اقتصاد چین

تحلیل اقتصاد چین

اقتصاد چین را می‌توان با بهترین صفات توصیف نمود. تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۴، حدود ۱۰۳۵۵ میلیارد دلار تخمین زده شد که این کشور را دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل می‌کند.

تولید ناخالص داخلی این کشور از پایان دوره مائویست (آغاز اقتصاد لیبرالی) تاکنون، ده برابر شده است. با وجود اینکه میزان رشد سرسام‌آور اقتصاد چین هم‌اکنون کاهش یافته و به حدود ۷.۳ درصد در سال رسیده است، اما همچنان به عنوان سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان شناخته می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۵، چین ایالات متحده را پشت سر خواهد گذاشت.

عوامل رشد اقتصادی چین

اقتصاد چین هم‌اکنون از نظر بخش تولید سالانه، پرچم‌دار اقتصادهای جهان می‌باشد. هیچ تعجبی ندارد اگر بگوییم که این کشور از نظر دادوستد و صادرات برترین کشور جهان می‌باشد. با تحصیل در چین که یکی از قطب های اقتصادی جهان است دانشجویان می تواند از لحاظ بیزینس و کسب و کار تجارب خیلی خوبی کسب کنند.

در آخر نیز باید به نیروی کار عظیم این کشور اشاره کنیم که از این نظر نیز چین در رده نخست کشورهای جهان قرار میگیرد. این کشور حدود ۸۰۰ میلیون نیروی کار دارد.

کشاورزی در چین

چین، در اواسط سال ۲۰۱۴ حدود ۱ میلیارد و ۳۵۵ میلیون نفر جمعیت داشته است و پرجمعیت‌ترین کشور جهان می‌باشد. پس تولیدات کشاورزی این کشور می‌بایست نیازهای ۲۰ درصد از جمعیت کل جهان را تامین نماید.
بیشتر تولیدات کشاورزی به بازار داخلی اختصاص می‌یابد. نیروی کار مشغول در حوزه کشاورزی، یک سوم از نیروی کار کل کشور را شامل می‌شود و این در حالی است که تنها درصد از تولیدات ناخالص داخلی مربوط به بخش کشاورزی می‌باشد.

بسیاری از محصولات به سادگی توسط مصرف‌کنندگان محلی خریداری می‌شود. بیشتر صادرات محصولات کشاورزی به هنگ‌کنگ انجام می‌شود. کشاورزی در چین شامل محصولات معمول همچون برنج، گندم، ذرت، سویا و چای و نیز، محصولات با ارزشی همچون پنبه و تنباکو می‌شود. دامداری و ماهیگیری نیز از بخش‌های مهم اقتصاد چین می‌باشند.

صنایع چین

چین کشوری غنی از نظر منابع، به خصوص ذغال و نفت می‌باشد. ذخایر گاز طبیعی نیز همچنان در حالت کشف نشده باقی مانده‌اند.

اگرچه کارگران بخش معدن کم‌تر از ۱ درصد از نیروی کار چین را تشکیل می‌دهند، اما بخش معدن از ضروری‌ترین بخش‌های اقتصاد چین می‌باشد. چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده الکتریسیته جهان می‌باشد که تولید این حجم از الکتریسیته نیز بیشتر وابسته به سوخت‌های فسیلی می‌باشد. ۷۰ درصد از تولید انرژی کشور چین وابسته به نفت و زغال می‌باشد.  بخش عمده زغال مصرفی از معادن زغال‌سنگ موجود در داخل کشور تهیه می‌گردد، اما در رابطه با نفت اینگونه نیست و مقادیر زیادی از آن از طریق واردات تامین می‌شود.

منابع طبیعی موجود در این کشور متنوع بوده و شامل سنگ معدن، فلزات گران‌بها و فلزات نایاب می‌باشد. سنگ آهن یکی از حیاتی‌ترین عناصر برای صنایع سنگین چین می‌باشد. دیگر فلزات نایاب نیز یا صادر می‌شوند یا از آن‌ها در بخش‌هایی با فن‌آوری‌های بالا استفاده می‌شود.

ساخت‌ و ساز در چین

اقتصاد چین که به «اتاق کار جهان» معروف است، پربازده‌ترین تولیدکننده در سطح جهانی می‌باشد. حدود ۳۰ درصد از جمعیت کارگر این کشور در بخش ساخت و ساز مشغول به کارند و میزان بازدهی آن نیز ۴۴ درصد از تولید ناخالص داخلی می‌باشد.

صنایع سنگین -به خصوص تولیدات فولاد و آهن‌کاری- سهم بزرگی در بخش دوم دارد. البته، تمرکز چینی‌ها به طور سنتی همواره بر این بوده است که کمیت محصول مهم‌تر از کیفیت آن است. این موضوع، در کنار ارائه سوبسیدهای دولتی، منجر به تولید بیش از حد ظرفیت و زیربار بدهی رفتن شرکت‌ها شده است، مشکلاتی که هرچه سریع‌تر باید رفع و رجوع شوند.

در حالیکه تولیدات صنایع سنگین تنها برای بازار داخلی همچون بخش خودرویی در حال رشد کشور چین کاربرد دارند، صنایع سبک نیز بیشتر کارکرد صادراتی داشته است. پارچه‌ها و پوشاک ارزان، کالاهای مصرفی همچون عروسک‌های پلاستیکی و نیز کالاهای الکترونیکی، همگی با برچسب «Made in China» از لوازم مهم صادراتی چین می‌باشند. دیگر صنایع کلیدی چین نیز شامل صنایع شیمیایی (به خصوص پلاستیک، کود و الیاف مصنوعی) و تجهیزات ارتباطی می‌شود.

صنایع خدماتی چین

تاکنون، بخش خدماتی با ۳۶ درصد، بیشترین بخش از نیروی کار چین را به خود اختصاص داده است و نیز با ۴۶ درصد، بیشترین میزان تولید ناخالص داخلی را بر عهده دارد. مهاجران کم‌تر ممکن است در مشاغل چینی مشغول به کار شوند و شرکت‌های چینی، علاقه‌ای به دادن شغل به خارجی‌ها ندارند. در طرف مقابل اما فرصت‌های شغلی بسیار زیادی برای شهروندان جمهوری خلق چین آماده است.

البته مهاجران همچنان می‌توانند در زمینه‌هایی همچون توریسم و سفر، ارتباطات ، اینترنت و تجارت الکترونیک مشغول کار شوند. فروشگاه‌های آنلاین به دلیل بالا رفتن کیفیت زندگی و نیز، جمعیت قشر متوسط چین، از مشاغل پردرآمد به حساب می‌آیند. توریسم و سفر نیز درآمد خوب و منصفانه‌ای می‌توانند داشته باشند.

مهاجران همچنین ممکن است در کشتیرانی و لجستیک نیز صاحب شغل‌های خوبی شوند. این مشاغل به دلیل توسعه زیرساخت‌های چین و دادوستد خارجی رو به رشد این کشور، وضعیت خوبی دارند. چین در سال ۲۰۰۱ به سازمان تجارت جهانی ملحق شد و از آن زمان تاکنون، ده برابر رشد داشته است. اخیرا جمهوری خلق چین برای دو توافق تجاری آزاد با کشورهای استرالیا و کره جنوبی وارد مذاکره شده است.

کره جنوبی و استرالیا کلیدی‌ترین شرکای تجاری چین می‌باشند که البته هیچ‌کدام ازاین دو، مهم‌ترین شریک تجاری کشور چین نمی‌باشند؛ مهم‌ترین شریک تجاری چین ایالات متحده می‌باشد که حدود ۱۷ درصد از صادرات چین به این کشور انجام می‌شود. دیگر شرکای مهم چین نیز عبارت‌اند از ژاپن، تایوان و اتحادیه اروپا، به خصوص آلمان.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment

    موسسه فرهنگی دیموند با هدف ایجاد فضایی امن و مطمئن جهت تصمیم‌گیری متقاضیان ، تسهیل كسب اطلاعات مؤثر و ارائه مشاوره با توجه به بازار كار آینده كشور در سال ۱۳۸۴ با کسب مجوز اعزام دانشجو به انگلستان اقدام نمود.

    خبرنامه
    برای اطلاع از جدیدترین اخبار عضو شوید!
    © حقوق این سایت به موسسه دیموند تعلق دارد
    باز کردن چت
    مشاوره رایگان بگیرید 🎧
    ما اینجا هستیم 🎧
    سلام👋
    هر سوالی دارید از ما بپرسید