آزمون تومر (TÖMER) مخفف Türkçe Öğretim Merkezi است و نام اختصاری مرکز آموزش زبان ترکی استانبولی می باشد. آزمون تومر همانند مدارک زبان انگلیسی تافل و آیلتس از اهمیت زیادی برای تحصیل در ترکیه و ورود به دانشگاههای این کشور مخصوصا آن هایی که تحصیل در آن ها به زبان ترکی است برخوردار می باشد. آزمون تومر از بخش های مختلفی مانند Writing (نوشتاری)، Listening (شنیداری)، Structure (ساختار)، Reading (خواندن)، Spoken Production (تولید گفتاری) و Spoken Production (تعامل گفتاری) تشکیل شده است. این بخش ها دانش کلی داوطلب را در همه بخش های مختلف زبان ترکی استانبولی مورد سنجش قرار می دهد.
سیستم امتیاز دهی در آزمون TÖMER
- مهارت شنیداری ۲۵ امتیاز
- مهارت خواندن و درک مطلب ۲۵ امتیاز
- مهارت برقراری ارتباط ۱۵ امتیاز
- مهارت مکالمه ۱۰ امتیاز
- مهارت نوشتاری ۲۵ امتیاز
سطوح آزمون TOMER
آزمون Tomer دارای ۱۲ سطح (۴ سطح مبتدی، ۴ سطح متوسط، ۴ سطح حرفه ای) و دارای سطوح مختلفی از سطح A1 تا C1 است. مجموع نمرات کلی متقاضی در همه سطوح بیانگر میزان توانایی او در تسلط به زبان ترکی استانبولی خواهد داد.
سطح A1 ابتدایی ترین سطح آموزش زبان است و در این سطح از آزمون، فرد می تواند با استفاده از موضوعات بسیار ساده ای که در زندگی روزمره برای همه شناخته شده است، نیازهای اساسی خود را برطرف سازد.
سطح A2 سطح مبتدی زبان است و در این سطح از آزمون، فرد قادر به برقراری ارتباط با استفاده از عبارات ساده و مرتبط با محیط و موضوعات پیرامون خود می باشد.
سطح B1 سطح متوسط زبان است و در این سطح از آزمون، فرد آشنا به زبان به راحتی می تواند ایده اصلی کلمات استفاده شده را به وضوح متوجه شود؛ همچنین، وی قادر است متن های مشکل را که ئر رابطه با موضوعات مورد علاقه اش می باشد، بفهمد و می تواند جملات ساده و مرتبط به هم بسازد.
سطح B2 سطح خوب زبان است و در این سطح از آزمون، فرد قادر به درک ایده اصلی جملات پیچیده بوده و با عبارات مرتبط به حوزه اش، آشنایی دارد و می تواند در مصاحبه از آنها استفاده کند.
سطح C1 سطح خیلی خوب زبان است و در این سطح از آزمون، شخص قادر به درک جملات طولانی و پیچیده و ارائه چکیده مفصلی از آن است.
سطح C2 سطح عالی زبان است و در این سطح از آزمون، تقریبا فرد بدون هیچ مشکلی قادر به درک هر چیزی است که می خواند و می تواند اطلاعات مکتوب یا کلامی به دست آمده از منابع مختلف را خلاصه و به شکل واضح اظهاراتی را در موردش بیان کند.
انواع مدارک و آزمون تومر
مدارک آزمون تومر به دو نوع سرتیفیکا Sertifika و دیپلما Diploma تقسیم می شود. آزمون تومر سرتیفیکا شامل دریافت سرتیفیکیت سطح مقدماتی A2، سطح متوسط B2 و سطح پیشرفته C1 شده و به مدت 2 سال اعتبار دارد در صورتی که آزمون تومر دیپلمابه معنی داشتن مهارت کامل زبان ترکی استانبولی بوده و از لحاظ اعتبار هیچگونه محدودیت زمانی ندارد.
نمره این آزمون در چهار سطح دسته بندی می شود
- با کسب مجموع نمره ۵۰ تا ۵۹ فرد موفق به دریافت مدرک سطح A2 آزمون تومر میشود
- با کسب مجموع نمره ۶۰ تا ۶۵ فرد موفق به دریافت مدرک سطح B1 آزمون تومر میشود
- با کسب مجموع نمره ۶۶ تا ۷۰ فرد موفق به دریافت مدرک سطح B2 آزمون تومر میشود
- و با کسب مجموع نمره ۷۱ تا ۱۰۰ فرد موفق به دریافت مدرک سطح C1 آزمون تومر میگردد
بنابر اطلاعات وبسایت تومر، افراد شرکت کننده در آزمون تومر در صورت گرفتن نمره زیر ۵۰ امکان دریافت مدرک تومر را نخواهند داشت. بنابر صلاحدید دپارتمان پذیرش تحصیلی دانشگاههای دولتی ترکیه، سطح مورد درخواست مدرک تومر ممکن است متغیر باشد.
تحصیل در ترکیه بدون مدرک تومر
دانشجویانی که مدرک زبان ترکی ندارند، دو راه برای ادامه تحصیل در ترکیه را دارند:
روش اول: از دوره زبان دانشگاه استفاده نمایند، این دورهها برای مقطع کارشناسی 1 سال و برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بین 6 تا 12 ماه است. متقاضیان پس از گذراندن این دوره و قبولی در آزمون دانشگاه میتوانند وارد دوره اصلی تحصیلی خود شوند، مشروط بر اینکه ظرف مدت 1 سال مدرک تومر خود را تحویل دهند.
روش دوم: دانشجویان میتوانند در دورههای کالج در ترکیه و یا ایران شرکت کنند و قبل از ورود به دانشگاه در امتحان تعیین سطح شرکت کنند، در صورت قبولی در این آزمون وارد دوره اصلی دانشگاه شده با این شرط که یکسال فرصت دارند مدرک تومر را تحویل دانشگاه دهند.
نکته: دانشجویان دوره دکترا بدون ارائه مدرک زبان دانشجوی مشروط به حساب میآیند دانشگاه به ایشان 1 سال زمان برای تحویل مدرک میدهد، اما ویزای آنها با صورت توریستی به حساب میآید، از این رو دانشجویان ایرانی متقاضی دوره دکترا تنها 3 ماه برای ارائه مدرک زبان خود زمان دارند.
نکته: بعد از نمره آزمون، معدل و شرایط سنی هم بررسی میشود و دانشجویان با معدل بالاتر و سن کمتر شانس بیشتری برای پذیرش دارند.
سحر
24 مرداد 1400 at 23:08سلام خوب هستید؟
آزمون تومر امسال چه زمانی برگزار خواهد شد؟
میشه اطلاع دقیقی از زمان برگزاریش بدید؟
کجا می تونیم این آزمون رو بدیم؟
Z . Jhandideh
28 دی 1399 at 19:47سلام مرسی از راهنمایی که کردین من 42 ساله هستم قصد دارم ادامه تحصیل در مقطعه ارشد رشته ی اسیب شناسی یا فیزیولوژی و یا فیزیو تراپی ورزشی رو بدم ولی نگران زبان سن و هزینه هستم آیا بعد از ارایه ی مر گ تومر امکان داره در دانشگاههای دولتی ترکیه مشغول به تحصیل
تیم تولید محتوا دیموند
22 فروردین 1400 at 10:55سلام دوست عزیز
اکثر دانشگاه ها در ترکیه شرایط سنی را در نظر دارند بنابراین شانس شما در دانشگاه های دولتی کمتر از خصوصی است و امکان گرفتن بورس تحصیلی کم و تماما بسته به شرایط آکادمیک شما دارد.
مدرک تومر نیز یکی از شرایط کافی برای ورود به دانشگاه های ترک