شروع تست واکسن کرونا در دانشگاه آکسفورد
به نقل از پرس اسوسیشن، واکسن ویروس کرونا (کووید-19) که در دانشگاه آکسفورد (Oxford University) ساخته شده است، برای نخستین بار به ۲ نفر تزریق شد. محققان دانشگاه آکسفورد دز مشخصی از واکسن یاد شده را به داوطلبان تزریق کردند و قصد دارند طی روز های آتی این آزمایش را روی صدها نفر دیگر انجام دهند تا در نهایت بی خطر بودن و کارایی واکسن کرونا برای استفاده جهانی مشخص گردد. آن ها برای ساخت این واکسن ژن های پروتئینی که در سطح کرونا ویروس وجود داشت را به یک ویروس بی خطر تزریق کردند.
نیمی از این افراد واکسن را دریافت خواهند کرد و نیمی دیگر واکسن کنترل دریافت خواهند کرد که از بروز سپتیسمی و مننژیت محافظت میکند. قرار است در این مطالعه ۵۱۰ فرد سالم از سراسر انگلستان، بین سنهای ۱۸ تا ۵۵ سال آزمایش شوند
محققان دانشگاه آکسفورد این واکسن را از نسخه ضعیف شده یک ویروس سرماخوردگی معمولی به نام آدنوویروس ساختهاند که از بدن یک شامپانزه دریافت شده است. این محققان از نظر ژنتیکی، آدنویروس را تغییر دادهاند. به این ترتیب نمیتواند در بدن انسانها رشد و تکثیر پیدا کند. همچنین این واکسن با ژنهایی ترکیب شده که برای یک پروتئین کدگذاری شدهاند. کروناویروس از این پروتئینها استفاده میکند تا سلولهای بدن انسان را آلوده کند.
سارا گیلبرت استاد دانشگاه آکسفورد و رهبر این پروژه میگوید: شخصاً خوش بین هستم که این واکسن کارآمد است. اما به طور رسمی ما در مرحله بررسی کارآمدی واکسن هستیم. قبل از آنکه مطمئن نشده ایم این واکسن کارآمد است و از ابتلای افراد به ویروس جلوگیری میکند، آن را روی گروه وسیعتری آزمایش نمیکنیم.
این گروه از محققان تصمیم دارند روز شنبه همین روند را برای ۶ داوطلب دیگر آزمایش کنند. همچنین روز دوشنبه هفته بعد تعداد بیشتری واکسن را دریافت میکنند. قرار است ۱۱۰۲ نفر در آکسفورد، ساوت هامپتون، لندن و بریستول برای شرکت در آزمایش بالینی واکسن استخدام شوند.