هر آنچه که باید از کشور چین بدانید

کشور چین

چین (china) کشوری است که در شرق آسیا واقع شده و با نام رسمی جمهوری خلق چین شناخته می شود. چین هم‌اکنون بزرگترین صادرکننده و دومین واردکنندهٔ بزرگ کالاست  و دومین اقتصاد بزرگ دنیا بر پایه تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد.

چین کشوری است که در شرق آسیا واقع شده و با نام رسمی جمهوری خلق چین شناخته میشود. این کشور با جمعیت بیش از ۱٬۳ میلیارد نفر پر جمعیت ترین کشور دنیا می باشد. جمهوری مردمی چین با حدود ۹٫۶میلیون کیلومتر مربع سومین یا چهارمین کشور وسیع دنیا و دومین کشور بزرگ دنیا ازلحاظ وسعت خاکی ،بدون احتساب آب‌های داخلی می باشد.

از زمان اجرای اصلاحات اقتصادی در چین برای پی‌ریزی اقتصادی مدرن، این کشور یکی از سریع‌ترین رشدهای اقتصادی دنیا را داشته‌ است و بسیاری از دانشجویان نیز از سراسر دنیا برای تحصیل در چین  وارد این کشور می شوند.

چین هم‌اکنون بزرگترین صادرکننده و دومین واردکنندهٔ بزرگ کالاست  و دومین اقتصاد بزرگ دنیا بر پایه تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد . چین عضو دائم شورای امنیت،سازمان ملل و سازمانهای چند جانبه ای مانند سازمان تجارت جهانی ،اپک ،سازمان همکاری شانگهای و گروه ۲۰ می باشد.

چین به عنوان کشوری با سلاح هسته ای از بزرگترین ارتش دائمی دنیا و دومین بودجه دفاعی بزرگ دنیا برخورار است. این کشور همچنین از طرف برخی از دانشگاهیان، تحلیل‌گران نظامی، سیاسی و اقتصادی یک ابرقدرت بالقوه نام گرفته‌است. تمدن چین باستان یک از کهن ترین تمدن های تاریخ است. زبان چینی با ۱٬۷۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر گوینده پرشمارترین زبان دنیا به حساب می آید.

آشنایی با کشور چین

پس از سال‌ها پنهان ماندن از چشم غربی‌ها، چینی‌ها توانستند خودشان را به یک وزنه سنگین در توریسم جهانی تبدیل کنند. این کشور با بیش از ۵۵ میلیون بازدیدکننده خارجی در هر سال، در بین کشورهای آسیایی بیشترین بازدیدکننده را به خود اختصاص داده است و از مهم‌ترین مقاصد توریستی جهان به شمار می‌آید. مطابق داده‌‌های آماری، چین می‌تواند تا سال ۲۰۲۰ فرانسه که هم‌اکنون توریستی‌ترین کشور جهان است را پشت سر بگذارد.

میراث تاریخی چین که از اعصار متعددی به جا مانده است این کشور را به یکی از باستانی‌ترین کشورهای جهان تبدیل کرده است. چین، میزبان سازه‌های دوران نوسنگی همچون راه ابریشم و نیز سلسله‌های متعدد در ۲۰۰۰ سال گذشته بوده است. بیش از ۵۰ اثر ثبت شده در یونسکو، نشان از میراث فرهنگی غنی و پرافتخار این کشور می‌دهد. آنقدر تعدد جاذبه‌های گردشگری این کشور بالاست که امکان ندارد بازدیدکنندگان به یک سفر همه آن‌ها را ببینند. از جمله این جاذبه‌های گردشگری می‌توان به قلعه سامر، جنگل سنگی و استادیوم ملی پکن اشاره کرد.

توریست‌هایی که برای دیدن مناظر طبیعی وافر چین به این کشور می‌آیند می‌آیند، با دیدن کوهستان‌های Five Sacred، دره Jiuzhaigou و مناطق طبیعی و سحر‌آمیز همراه با قله‌های برفی، دریاچه‌هایی به رنگ آبی کریستالی، آبشارهای دیدنی، گیاهان باشکوه آن این کشور، سر از پا نخواهند شناخت.

چین کشوری مرموز و سحرآمیز می‌باشد؛ جایی که مدرنیته و سنت، همانند محافظه‌کاری و پیشرفت همه و همه درهم آمیخته‌اند. چین همان کشوری است که بازدیدکننده‌هایش هنگام بازگشت به خانه، دیدی بسیار وسیع‌تر و گسترده‌تر و زیباتر نسبت به جهان خواهند داشت.

پادکست درباره چین



آب و هوای چین

شاید برای خیلی از دانشجوهایی که قصد تحصیل در کشور چین دارند، شرایط آب‌وهوایی این کشور پراهمیت باشد. البته باید به این دسته از دانشجوها بگوییم چین منطقۀ خیلی‌خیلی‌ وسیعی است و توپوگرافی بسیار پیچیده‌ای دارد و به همین دلیل هم آب‌وهوایش از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت است. بخش جنوب شرقی (در زیر کوه‌های نانلینگ) همۀ سال بسیار گرم و مرطوب است. یانگتزۀ مرکزی و گودی‌های رودخانۀ هوآیهه هم مناطقی چهارفصل با زمستان‌های خیلی سرد و تابستان‌های بسیار گرم است. ضمناً در همۀ سال در این مناطق بارندگی‌های زیادی داریم. مناطق شمالی آب‌وهوای خشکی دارند: تابستان‌هایشان آفتابی و کوتاه و زمستان‌هایش طولانی و البته خیلی هم سرد است (از دسامبر تا مارس) تا جایی که دمای هوا در شهر پکن  به منفی ۲۰ درجۀ سانتی‌گراد (منفی ۴ درجۀ فارنهایت) می‌رسد. هوای مناطق ساحلی هم شرجی است و در تابستان‌های این مناطق شاهد طوفان‌های تایفونی هستیم.

جمعیت کشور چین

جمعیت کشور  چین بر اساس جدیدترین داده های سازمان ملل در ماه ژوئن 2020، 1,438,964,699 براورد شده است. جمعیت چین معادل 18.47% از کل جمعیت جهان است. چین در بین کشورها براساس جمعیت ، در رتبه اول قرار دارد. تراکم جمعیت در ترکیه در حدود 153نفر در هر کیلومتر مربع برآورد شده است و مساحت کلی کشور ترکیه 9,388,211 کیلومتر مربع است. 60.8 درصد جمعیت کشور ترکیه شهر نشین هستند. میانگین سنی در سال 2020در کشور ترکیه 38.4 سال تخمین زده شده است.

اقتصاد چین

کشور چین بزرگترین اقتصاد آسیا است و پیش‌بینی می‌شود این کشور به زودی به بزرگترین اقتصاد جهان شود. به نقل از ویژوال کپیتالیست، از زمان اجرای سیاست ” درهای باز” در سال ۱۹۷۸، چین از کشوری کم توسعه یافته به یک کشور با درآمد سرانه متوسط تبدیل شده و انتظار می‌رود که با تداوم روند رشد سریع کنونی، این کشور تا سال ۲۰۵۰ به یک کشور با متوسط درآمد سرانه بالا تبدیل شود.

متوسط رشد اقتصادی چین در بازه زمانی ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۹ معادل ۹.۳۹ درصد بوده است که رکورد این رشد مربوط به سه ماهه نخست سال ۱۹۹۳ با رشد خیره کننده ۱۵.۴ درصدی و کمترین رشد نیز مربوط به رشد ۳.۸ درصدی سه ماهه چهارم سال ۱۹۹۰ بوده است. به لطف این رشد سریع، میزان تولید ناخالص داخلی چین از حدود ۷۰۰ میلیارد دلار در سال ۱۹۹۴ به ۱۳.۶ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۸ رسیده است.

طبق اعلام خبرگزاری بلومبرگ، چین پس از آمریکا دارنده دومین بازار بورس بزرگ در جهان به ارزش تقریبی ۹.۵ تریلیون دلار است. حدود ۳۵۰۰ شرکت بسیار بزرگ در بورس های مختلف این کشور دارای فعالیت هستند.

چین به عنوان یکی از دو کشور جهان با جمعیت بالای یک میلیارد، یکی از بزرگ ترین بازارهای مصرفی در جهان را دارد که بسیاری از برندهای مطرح جهانی را به خود جذب کرده است. به گفته فایننشیال تایمز، تنها در سال ۲۰۱۷ مصرف‌کنندگان چینی ۴.۷ تریلیون دلار هزینه کردند که بیشتر از هر کشور دیگری در جهان بوده است.

کشور چین یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان و واردکنندگان جهان است به گونه ای که که این کشور اکنون شریک نخست تجاری اتحادیه اروپا، استرالیا، امریکا، ژاپن، کره جنوبی و بسیاری از کشورهای دیگر است. چین در سال ۲۰۱۹ حدود دو تریلیون و ۴۹۴ میلیارد دلار صادرات به کشورهای دیگر داشته است. این میزان در ۹ ماه نخست امسال یک تریلیون و ۸۲۶ میلیارد دلار بوده است. این کشور هم‌چنین یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان جهانی نیزهست به گونه ای که در سال ۲۰۱۸ این کشور دو تریلیون و ۱۳۵ میلیارد دلار از دیگر کشورها واردات داشته است.

حمل و نقل عمومی در کشور چین

حمل‌ونقل در کشور چین و شهرهایش نقش بسزایی دارد و هم‌کنون با پیشرفت صنعت راه‌سازی، گزینه‌های مناسب‌تری هم در دسترس عموم قرار گرفته است. درکل باید گفت اتوبوس، تاکسی و دوچرخه رایج‌ترین وسایل حمل‌ونقل عمومی در چین محسوب می‌شوند. در بعضی از شهرهای مدرن و پیشرفتۀ کشور چین، مترو، قطار سبک شهری و حتی قطار مغناطیسی (مگلو) هم می‌توانند به‌عنوان راه‌های مناسبی برای رسیدن به مقصد در نظر گرفته شوند. البته با درنظرگرفتن حمل‌ونقل مدرن و پیشرفته در چین، جابه‌جایی دانشجوها در دانشگاه‌ها و بقیۀ نقاط شهر به‌راحتی صورت می‌گیرد پس آن‌دسته از دانشجوهایی که قصد تحصیل در چین دارند دیگر نباید نگران رفت‌وآمدشان باشند.

جاذبه های گردشگری کشور چین

جاذبه های گردشگری چین بسیار زیاد و دارای مناظر طبیعی گسترده می‌باشد؛ به طوریکه بازدیدکندگان برای دیدن تمام این مناظر و جاذبه‌ها، باید کل عمرشان را وقف کنند! جاهایی که حتما باید ببینید، به راحتی در دسترس‌اند و به دلیل صدور مجوزهایی که اجازه بازدید از مناطق ممنوعه سابق را می‌دهند، روزبه‌روز بر تعداد این مکان‌ها افزوده می‌گردد. علاوه بر جاذبه‌های شناخته شده‌ای چون دیوار چین، ارتش تراکوتای شی‌آن و شهر ممنوعه، بازدیدکنندگان دامنه انتخاب بسیار گسترده‌ای در میان گنجینه‌های فرهنگی، معابد سنتی، مناظر طبیعی، پارک‌های ملی و فستیوال‌های محلی خواهند داشت یکی از مزایای تحصیل در چین برای دانشجویان خارجی نیز می تواند مشاهده این جاذبه های شگفت انگیز در مدت تحصیل در این کشور باشد.

یکی از عجیب‌ترین مناظر که همه روزه در تمام شهرهای چین قابل مشاهده است، سرعت مدرنیزاسیون فوق‌العاده آن است که این موضوع در خود افراد، توسعه شهری و پذیرش آسان نظام سرمایه‌داری قابل مشاهده است. این موضوع شاید از تعجب برانگیزترین موضوعات قابل توجه برای بازدیدکنندگان از کشور چین باشد. تضاد بین کهنه و نو برای بازدیدکنندگان می‌تواند بسیار جالب باشد و گردش در چین را هم از نظر تاریخی و فرهنگی، و هم از نظر فن‌آوری و توسعه و توریسم مدرن منحصر به فرد سازد.

جشنواره ها و فستیوال های چین

با تحصیل در چین دانشجویان علاوه بر تحصیل در این کشور می توانند از فستیوال ها و جشنواره های چین لذت ببرند.

جشنواره نیمه پاییز

جشنواره نیمه پاییز  (Mid. Autumn Day)، یک جشن محبوب برداشت محصول در چین و ویتنام است. این جشنواره در پانزدهمین روز از هشتمین ماه تقویم چینی که مصادف با ماه سپتامبر است (در واقع اوایل پاییز، دوم مهر) و هنگام بدر کامل برگزار می‌شود. تهیه و صرف کیک ماه یکی از مهم‌ترین مراسم این جشن است. هر سال، در این مراسم اژدهای بزرگی در خیابان‌ها به نمایش دادن مشغول می‌شود. این مراسم سنتی، فصل دروچینی است که در آن طلوع ماه بدر پاییزی را جشن می‌گیرند، زیرا ماه را منبع الهام و قدرت می‌دانند.

جشن سال نو چینی

سال نوی چینی‌ها، یکی از معروف‌ترین فستیوال‌های کشور چین می‌باشد. این فستیوال در پکن بسیار پر سر و صدا و پر از رنگ و لعاب برگزار می‌گردد. پسران و دخترانی که با چوب‌پا در حال حرکت‌اند، عروسک‌های بزرگ در قد و قواره انسان و افرادی که در حال خواندن و رقصیدن در خیابان‌ها هستند، از ویژگی‌های بارز جشن سال نوی چینی می‌باشند. این جشن به مدت یک هفته برگزار می‌گردد و خواب را از چشمان چینی‌ها می‌رباید. معبد تائویستی Eastern Mountain واقع در شرق شهر، میزبان همایش جشن سال نو می‌باشد و افراد می‌توانند از نوشیدنی‌هایی که در تالار اصلی قرار داده شده‌اند و نیز، از موسیقی و فلوت‌زنی‌های سنتی گروه‌های ارکستر، لذت ببرند.

جشن فانوس

جشن فانوس (Lantern Festival)، جشن سنتی چین است که در روز پانزدهم نخستین ماه سال قمری در تقویم چینی جشن گرفته می‌شود؛ این جشن نمایانگر پایان سال نوی چینی است و آماده‌سازی برای آن از روز دهم سال نو آغاز می‌شود. در این روز در بین چینی‌ها مرسوم است که ردیف‌هایی از شمع را در جلوی خانه‌هایشان روشن می‌کنند و هنگام شب، فانوس در دست راه می‌روند. در گذشته، فانوس‌ها ساده بودند و تنها امپراتوران و اشراف، فانوس‌های آراسته و بزرگ داشتند؛ در سال‌های اخیر، فانوس‌ها با طرح‌های جدید و متنوع (فانوس‌هایی به شکل جانوران) تزیین می‌شوند.

براساس رتبه‌بندی دانشگاه‌‌‌‌‌های آسیا در سال ۲۰۱۹ در نشریۀ تحصیلات عالی تایمز (Times Higher Education) دانشگاه‌‌‌‌‌‌های چین مقصد جذابی برای دانشجویان ‌‌‌‌‌بین‌المللی معرفی شده‌اند.در دهه های اخیر، تعداد کالج ها و دانشگاه های کشور چین دو برابر شده و تعداد آن به ۲۴۰۹ عدد رسیده است. برنامه پنج ساله کنونی کشور که تا سال ۲۰۲۰ ادامه دارد، در بروزرسانی و قدرت بخشی سیستم آموزش عالی برای جذب دانشجویان بین الملل تمرکز کرده است. بسیاری از دانشگاه ها برروی پیشرفت فناوری به منظور افزایش رقابت با کشورهای غربی تمرکز کرده اند.به نقل از مؤسسۀ QS در سال ۲۰۲۰، چین با داشتن ۲۲ دانشگاه در میان ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا، رتبۀ سوم را در زمینۀ استخدام فارغ‌التحصیلان کسب کرده است.

در ادامه به معرفی 10 دانشگاه برتر چین در سال ۲۰۲۰ به نقل از مؤسسۀ QS می‌پردازیم.

رتبه‌بندی دانشگاه‌‌‌‌‌های چین ۲۰۲۰

ردیف نام دانشگاه رتبه
1 دانشگاه چینهوا (Tsinghua) ۱۶
2 دانشگاه پکینگ ( Peking University) ۲۲
3 دانشگاه فودان ( Fudan University ) ۴۰
4 دانشگاه ژجیانگ (Zhejiang University) ۵۴
5 دانشگاه جیائو تونگ شانگهای (Shanghai Jiao Tong University) ۶۰
6 دانشگاه علم وفناوری چین (University of Science and Technology in China) ۸۹
7 دانشگاه نانجینگ (Nanjing) ۱۲۰
8 دانشگاه ووهان (Wuhan University) ۲۵۷
9 دانشگاه تونگجی (Tongji University) ۲۶۵
10 دانشگاه نرمال پکن (Beijing Normal University) ۲۷۷
نرخ توزیع پذیری هزینه‌های زندگی در چین در سال 2020

قصد ما این است تا با نمایشی گرافیکی درک بهتری از پراکندگی هزینه‌ها داشته باشید. منبع این هزینه‌ها سایت معروف Numbeo.com است.

  • حمل و نقل
  • رستوران ها
  • بازارها
  • اجاره ماهیانه
  • خدمات رفاهی
  • پوشاک
  • ورزش و اوقات فراغت
میانگین هزینه‌های زندگی در چین 2020

میانگین هزینه‌های زندگی در چین ۲۰۲۰

رستوران‌ها

قیمت واحد (یوان)

حداقل-حداکثر قیمت‌ها (یوان)

غذا در رستوران ارزان‌قیمت

25.00 ¥

15.00-35.00

غذای سه قسمتی (مثلاً دسر، سالاد، غذای اصلی) برای 2 نفر در رستوران متوسط

150.00 ¥

100.00-250.00

مک میل در رستوران‌های مک‌دونالد (یا رستوران‌های مشابه)

34.00 ¥

30.00-40.00

کاپوچینو (معمولی)

27.20 ¥

20.00-35.00

نوشابه / پپسی (بطری 0.33 لیتر)

3.34 ¥

2.50-5.00

آب (بطری 0.33 لیتر)

2.14 ¥

1.50-3.00

بازارها

شیر (معمولی)، (1 لیتر)

13.43 ¥

10.00-20.00

یک عدد نان سفید تازه (500 گرم)

10.91 ¥

7.00-20.00

برنج (سفید)، (1 کیلوگرم)

7.00 ¥

4.50-10.00

تخم‌مرغ (معمولی) (12 عدد)

12.69 ¥

7.66-20.00

پنیر محلی (1 کیلوگرم)

86.25 ¥

40.00-144.00

سینۀ مرغ (بدون پوست‌ واستخوان)، (1 کیلوگرم)

25.47 ¥

16.00-40.00

گوشت گاو (1 کیلوگرم) (یا گوشت راسته)

69.46 ¥

40.00-100.00

سیب (1 کیلوگرم)

12.97 ¥

8.00-20.00

موز (1 کیلوگرم)

8.40 ¥

5.00-14.00

پرتقال (1 کیلوگرم)

11.96 ¥

7.00-20.00

گوجه‌فرنگی (1 کیلوگرم)

7.88 ¥

5.00-15.00

سیب‌زمینی (1 کیلوگرم)

5.71 ¥

3.00-10.00

پیاز (1 کیلوگرم)

6.10 ¥

3.00-10.00

کاهو (1 عدد)

4.23 ¥

2.00-8.00

آب (بطری 1.5 لیتر)

4.23 ¥

3.00-7.00

حمل و نقل

بلیت یک‌طرفه (حمل و نقل محلی)

2.00 ¥

2.00-4.00

بلیت یک ماهانه (قیمت معمول)

120.00 ¥

75.00-200.00

کرایۀ ورودی تاکسی (تعرفۀ عادی)

10.00 ¥

8.00-13.00

کرایۀ تاکسی به‌ازای هر کیلومتر (تعرفۀ عادی)

2.40 ¥

1.90-3.00

کرایۀ تاکسی به‌ازای هر ساعت انتظار (تعرفه عادی)

36.00 ¥

25.00-60.00

بنزین (1 لیتر)

7.13 ¥

6.60-8.00

فولکس‌واگن گلف تیپ 1.4 90 KW Trendline (یا خودرو مشابه جدید)

140,000.00 ¥

120,000.00-155,200.00

تویوتا کرولا تیپ 1.6l 97kW Comfort (یا خودروی مشابه جدید)

125,373.26 ¥

105,000.00-153,000.00

هزینۀ قبض‌های خدمات شهری (ماهانه)

قبض‌های اصلی (برق، سیستم گرمایش، خنک‌کننده، آب، زباله) برای یک آپارتمان 85 مترمربعی

360.81 ¥

200.00-600.00

تعرفۀ یک دقیقه مکالمۀ تلفن همراه پیش‌پرداخت (بدون تخفیف یا طرح)

0.18 ¥

0.10-0.30

اینترنت (60 مگابیت در ثانیه یا بیشتر، ترافیک نامحدود، کابلی یا ADSL)

96.74 ¥

50.00-165.00

ورزش و اوقات فراغت

باشگاه تناسب‌اندام، هزینۀ ماهانه برای یک بزرگ‌سال

241.67 ¥

125.00-500.00

اجارۀ زمین تنیس (یک ساعت در آخر هفته)

78.33 ¥

39.00-150.00

سینما، فیلم بین‌المللی، یک صندلی

45.00 ¥

35.00-60.00

هزینۀ مراقبت از کودکان

مهدکودک (یا پیش‌دبستانی)، خصوصی، ماهانه به‌ازای هر کودک

3,196.72 ¥

1,500.00-6,250.00

دبستان ابتدایی بین‌المللی، سالانه به‌ازای هر کودک

117,233.83 ¥

50,000.00-200,000.00

لباس و کفش

یک دست شلوار جین (Levis 501 یا برند مشابه)

423.81 ¥

200.00-700.00

یک دست لباس تابستانی در یک فروشگاه زنجیره‌ای (Zara، H & M،…)

245.72 ¥

150.00-400.00

یک جفت کفش نایک (متوسط)

583.07 ¥

400.00-800.00

یک جفت کفش چرم مردانۀ اداری

623.55 ¥

320.00-1,000.00

اجارۀ ماهانه

آپارتمان (1 خوابه) در مرکز شهر

3,602.04 ¥

1,600.00-7,500.00

آپارتمان (1 خوابه) خارج از مرکز شهر

2,013.09 ¥

1,000.00-4,500.00

آپارتمان (3 خوابه) در مرکز شهر

7,234.18 ¥

3,000.00-16,000.00

آپارتمان (3 خوابه) خارج از مرکز شهر

4,154.16 ¥

2,000.00-8,370.84

قیمت آپارتمان برای خرید

قیمت هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر

48,313.32 ¥

20,000.00-100,000.00

قیمت هر متر مربع آپارتمان در خارج از مرکز شهر

24,518.10 ¥

10,000.00-50,000.00

حقوق و تأمین مالی

میانگین خالص حقوق ماهانۀ دریافتی (بعد از کسر مالیات)

6,265.92 ¥

نرخ بهرۀ وام بر حسب درصد (٪)، سالانه، نرخ ثابت

5.08

4.50-5.88

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment

    موسسه فرهنگی دیموند با هدف ایجاد فضایی امن و مطمئن جهت تصمیم‌گیری متقاضیان ، تسهیل كسب اطلاعات مؤثر و ارائه مشاوره با توجه به بازار كار آینده كشور در سال ۱۳۸۴ با کسب مجوز اعزام دانشجو به انگلستان اقدام نمود.

    خبرنامه
    برای اطلاع از جدیدترین اخبار عضو شوید!
    © حقوق این سایت به موسسه دیموند تعلق دارد
    باز کردن چت
    مشاوره رایگان بگیرید 🎧
    ما اینجا هستیم 🎧
    سلام👋
    هر سوالی دارید از ما بپرسید