطایی طول دورۀ تحصیل
مدرک فوق دیپلم 2 تا 3 سال
مدرک کارشناسی 4 تا 6 سال (5 یا 6 سال برای دوره‌‌‌‌‌های پزشکی، شامل یک سال دورۀ کارآموزی)
مدرک کارشناسی ارشد 2 تا3 سال
مدرک دکترا 3 تا4 سال

شروع دوره‌های تحصیلی در چین

در بیشتر دانشگاه‌‌‌‌‌های چین، سال تحصیلی از سپتامبر (شهریور) آغاز می‌شود. تعداد کمی از کلاس‌‌‌‌ها در طول بهار پذیرش دانشجو دارند.

دوره‌های مهمان در چین

این دوره‌ها معمولاً ترمی (4-6 ماه)، یک ساله یا کوتاه مدت (بین 1 تا 8 هفته) هستند.

دوره‌های زبان در چین

دوره‌‌‌‌‌های زبان آموزی یک ترمی، معمولاً در یکی از دو ترم برگزار می‌شود (در سپتامبر و فوریه یا مارس)؛ این دوره‌‌‌‌‌های طولانی مدت که یک سال طول می‌کشند، معمولاً در اواسط سپتامبر شروع می‌شوند؛ دوره‌‌‌‌‌های کوتاه مدت ممکن است به زمان‌‌‌‌‌های مشخص یا تعداد دانشجویان بستگی داشته باشد. دوره‌‌‌‌‌های تابستانی در ماه‌‌‌‌‌های ژوئن، جولای و آگوست برگزار می‌شود و 1 تا 8 هفته طول می‌کشند.

سیستم آموزشی چین

برای بسیاری از دانشجویانی که قصد ادامۀ تحصیل در خارج از کشور را دارند مهم است که دانشگاه مدنظرشان به تأیید وزارت علوم و بهداشت کشورمان برسد. فهرست زیر دانشگاه‌‌‌‌‌های چین را نشان می‌دهد که تأیید وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران در سال تحصیلی ۲۰۲۱– ۲۰۲۰تأیید کرده است..

لیست دانشگاه‌های چین تأییدشدۀ وزارت علوم 2021- 2020

گروه الف

استان Anhui

  1. Hefei University of Technology مدیریت مهندسی مواد و
  2. University of Science and Technology of China (Hefei)

استان Beijing

  1. Beihang University
  2. Beijing foreign language university زبان و ادبیات خارجی
  3. Beijing Forestry University معماری منظر،جنگلداری
  4. Beijing Normal University
  5. Beijing University of Chemical Technology صرفاً در رشته مهندسی شیمی
  6. Beijing University of Posts and Telecommunications مهندسی فناوری اطلاعات،علوم کامپیوتر
  7. Capital Normal University ریاضیات
  8. Central Academy of Fine Arts هنرهای تجسمی، طراحی
  9. Central University of Finance and Economics اقتصاد
  10. China University of Geosciences (صرفاً در رشته ژئوساینس، مجموعه علوم زمین شناسی)
  11. China University of Political Science and Law حقوق
  12. Chinese Academy of Agricultural Sciences
  13. North China Electric Power University مهندسی برق
  14. Peking University
  15. The Central Academy Of Drama تئاتر و سینما
  16. Tsinghua University
  17. University of Chinese Academy of Sciences

استان Fujian

  1. Xiamen University

استان Guangdong

  1. southern university of science and technology
  2. Sun Yat-sen University

استان Hainan

  1. Hainan Univeristy کشاورزی

استانHangzhou

  1. Zhejiang University

استان Heilongjiang

  1. Harbin Engineering University مهندسی دریا، مکانیک
  2. Harbin Institute of Technology
  3. Northeast Agricultural University کشاورزی و دامپروری
  4. Northeast Forestry University جنگلداری

استان Hubei

  1. Huazhong Agricultural University زیست شناسی، دامپروری، دامپزشکی، علوم باغبانی
  2. Huazhong University of Science and Technology
  3. Wuhan University

استان Jiangsu

  1. Hohai University مهندسی هیدرولیک، مهندسی محیط زیست
  2. Jiangnan University مهندسی صنایع، مهندسی علوم و صنایع غذایی و شیمی، کشاورزی و جنگلداری
  3. Nanjing Agricultural University کشاورزی
  4. Nanjing Forestry University مهندسی جنگل
  5. Nanjing University
  6. Nanjing University of Posts and Telecommunications علوم و فناوری الکترونیک

استان Liaoning

  1. Dalian Maritime University مهندسی دریا

استان Shaanxi

  1. Xi’an Jiaotong University

استان Shandong

  1. Shandong University

استان Shanghai

  1. Fudan University
  2. Shanghai Jiao Tong University
  3. Shanghai Institute of Physical Education تربیت بدنی
  4. Shanghai Ocean University شیلات و اقیانوس‌شناسی
  5. Shanghai University of Finance and Economics اقتصاد، مالی، آمار و مدیریت
  6. Tongji University

استان Sichuan

  1. Chengdu University of Technology زمین شناسی
  2. Sichuan Agricultural University بذرشناسی، کشاورزی
  3. Sichuan University
  4. Southwest Petroleum University مهندسی نفت و گاز
  5. Southwestern University of Finance and Economics اقتصاد و مالی

استان Tianjin

  1. Hebei University of Technology نانوتکنولوژی
  2. Tianjin Polytechnic University مهندسی شیمی، برق و انرژی

استان Xuzhou

  1. China University of Mining and Technology Xuzhou مهندسی معدن، مهندسی ایمنی

 

گروه ب

استان Anhui

  1. Anhui University

استان Beijing

  1. Beijing Foreign Studies University
  2. Beijing Institute of Technology
  3. Beijing Jiaotong University
  4. Beijing Language & Culture University
  5. Beijing Sport University صرفاً در رشته های علوم ورزشی و تربیت بدنی
  6. Beijing University of Technology
  7. China Agricultural University
  8. China University of Petroleum – Beijing
  9. China University of political Science & Law صرفاً در رشته حقوق در گرایش های مختلف
  10. Minzu University of China
  11. Renmin (People’s) University of China
  12. University of International Business and Economics (UIBE)
  13. University of Science and Technology Beijing

استان Chongqing

  1. Chongqing University
  2. Southwest University

استان Fujian

  1. Fuzhou University

استان Gansu

  1. Lanzhou University

استان Guangdong

  1. Guangdong University of Foreign Studies
  2. Guangzhou University
  3. Harbin Institute of Technology
  4. Jinan University
  5. Shenzhen University
  6. South China Normal University
  7. South China University of Technology

استان Guangxi

  1. Guangxi University

استان Guizhou

  1. Guizhou University

استان Heilongjiang

  1. Harbin Engineering University
  2. Harbin Institute of Technology
  3. Heilongjiang University

استان Henan

  1. Henan University
  2. Zhengzhou University

استان Hubei

  1. China University of Geosciences
  2. Huazhong Agricultural University
  3. Huazhong Normal University (former Central China Normal University)

استان Hunan

  1. Central South University
  2. Hunan Normal University
  3. Hunan University
  4. National University of Defense Technology

استان Inner Mongolia

  1. Inner Mongolia University

استان Jiangsu

  1. Hohai University
  2. Jiangsu University
  3. Nanjing Agricultural University
  4. Nanjing Forestry University
  5. Nanjing Normal University
  6. Nanjing Tech University
  7. Nanjing University of Astronautics and Aeronautics (NUAA) صرفاً در رشته هاي هوا و فضا
  8. Nanjing University of Information Science and Technology
  9. Soochow University
  10. Southeast University
  11. Southeast University

 

استان Jiangxi

  1. Nanchang University

استان Jilin

  1. Jilin University
  2. Northeast Normal University
  3. Yanbian University

 

استان Liaoning

  1. Dalian University of Technology
  2. Liaoning University
  3. Northeastern University

استان Ningxia

  1. Ningxia University

استان Shaanxi

  1. North Western Polytechnic University –China
  2. Northwest A&F University
  3. Northwest University
  4. Shaanxi Normal University
  5. Taiyuan University of Technology
  6. Xidian University

استان Shandong

  1. China University of Petroleum – Shandong
  2. Ocean University of china

استان Shanghai

  1. Donghua University
  2. East China Normal University
  3. East China University of Science and Technology
  4. Shanghai International Studies University (SISU) در کلیه مقاطع و صرفاً در رشته علوم انسانی
  5. Shanghai University
  6. University of Shanghai for Science and Technology (USST)

استان Sichuan

  1. Southwest Jiaotong University
  2. University of Electronic Science and Technology of China

استان Tianjin

  1. Nankai University
  2. Tianjin University

گروه ج

استان Henan

  1. Henan university of technology

استان shaanxi

  1. Xian University of Technology

استانXinjiang

  1. Xinjiang University

استان Yunnan

  1. Yunnan University

لیست دانشگاه‌های چین تأییدشدۀ وزارت بهداشت 2021- 2020

1. Beijing Normal University
2. Beijing university of Chinese medicine در رشته داروسازی و طب سنتی در مقطع تحصیلات تکمیلی برای دارندگان مدرك پزشکی
3. Capital Medical University
4. Central South University
5. China agricultural university
6. China Med University
7. China Pharmaceutical University
8. Chinese University Hong Kong
9. East china university of science and technology
10. Fudan University
11. Huazhong University of Science and Technology
12. Jilin University
13. Jinan University
14. Nanjing Agriculture University
15. Nanjing Medical University
16. Nanjing University
17. Nankai University
18. Ocean University of China
19. Peking University
20. Shandong University
21. Shanghai jiao Tong University
22. Shanghai University
23. Sichuan University
24. Soochow University
25. Southeast University
26. Sun Yat-Sen University
27. Tianjin University
28. Tongji University
29. Tsinghua University
30. University Hong Kong
31. University of Chinese Academy of Science
32. University of Science and Technology of China
33. Wuhan University
34. Xiamen University
35. Xian jiaotong University
36. Zhejiang University
37. Zhengzhou University

در ادامه به معرفی 10 دانشگاه برتر چین در سال ۲۰۲۰ به نقل از مؤسسۀ QS می‌پردازیم.

رتبه‌بندی دانشگاه‌‌‌‌‌های چین ۲۰۲۰

ردیف نام دانشگاه رتبه
1 دانشگاه چینهوا (Tsinghua) ۱۶
2 دانشگاه پکینگ ( Peking University) ۲۲
3 دانشگاه فودان ( Fudan University ) ۴۰
4 دانشگاه ژجیانگ (Zhejiang University) ۵۴
5 دانشگاه جیائو تونگ شانگهای (Shanghai Jiao Tong University) ۶۰
6 دانشگاه علم وفناوری چین (University of Science and Technology in China) ۸۹
7 دانشگاه نانجینگ (Nanjing) ۱۲۰
8 دانشگاه ووهان (Wuhan University) ۲۵۷
9 دانشگاه تونگجی (Tongji University) ۲۶۵
10 دانشگاه نرمال پکن (Beijing Normal University) ۲۷۷

تکامل و کیفیت دانشگاه های چین

تکامل دانشگاه‌های چین

امروزه دانشگاه‌‌‌‌‌های جامع فراوانی در کشور چین وجود دارند. بیشتر دانشگاه‌‌‌‌‌های جامع چین، طی چند دهۀ اخیر با کالج‌‌‌‌ها ادغام شده‌اند، در نتیجه برخلاف نقطۀ قوت ویژۀ رشته‌‌‌‌‌های تحصیلی، این دانشگاه‌‌‌‌ها صرف نظر از نام فعلی خود، می‌توانند رشته‌‌‌‌‌های بسیاری ارائه دهند. درنهایت متقاضیان می‌توانند در هر رشته‌ای که علاقه دارند در این دانشگاه‌‌‌‌ها به تحصیل بپردازند. برای مثال می‌توانند در دانشگاه جنوب مرکزی (Central South University) به تحصیل پزشکی بالینی، در دانشگاه شاندونگ به تحصیل روابط ‌بین‌الملل، در دانشگاه بیهانگ به تحصیل اقتصاد و تجارت ‌بین‌الملل‌ و در دانشگاه دونگ هوا (Donghua university) به تحصیل مدیریت اجرایی کسب‌وکار بپردازند.

مدیریت دانشگاه‌های چین

دانشگاه‌‌‌‌‌های چین مستقیماً با نظارت وزارت آموزش‌وپرورش و مقام‌های استانی اداره می‌شوند، در نتیجه سطح کیفی و برنامه‌‌‌‌‌های کلاسی بسیار مطمئن و دقیقی دارند. به علاوه، از آنجایی که بیشتر دانشگاه‌‌‌‌‌های چین دولتی هستند و فقط این دانشگاه‌‌‌‌ها قابلیت اعطای مدارک تحصیلی را دارند، دیگر نیازی نیست دانشجویان خارجی نگران مدرکی باشند که از دانشگاه‌های چین دریافت می‌کنند.

در نیم دهۀ گذشته، وزارت آموزش‌وپرورش دولت مرکزی چین دانشگاه‌‌‌‌‌های زیادی (به ویژۀ دانشکده‌‌‌‌‌های پزشکی) را زیر پوشش خود قرار داده است، اکنون همۀ آن‌ها نه‌تنها با نظارت وزارت آموزش‌وپرورش درحال همکاری هستند، بلکه با دیگر دانشگاه‌های جامع هم ادغام شده‌اند.

تفاوت نظام اموزش و پرورش ایران و چین

سیستم کنترل کیفی دانشگاه‌‌‌‌‌‌های چین

به دلیل دولتی‌بودن اکثر دانشگاه‌‌‌‌‌های چین، دولت توجه زیادی نسبت به کنترل استانداردهای آن‌ها دارد و توانسته است به روش‌های زیر از کیفیت آن مطمئن شود:

  1. «کمیتۀ ارزشیابی آموزشی سطوح کارشناسی» را وزارت آموزش‌وپرورش چین راه‌اندازی کرده است و دانشگاه‌‌‌‌ها موظفند در این ارزیابی شرکت کنند.
  2. سطح کیفی و توسعۀ رشته‌‌‌‌‌های مختلف و حوزه‌‌‌‌‌های پژوهشی را باید انجمن هر رشتۀ تحصیلی به‌طور منظم ارزیابی کند.
  3. اگر دانشگاهی بخواهد دورۀ جدیدی ارائه دهد یا مدرکی اعطا کند، باید وزارت آموزش‌وپرورش آن را بررسی و تأئید کند.
  4. هرساله سازمان‌‌‌‌‌های شخصی و رسانه‌ها، همۀ دانشگاه‌های چین را با هم مقایسه می‌کنند.

تعهد‌های دانشگاه‌‌‌‌‌های چین- آموزش و پژوهش‌‌‌‌‌های علمی

دانشگاه‌‌‌‌ها دو تعهد اصلی دارند: آموزش و پژوهش علمی. آموزش در دانشگاه‌‌‌‌‌های چین مطابق با برنامۀ آموزشی خاص و طرح‌‌‌‌‌های آموزشی ارائه می‌شود. با هدف تعهد در امر آموزش، انواع تکنیک‌‌‌‌‌های آموزشی از جمله سخنرانی کلاسی، گفتگو، آزمایش، حل تمرین و مشاورۀ کلاسی اجرا می‌شود. علاوه بر آموزش کلاسی، در زمان ارائه، تدریس تمرینی، تحقیق و سایر اشکال مرتبط با آموزش هم به منظور بهبود توانایی حل مسئلۀ دانشجویان و تقویت دانشی که فرا گرفته‌اند، انجام می‌گیرد.

پژوهش‌‌‌‌‌های علمی نقش مهمی در پرورش دانشجویان، همراه با ظرفیت پژوهشی و پیشرفت علم‌وفناوری کشور دارد. براساس آمارهای رسمی، کشور چین ۱۰۴۱ دانشگاه و کالج دارد و ۱۰۲ آزمایشگاه مهم دولتی و پژوهشی، همراه با ۳۶ مرکز پژوهشی مهندسی تاسیس کرده است. این آزمایشگاه‌‌‌‌ها و مراکز پژوهشی در حال تبدیل‌شدن به نیروی محرک اصلی رشد علمی و تکنولوژی چین هستند.

دیدگاه ها

  • رحیمی
    17 آذر 1399 ساعت 14:45

    سلام مدرک کاردانی گرافیک کامپیوتر دارم و الان برای مقطع لیسانس دارم علوم تربیتی میخونم چطور میتونم از طریق تحصیل مهاجرت کنم؟

    • تیم تولید محتوا دیموند
      20 آذر 1399 ساعت 14:32

      دوست عزیز سلام
      با توجه به سن، معدل اخرین مدرک تحصیلی و… امکان اخذ پذیرش در رشته های متفاوت در مقطع کارشناسی وجود دارد. برای کسب اطلاعات تکمیلی با کارشناسان ما در تماس باشید.

  • میترا
    13 آبان 1399 ساعت 16:50

    سلام خسته نباشید برای دکتری مهندسی شیمی میخواستم اپلای کنم ،اما شنیده ام بهترین دانشگاه های چین باید زبان چینی هم بلد باشیم ،،،ممنون میشم کمکم کنید

    • تیم تولید محتوا دیموند
      14 آبان 1399 ساعت 11:14

      دوست عزیز سلام
      چنانچه مایل به تحصیل به زبان انگلیسی هستید و برای پذیرش، مدرک تافل یا آیلتس ارائه می دهید اجباری به ارائه ی مدرک زبان چینی نمی باشد .

  • تکتم
    21 شهریور 1399 ساعت 21:36

    سلام هزینه تحصیل در دبیرستان های بین المللی پکن چقدر است

  • حنا
    14 تیر 1399 ساعت 10:28

    با سلام آیا امسال برای ورودی های دانشگاه یعنی اونایی که دبیرستان رو تموم کردن پذیرش هست؟به خاطر کرونا ممکنه نباشه؟مخصوصا که ایران آمار کرونا بالا و بالاتر میره.

    • تیم تولید محتوا دیموند
      16 تیر 1399 ساعت 00:50

      دوست عزیز سلام
      بستگی به رشته ی مورد نظر شما دارد اما به طور کلی ددلاین بیشتر پذیرش های ترم سپتامبر به پایان رسیده است .

      • حنا
        16 تیر 1399 ساعت 14:42

        رشته ام تجربیه و میخواستم دارو بخونم ولی خب کنکور عقب افتاد و آیلتس هم ثبت نام نتونستم بکنم متاسفانه

  • نادیه
    1 تیر 1399 ساعت 13:08

    خیلی عالی بود واقعا سیستم آن خیلی مفید است

نظر خود را بنویسید

موسسه فرهنگی دیموند با هدف ایجاد فضایی امن و مطمئن جهت تصمیم‌گیری متقاضیان ، تسهیل كسب اطلاعات مؤثر و ارائه مشاوره با توجه به بازار كار آینده كشور در سال ۱۳۸۴ با کسب مجوز اعزام دانشجو به انگلستان اقدام نمود.

خبرنامه
برای اطلاع از جدیدترین اخبار عضو شوید!
© حقوق این سایت به موسسه دیموند تعلق دارد
باز کردن چت
مشاوره رایگان بگیرید 🎧
ما اینجا هستیم 🎧
سلام👋
هر سوالی دارید از ما بپرسید