رشته مهندسی هوانوردی در انگلستان
بیشتر دروس این رشته بر مهندسی هوانوردی و ساختوتولید صنایع هوایی تأکید دارند، اما دروسی با عناوین مکانیکی نیز در این رشته دیده میشوند. حتی رشته تولید صنعتی نیز گاهی زیرمجموعۀ رشتۀ مهندسی ساخت و تولید محسوب میشود.
گذراندن دورههای کارورزی در شرکتهای مهمی همچون رولزرویس (Rolls-Royce) برای دریافت مدرک تحصیلی، جایگزین مناسبی برای دورههای کارورزی متداول و قدیمی در این حوزه است. ضمن اینکه درخواست و نامنویسی در دورههای تحصیلات تکمیلی در رشته مهندسی هوانوردی در دو دوره چهارساله گذشته افزایش یافتهاست. بیش از سههزار دانشجو در سال ۲۰۱۵ در این رشته تحصیلی مشغول به تحصیل شدند. در رشتۀ مهندسی ساختوتولید صنعتی نیز شاهد افزایش نسبی دانشجویان بودهایم.
با وجود اینکه طبق آخرین پژوهشها درمورد مشاغل پردرآمد، این مشاغل بهطور میانگین با افزایش حقوق ششصدپوندی همراه بودهاند، میزان حقوق دریافتی فارغالتحصیلان این رشتهها در میان ده رشته برتر از شصت وهفت رشتۀ تحصیلی پردرآمد قرار نداشت.
اطلاعات تکمیلی رشته مهندسی هوانوردی در انگلستان
با این وجود، فارغالتحصیلان رشته مهندسی هوانوردی و ساختوتولید صنایع هوایی در میان سی رشته برتری هستند که فارغالتحصیلانشان بلافاصله جذب مشاغل حرفهای شده یا به ادامه تحصیل میپردازند، و تنها شش رشته تحصیلی دیگر وجود دارد که نرخ بیکاری فارغالتحصیلانشان بیشتر از این رشته است.
دانشگاه کمبریج با کسب بهترین امتیاز در حوزههای پژوهش، امتیاز ورودی دانشجویان و اشتغال به کار فارغالتحصیلان، در صدر جدول قرار گرفتهاست. دانشگاه بریستول (Bristol) یکی از نزدیکترین رقبای دانشگاه کمبریج در جدول امتیازات است. هرچند دانشگاه کاونتری (Coventry) در حوزۀ رضایتمندی از کیفیت تدریس و دانشگاه بلفاست کوئین ( Queen’s Belfast) در حوزه تجارب دانشجویی موفق به کسب بالاترین امتیازها شدند.
دانشگاههای زیادی کسب نمره ریاضی و فیزیک عالی در A-Level را شرط پذیرش دانشجوها اعلام کردهاند، و داوطلبانی که نمره بالاست. دانشگاه کمبریج با میانگین ۶۳۰ امتیاز و دانشگاه امپریال (Imperial) با کمی تفاوت و ۶۰۰ امتیاز در صدر قرار دارند. تنها در دو دانشگاه، میانگین امتیاز ورودی کمتر از ۲۵۰ میباشد. دانشگاه کاونتری (Coventry) تنها دانشگاه تازه تأسیسی است که در میان ۲۰ دانشگاه برتر سال قرار گرفته است؛ اما دانشگاه وِست آف انگلند (West of England) تنها یک پله از آن پایین تر است. در سال ۲۰۱۵، تقریباً از هر ۷ دانشجو یک نفر توانست در طرح (Clearing) امتیاز کسب کند. ( در این طرح دانشجویانی که امتیاز لازم برای رشتۀ مورد نظر را کسب نکردند، میتوانند از میان رشتههایی که هنوز در دانشگاه مورد نظرشان ظرفیت دارند، یکی را انتخاب کنند)
تقریباً شصتدرصد از فارغالتحصیلان سال ۲۰۱۵ بلافاصله در مشاغل عالیرتبه مشغول به کار شدند. هرچند نرخ اشتغال به کار فارغالتحصیلان یا ادامه تحصیل دانشجویان در دانشگاه کمبریج تقریباً نودوپنجدرصد و در دانشگاه متروپلیتن منچستر (Manchester Metropolitan) کمتر از چهلدرصد بود، اما دیگر امتیازات در جدول بهصورت متعادل بین سایر دانشگاهها توزیع شد.