افزایش درخواست تحصیل در خارج با وجود ویروس کرونا
بررسی ها نشان می دهد که بیشتر دانشجویان بین المللی علی رغم محدودیت های مسافرتی ناشی از بیماری همه گیر کرونا ویروس، تصمیم به تحصیل در خارج از کشور را دارند. نتیجه یک نظرسنجی نشان می دهد که اکثر دانشجویان بین المللی بر این باور هستند که بیماری همه گیر کووید 19 (COVID-19) مانع از ادامه تحصیل آن ها در خارج از کشور خود نخواهد شد.
حدود 69 درصد از 6،900 دانشجوی بین المللی که در این نظرسنجی حضور داشته اند اعلام کردند که قصد دارند طبق آنچه که برنامه ریزی شده است، مطالعات و تحصیل خود را آغاز کنند. تنها پنج درصد گفتند كه دیگر قصد ادامه تحصیل در خارج را ندارند. بیشتر شرکت کنندگان این نظرسنجی از کشورهای هندوستان، چین، بنگلادش و سایر کشورهای آسیایی بودند. کشورهای مقصد این دانشجویان استرالیا، کانادا، انگلستان ، ایالات متحده آمریکا و نیوزلند بودند.
اکثر دانشجویان گفتند که ترجیح می دهند برنامه های مطالعاتی خود را تا زمانی که کلاس های حضوری برقرار نمی شود به تعویق بیاندازند به این دلیل که کلاس های آنلاین فاقد قرار گرفتن در یک محیط بین المللی است که اکثر آنها امیدوار بودند در آن قرار گیرند. مدیر عامل IDP Connect ، Simon Emmet ، خاطرنشان كرد: تقریباً نیمی از مشاركت كنندگان (54 درصد)، مایل هستند که تحصیل خود را تا 12 ماه یا كمتر از آن به تعویق بیاندازند قبل از آنکه به فکر گزینه های دیگر باشند.
31 درصد از دانشجویان تمایل داشتند که دوره خود را آنلاین شروع کنند و سپس در کلاس های حضوری شرکت کنند اما اکثر دانشجویان ترجیح می دهند که تحصیل در خارج را تا ژانویه 2021 به تعویق بیندازند تا بتوانند در کلاس های حضوری شرکت کنند.
شرکت کنندگان در این نظرسنجی کشور های مقصد را در مقیاس 1تا 10 رتبه بندی کردند. در این میان استرالیا و کانادا کشورهای مقصد مورد نظر اکثر شرکت کنندگان بودند اما کانادا به دلیل رفاه دانشجویان بین المللی،ثبات اقتصادی و کمترین محدودیت مسافرتی که وضع کرده است مورد توجه بسیاری قرار گرفت و تحصیل در کانادا را برای خود مناسب می دانستند.
بازگشایی دانشگاه های کانادا با کاهش محدودیت ایالت های کانادا
ایالت های کانادا شروع به برداشتن محدودیت ها کرده اند و امکان بازگشایی بعضی از دانشگاه ها هم وجود دارد. دانشگاه مک گیل در مونترال، کبک ، اولین مرحله از بازگشایی را در تاریخ 11 ماه مه آغاز خواهد کرد و به برخی از محققان پردیس دانشگاه اجازه می دهد تا به سر کار خود برگردند. محققان ملزم به پیروی از دستورالعمل های دانشگاه هستند که شامل رعایت پروتکل های ایمنی است. همچنین در صورت تغییر مواضع دولت و دانشگاه باید این آمادگی را داشته باشند که تحقیقات خو را تعطیل کرده و در خانه بمانند.
دانشگاه کبک در مونترال ( Université du Québec à Montréal ) نیز از بازگشت محققان خود خبر داده است. این دانشگاه به طور مشخص عنوان نکرده است که کدام محققان می توانند به سر کار بازگردند اما محققانی که حضور فیزیکی شان نیاز است به دانشگاه باز می گردند و برای باقی افراد در خانه ماندن همچنان ارجحیت دارد.
دانشگاه پرنس ادوارد آیلند (University of Prince Edward Island) نیز از تاریخ 25 ماه مه در مرحله اول این امکان را به محققان، اساتید و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی خواهد داد تا فعالیت علمی و تحقیقاتی خود را در دانشگاه آغاز کنند. آنها همچنین به برخی از کارکنان کلیدی و تیم مدیریت اجازه می دهند تا در پردیس دانشگاه حضور داشته باشند، این در حالی است که همچنان آن ها را به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و کار در خانه در صورت امکان تشویق می کند. مرحله دوم قرار است 15 ژوئن ، پس از ارزیابی مرحله اول شروع شود و در آنجا تعداد افراد مجاز برای حضور در پردیس دانشگاه افزایش خواهد یافت. مرحله سوم نیز قرار است از اول آگوست آغاز شود، جایی که آنها برای ترم تحصیلی پاییز آماده می شوند.
چگونه کانادایی ها به دانشجویان بین المللی کمک می کنند
کانادا به روشهای مختلفی از جمله افزایش تعداد ساعات کار مجاز از 20 به 40 ساعت در هفته برای مشاغل خاص به دانشجویان بین المللی کمک می کند، همچنین از طریق Canada Emergency Response Benefit تا سقف 2000 دلار در ماه به دانشجویان بومی کمک می کند. از طرفی استان کبک نیز اعلام کرده است گواهی پذیرش دانشجویان بین المللی را که تا 31 دسامبر 2020 منقضی می شود را به طور خودکار تا 31 دسامبر 2021 تمدید خواهد کرد.